Ege Postası
Geri

Seferihisar’da engellilerle sıcak buluşma

CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, Seferihisar’da engelliler ve aileleriyle buluşarak sorunlar ve çözüm yollarını tartıştı.
Seferihisar’da engellilerle sıcak buluşma
Haberler / Yerel Yönetimler
28 Ekim 2014 Salı 11:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Seferihisar CHP Kadın Kolu Başkanı Günay Varol Öksüz ve yönetim kurulu üyeleri, Seferihisar Kent Konseyi Başkanı Deniz Tolga İnci, CHP İl Kadın Kolu Yönetiminden Engellilerden Sorumlu Zeliha Aydoğuş’un da katıldığı toplantıda engelliler de aileleriyle birlikte geniş katılım gösterdiler.

YANLIŞ POLİTİKALARI ELEŞTİRDİ

Engellilerle ilgili tüm Türkiye’de yaptığı çalışmalar ve Meclis’te yürüttüğü faaliyetlerle engelli yurttaşların seslerinin duyulmasına yardımcı olan Prof. Dr. Güven, burada da yaptığı konuşmada engellilerin en büyük sıkıntılarından biri olan her kurum için ayrı rapor alma zorunlulukları, fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezlerine ulaşamamaları konularını gündeme getirdi ve hükümetin yanlış politikalarını eleştirdi.

‘AMACIMIZ FARKINDALIK YARATMAK’

Güven, “Hükümetin yaptığı bir takım değişikliklerle vatandaşın işlerini kolaylaştırdığı belirtiliyor mesela e-imza gibi, son olarak kimliklerin yenilenmesi gibi. Ama bu yenilikler belli bir kesim dışında yurttaşlarımızın işine yaramıyor. Engelli yurttaşımızın her kurum için ayrı rapor alma zorunluluğu ortadan kaldırılabilir. Bu çalışmalar çok daha fazla sayıda yurttaşımızı ilgilendirir. Bunun için ilgili tüm bakanlıklara CHP olarak soru önergeleri verdik, araştırma komisyonu kurulmasını istedik. Bu çalışmaların her biri engelli yurttaşlarımızla yaptığımız diyaloglarla ortaya çıktı. Burada da sizleri dinlemeye ve çıkarılan  kanunlarda bulunup  yönetmelikle düzenlenmemiş sorunları saptayarak, çözülmesi için meclise taşımaya geldik. İnanıyorum ki sizlerle ilgili konularda herkes hassasiyet gösteriyor. Bizim amacımız farkındalık yaratmak, çözüm üretmek” diye konuştu. Seferihisar’da yaşayan engelliler de istihdam sorunundan rapor sorununa, eğitim sıkıntılarından verilen aylıklara, sağlık hizmetlerinden tıbbî malzemelerin sağlanmasına kadar engellenen tüm haklarını ileterek çözüm için destek istediler. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası