Ege Postası
Geri

Sayıştay’dan ESHOT’a devir uyarısı: 34 izinsiz devir

ESHOT’un 2022 yılı Sayıştay raporu yayınlandı. ESHOT ile ilgili raporda devire ilişkin tek bir bulgu yer aldı.
Sayıştay’dan ESHOT’a devir uyarısı: 34 izinsiz devir
Haberler / Yerel Yönetimler
22 Kasım 2023 Çarşamba 11:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Sayıştay, İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki ESHOT’un 2022 yılı raporunu yayınladı. Sayıştay, ESHOT ile ilgili tek bir bulguda bulundu. 2022 yılı içinde 34 taşıtın Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın görüşü olmadan bedelsiz devredildiği dile getirildi. 

Sayıştay, 18.01.2007 tarihli ve 26407 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Taşınır Mal Yönetmeliği’nin 31’ inci maddesinde atıfta bulunarak taşıtların bedelsiz devri için Hazine ve Maliye Bakanlığı görüşü gerektiğini vurguladı. ESHOT’un Hazine ve Maliye Bakanlığın izni olmadan 2022 yılında 34 adet 5 yılı geçen ve ihtiyaç olmayan taşıtın devir yaptığını dair bulgu raporda yer verildi.

Sayıştay tarafından yapılan uyarıda, "Anılan düzenlemeler kapsamında, ESHOT tarafından taşıtların bedelsiz devredildiğine dair meclis kararı ve devredilen Belediye tarafından bedelsiz devralınmasının uygun bulunduğuna dair alınacak meclis kararı ile devrin gerçekleşmesi için Hazine ve Maliye Bakanlığından uygun görüş alınması ve bu uygun görüşün akabinde de Taşınır Mal Mevzuatı gereğince devir işlemlerinin yapılması gerekmekte iken, söz konusu Bakanlığın izni olmadan T.C. Sayıştay Başkanlığı İzmir Elektrik, Su, Havagazı, Otobüs ve Troleybüs Genel Müdürlüğü (ESHOT) 2022 Yılı Sayıştay Düzenlilik Denetim Raporu 16 2022 yılında 34 adet taşıtın devir yapıldığı anlaşılmıştır. Taşınır mal mevzuatı gereğince yapılacak taşıt devirlerinde ilgili mevzuat çerçevesinde işlem yapılması gerekmektedir" ifadeleri yer aldı. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası