Ege Postası
Geri

Savaşın çocukları İzmir'de

Suriye’deki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan ve Hatay’daki çadır kampta yaşamlarını sürdürmek zorunda kalan Bayırbucak bölgesi Türkmen çocukları, hayallerine kavuştu. Bir ay önce kampı AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli ile birlikte ziyaret eden İzmirli işadamı Ahmet Kurtulmuş, “Benden ne istersiniz” diye sorduğunda, cana dokunan iki yanıt aldı. O çocuklar, “Bir denizi, vapuru görmek istiyoruz, bir de Galatasaray’ı” dedi. Kampta kalan 42 çocuk İzmir’e getirildi. Denizi ve vapuru gördüler, akşam da Galatasaray’ın Karşıyaka ile maçını izleyecekler. Bir denizi görmek istediler
Savaşın çocukları İzmir'de
Haberler / Genel
12 Ocak 2016 Salı 15:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGEPOSTASI – İzmirli işadamı Ahmet Kurtulmuş ve AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, savaşın bütün acımasızlığını, küçücük dünyalarında sonuna kadar hissetmiş, hayatlarında bir kez bile hamburger görmemiş, denizin kokusunu ciğerlerine çekmemiş Bayırbucak Türkmen çocuklarına yaşamları boyunca unutamayacakları anlar yaşattı. Yapılan organizasyonla İzmir’e gelen Türkmen çocuklar, vapur gördü, hamburger yedi, akşam da çok  sevdikleri Galatasaray’ın Karşıyaka ile karşılaşmasını izleme şansı bulacak.
Suriye'nin Lazkiye kentinin kırsalındaki Bayırbucak bölgesinde, Beşar Esad'a bağlı birliklerin Rusya'nın havadan ve denizden verdiği destekle yaptığı saldırılardan kaçan Türkmenler, Hatay'da kurulan çadır kampta kalıyor. Kampta kalan yaşları 8-12 arasında olan çocuklar geçen ay kampı ziyaret eden Ahmet Kurtulmuş’un “Benden ne istersiniz” sorusuna “Galatasaray’ın maçını izlemek istiyoruz. Bir de vapur görmek istiyoruz” dedi. Kurtulmuş onlara “Size Galatasaray maçını canlı izlettireceğim” sözü verdi. Galatasaray ile PTT 1'inci Lig temsilcisi Karşıyaka takımlarının, İzmir’de oynayacağı Ziraat Türkiye Kupası maçını fırsat bilen Kurtulmuş, Türkmen çocukları İzmir’e getirmek için harekete geçti. Çocuklar Hatay’dan yola çıktı, sabah saatlerinde İzmir’e ulaştı.



SÖZ VERDİM
Çocukların hayallerinin gerçekleşmesini sağlayan Ahmet Kurtulmuş, “Bir  kaymakam dostumuzun vesilesiyle, Kerem Ali Sürekli’nin de katıldığı bir organizasyonla bir ay önce Hatay’daki kampa gitmiştik. Çocuklar kendi aralarında top oynuyorlardı. Aslında düzgün bir topları bile yoktu. ‘Ne istersiniz benden’ dedim. Galatasaray’ın maçını izlemek istediklerini söylediler. Vapur görmek istediler. Söz verdim. Galatasaray maçını canlı izlettireceğim dedim. Onları bu sabah İzmir’e getirdik. 42 çocuğumuz Kordon’da yemek yedi, Lunapark’ta eğlendi. Onları alış verişe çıkardık. Kıyafetler aldık. Hayatlarında hiç hamburger görmemiş olanlar vardı. Hamburger yediler, ilk kez vapuru, denizi gördüler. Bu akşam da Galatasaraylı ve Karşıyakalı futbolcuların ellerini tutarak sahaya çıkacaklar. Hayallerini gerçekleştirecekler. Çok mutlular. İzmir’de iki gece kalacaklar. Her zaman onların yanında olacağız, elimizden gelen desteği vereceğiz” dedi. 



Galatasaray'ın bu akşam, PTT 1. Lig ekiplerinden Karşıyaka ile oynayacağı Ziraat Türkiye Kupası maçı öncesi İzmir'de lunaparkta eğlendi, vapurla gezdi, çarşıda alışveriş yaptı.




Çocuklar, Galatasaray'ın bu akşam, PTT 1. Lig ekiplerinden Karşıyaka ile oynayacağı Ziraat Türkiye Kupası maçı öncesi İzmir'de lunaparka gitti, vapurla gezdi, çarşıda alışveriş yaptı. Futbolcular bu akşamki maça bu çocuklarla ele ele tutuşup, "Bayırbucak Türkmenleri yanınızdayız" pankartı açarak çıkacak. Savaştan kaçan çocuklar, lunaparktaki çarpışan otolardan inmek istemedi, her bir oyuncağa defalarca bindi. Çocuklardan biri, "Yaşadığımız yeri bombaladılar. Korkudan günlerce uyku uyuyamadık. Türkiye bize sahip çıktı. İzmir çok güzel bir yer. İlk kez deniz gördük, ilk kez oyuncaklara bindik. Kimse ölmesin, yaşamak çok güzel" dedi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası