Ege Postası
Geri

Seçime sayılı günler kala algı çalışması hız kazandı! Buca'da sahte anket!

31 Mart Yerel Seçimlerine sayılı günler kala, seçimi manipüle etmeye yönelik çalışmalar hız kazandı. Özellikle sosyal medyada dolaşıma sokulan sahte anketlerle kafası karışık olan ve kararsız seçmeni etkilemeye yönelik algı çalışmaları yapılıyor. Yine seçimi manipüle etmek amacıyla Buca'da da sahte bir anketin sosyal medyada dolaşıma sokulduğu iddia edildi. Ankette Buca Belediyesi'nin logosunun kullanılması da dikkat çekerken, belediye kaynaklarından edinilen bilgiye göre, anketle belediyenin hiçbir ilgisinin olmadığı anketin direk masa başında yapıldığı iddia edildi.
Seçime sayılı günler kala algı çalışması hız kazandı! Buca'da sahte anket!
Haberler / Yerel Politika
23 Mart 2024 Cumartesi 16:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- 31 Mart Yerel Seçimlerine sayılı günler kala siyasi partiler ve adaylar seçim çalışmalarını sürdürüyor.

Öte yandan seçime günler kala algı yaratmak amacıyla sosyal medya mecralarında kafası karışık olan ve kararsız seçmeni etkilemeye yönelik sahte anketler dolaşıma sokuluyor. 

Seçimi manipüle etmek amacıyla Buca'da da sahte bir anketin sosyal medyada dolaşıma sokulduğu iddia edildi.

14- 17 Mart tarihleri arasında yapıldığı öne sürülen ankette, "Buca Belediye Başkanlığı Seçim Anketi" başlığı atılırken, Buca Belediyesi'nin logosunun da kullanılması dikkat çekti.

Ayrıca ankette hangi yöntemin kullanıldığına dair bir bilgi olmazken, ankete kaç kişinin katıldığı, hangi yaş grubu ve cinsiyet dağılımı arasında yapıldığı gibi önemli bilgilerin olmadığı da görüldü.

Sahte olduğu ileri sürülen ankette AK Parti adayı Adnan Öztekin yüzde 29,7 ile ilk sırada, yüzde 28,8 ile İYİ Parti adayı Suat Nezir ikinci ve CHP adayı Görkem Duman ise yüzde 25,2 ile üçüncü sırada gösterildi.

Ayrıca diğer seçeneği 8,2, kararsız olarak 8,1 gösterildi.

Buca Belediyesi kaynaklarından edinilen bilgiye göre, belediyenin logosunun da kullanıldığı anketle belediyenin hiçbir ilgisinin olmadığı anketin direk masa başında yapılmış olduğu iddia edildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası