Seferihisar'ın M.Ö. 1000'li yıllarda tarihte ilk Aktörler Birliği'nin kurulduğu ve dönemin sanatçılarının yaşadığı yer olduğunun altını çizen Başkan Soyer, Türkiye'nin dört bir yanından gelen katılımcıların, çok değerli isimlerle atölyede bir araya geleceğini ve bunun kendileri için büyük bir fırsat olacağını söyledi.
Akademisyen Kadir Beycioğlu ve yazar Gülşah Elikbank'ın moderatörlüğünü yaptığı Senaryo Atölyesi birinci gününde yazar Yekta Kopan’ı ağırladı. Kopan, katılımcılara bir fikrin nasıl öyküye dönüştürülebileceğine dair deneyimlerini, “Bir Öykü Yaratmak” başlıklı söyleşisiyle paylaştı.
Ünlü İsimler Sunumlar Gerçekleştirecek
Atölyenin ikinci gününde sanat yönetmeni Mediha Didem Türemen “Sanat Yönetimi Açısından Senaryo” konusunu tartışacak. Yine aynı gün son yılların en başarılı yönetmenlerinden Tayfun Pirselimoğlu “Senaryo ve Yönetmenlik” konulu sohbetiyle katılımcılarla buluşacak.
Atölyenin üçüncü günü olan 19 Temmuz Çarşamba gününde avukat Sedef Erken “Senaryomu Nasıl Korurum” başlıklı konuşmasında, senaryo yazımının hukuki boyutuna dair bilgilendirmede bulunacak. Yine aynı gün oyuncu Levent Üzümcü “Oyuncu Gözüyle Senaryo” konusunu ele alacak.
Atölyenin dördüncü gününde oyuncu ve ilk filmini yapmış bir yönetmen gözünden Barış Atay senaryo temalı bir sohbet gerçekleştirirken, beşinci günde görüntü yönetmeni Feza Çaldıran “Görüntü Yönetimi ve Senaryo” ve son yıllarında en başarılı kurgu sanatçılarından Ali Aga “Kurgu ve Senaryo” konusunu katılımcılarla paylaşacaklar.
Sadece ülkemizde değil dünyada da son yıllardaki eserleriyle tanınan senarist Ebru Ceylan “Öyküden Senaryoya” ve yapımcı Zeynep Atakan “Bir Fikrim Var Film Yapmak İstiyorum” başlıklı konuşmalarıyla, atölyenin altıncı gününde katlımcılarla buluşacaklar.
Yunanistan’ın dünyaca ünlü görüntü yönetmeni Andreas Sinanos’un bir sohbet ile katılacağı Senaryo Atölyesi, 23 Temmuz günü senarist ve yönetmen Işıl Özgentürk’ün “Uygulamalı Senaryo Yazımı” çalışması ile son bulacak….
Kısa Film Atölyesi 24 Temmuz’da başlıyor…
Senarist ve sinema yazarı Burak Göral’ın senaryo yazımına dair paylaşımıyla başlayacak olan Kısa Film Atölyesi’ne, ikinci günde ülkemiz sinemasında son yılların en dikkat çeken yönetmenlerinden Ümit Ünal bir filmi yönetmek üzerine yapacağı etkinlikle konuk olacak. Yine son dönemin başarılı yapımcılarından Sevil Demirci, film yapımıyla ilgili konuşmasında atölye katılımcılarıyla yapımcılık yolculuğundan kesitler paylaşacak. Atölyenin dördüncü gününde Sinemamızın en üretken görüntü yönetmenlerinden Eyüp Boz, görüntü yönetiminin önemi üzerine birikimini katılımcılara aktarırken, beşinci günde ise yine son yıllarda başarılı kurgu yönetimleriyle tanınan Çiçek Kahraman katlımcılara bir sunum yapacak.
Atölyenin son iki günü ise Işıl Özgentürk yönetiminde gerçekleştirilecek “Film Çekimi” çalışmasıyla son bulacak. Uygulamalı kısa film çekimine kısa film yönetmenleri Tufan Şimşekcan ve Ozan Sihay da destek verecekler…
Kayıtlar Devam Ediyor
24 Temmuz'da başlayacak Kısa Fİlm Atölyesi'ne katılmak isteyenler için az sayıda kalan kontenjan için kayıtlar devam ediyor. Detaylı bilgi: 444 7 743/167 [email protected]