Ege Postası
Geri

Seda Kaya Ösen, milletvekili aday adaylığı için istifa etti

DEVA Partisi İl Başkanı Seda Kaya Ösen, milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa ettiğini açıkladı. Tüm siyasi partilere, milletvekili aday listelerinde kadın-erkek eşitliği konusunda cesur adımlar atmaları konusunda çağrıda bulunan Ösen, "Çok basamaklı bu yolda atılan cesur adımlar, kelebek etkisi yaratarak yayılır ve 14 Mayıs 2023, Türk siyasi tarihinde cinsiyet eşitliğinin sağlandığı tarihi bir seçim olur" açıklamasında bulundu.
Seda Kaya Ösen, milletvekili aday adaylığı için istifa etti
Haberler / Politika
16 Mart 2023 Perşembe 16:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- 12 Ekim 2020'den beri DEVA Partisi İl Başkanlığı görevini yürüten Seda Kaya Ösen yazılı bir açıklama yaparak görevinden istifa ettiğini ve milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.

Seda Kaya Ösen istifa açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"DEVA Partisi olarak kuruluşumuzdan bu yana kadınları ve gençleri merkeze alan politik bir anlayış benimsedik. Bu prensip gereği bizler, içine doğup büyüdüğümüz erkek egemen toplumsal düzenin ve politik arenanın vahim sonuçlarına maruz kalan bir nesil olarak kadınların ve gençlerin yok sayıldığı bir geleceğin öğrenilmiş çaresizliğinde boğulmayı kabullenmedik. Gerek İzmir il yönetimimizi oluştururken gerekse ilçe teşkilatlarımızı yapılandırırken de kadın-erkek eşitliği ilkesini mümkün olduğunca hayata geçirmeye çalıştık. Bu vesileyle seçimlere katılacak tüm siyasi partilere, milletvekili aday listelerinde kadın-erkek eşitliği konusunda cesur adımlar atmaları konusunda çağrıda bulunuyoruz. Diliyoruz ki; çok basamaklı bu yolda atılan cesur adımlar, kelebek etkisi yaratarak yayılır ve 14 Mayıs 2023, Türk siyasi tarihinde cinsiyet eşitliğinin sağlandığı tarihi bir seçim olur."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası