Ege Postası
Geri

Seferihisar'da B Planı ne'

CHP’den mevcut belediye başkanı Tunç Soyer dahil hiç kimsenin başkanlık koltuğuna talip olmadığı Seferihisar’da yaşanan belirsizlik partililerin kafasında soru işareti bırakıyor. Soyer'in Büyükşehir adaylığı için sosyal medyada kampanya başlatılırken, ilçede B planı hazır. CHP Seferihisar İlçe Başkanı İsmail Yetişkin, “‘partililerimizin içi rahat olsun, aday sıkıntısı yaşamıyoruz, yaşamayacağız. B planımız var” dedi.
Seferihisar'da B Planı ne'
Haberler / Yerel Politika
10 Aralık 2013 Salı 11:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Partilerin ve YSK’nın yerel seçimler için açıkladıkları aday adaylığı başvurusu süreleri tamamlanırken, aday adayları sahada çalışmalarını son sürat devam ediyor. İzmir’de sadece CHP’den Seferihisar Belediye Başkanlığı için hiçbir isim başvuruda bulunmadı. Seferihisar için başvuruda bulunmayan başkan Tunç Soyer 2 Eylül sürecinde Büyükşehir için topu Genel Merkeze atarken, ismi Konak için de dillendirilmekte. Soyer için kulislerdeki bir başka iddia ise 2015 genel seçimlerinde vekil yapılarak Genel Merkeze kaydırılması.Soyer kanadında yaşanan belirsizlik ve ilçede CHP’den başvurunun yapılmaması partililerin kafasında soru işaretleri burakırken, CHP Seferihisar İlçe Başkanı İsmail Yetişkin, “Partililerimizin ve vatandaşlarımızın içi rahat olsun, aday sorunu yaşamıyoruz” dedi.

AK PARTİ’DE BİRÇOK İSİM VAR
AK Parti’den belediye başkanlık koltuğu için Hüsamettin Altuntaş, Ümit Cingöz ve Mustafa Ulu’nun resmi başvuru yaptığı, ilçenin etkin siyasetçilerinden Hamit Nişancı’nın da adının adaylık için ciddi şekilde geçtiği Seferihisar’da CHP’den 1 Aralık sürecinin de bitmesine rağmen mevcut Başkan Tunç Soyer dahil hiçbir başvurunun yapılamaması kafalarda soru işaretleri bıraktı.



YETİŞKİN: SIKINTI YAŞAMAYIZ
İlçede ‘CHP’nin adayı kim olacak’ sorusu her geçen gün artarken, CHP İlçe Başkanı İsmail Yetişkin, ‘partililerimizin içi rahat olsun, aday sıkıntısı yaşamıyoruz, yaşamayacağız’ dedi.

B PLANIMIZ VAR
Mevcut belediye Başkanı Tunç Soyer’in başarılı bir belediye başkanı olduğunu ve, isminin Büyükşehir için geçtiğini hatırlatan Yetişkin, “ Mevcut başkanımız Büyükşehir için de Seferihisar için de başvuru yapmadı. Genel Merkez kararını verecek. O varken Seferihisar için kimse çıkıp aday adayı olmadı. Partililerimizin gönlü rahat olsun.Genel Merkez’de Seferihisar’ı yakından takip ediyor. Eğer Tunç Başkan Genel Merkez tarafından Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterilirse  B planımız var” dedi.

O İSİM ERCAN MI'

Yetişkin, Soyer sonrası B planı hakkında açıklama yapmazken, Soyer’in Büyükşehir adayı olması halinde yerine önerilecek ismin, eski ilçe başkanı Hüseyin Ercan olduğu öğrenildi. Ercan,15 Temmuz sürecinde meclis üyeliği aday adaylığı için istifa etmiş istifası İl Başkanlığı’nda sürpriz olarak karşılanmıştı. Mevcut başkan Soyer’in Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı gösterilmesi, başka bir ilçede kaydırılması yahut 2015 genel seçimlerinde vekil olarak değerlendirilmek istenmesi halinde başkan adayı olarak Ercan’ın Soyer ve ilçe örgütü tarafından Genel Merkeze önerileceği öne sürüldü. 

BÜYÜKŞEHİR İÇİN KAMPANYA BAŞLATTILAR
Sosyal medya üzerinde “Tunç Soyer Lütfen” adlı bir kampanya başlatan ve sayısı 5 bini geçen İzmirliler, kent için en doğru tercihin Soyer olduğunu belirterek, CHP’ye “Büyükşehir için Tunç Soyer’i aday gösterin” çağrısı yaptı. 

SOYER, “ NÖBETİ DEVRALMAYA HAZIRIM” DEMİŞTİ!

Soyer, 2 Eylül süresi dolduğunda Twitter üzerinden yaptığı açıklamada "Bugüne kadar Seferihisar'ı Seferihisarlılarla birlikte bir dünya kenti yaptık. İzmir'de CHP'li bir başkan varken aday adayı olmayı kendime yakıştıramadım. Görev verilirse İzmir'in bütün Türkiye'nin gurur duyacağı bir kente dönüşmesi için nöbeti devralmaya hazırım’’ ifadelerini kullandı.Soyer, Büyükşehir aday adaylığı için topu Ankara’ya atarken Seferihisar Belediye Başkan aday adaylığı başvurusuda yapmamıştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası