Ege Postası
Geri

Şehit pilotun babası: Bayramlaşmaya hep o gelirdi, iki yıldır biz geliyoruz

Türk askeri uçağının Suriye tarafından düşürülmesi sonucu şehit olan Pilot Yüzbaşı Gökhan Ertan'ın ailesi buruk bir bayram yaşıyor. Yaklaşık iki yıl önce gerçekleşen olayla ilgili olarak tatmin edici bilgilerin verilmemesi ve otopsi...
Şehit pilotun babası: Bayramlaşmaya hep o gelirdi, iki yıldır biz geliyoruz
Haberler / Güncel
8 Ağustos 2013 Perşembe 11:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Türk askeri uçağının Suriye tarafından düşürülmesi sonucu şehit olan Pilot Yüzbaşı Gökhan Ertan'ın ailesi buruk bir bayram yaşıyor. Yaklaşık iki yıl önce gerçekleşen olayla ilgili olarak tatmin edici bilgilerin verilmemesi ve otopsi raporunun açıklanmaması ailenin üzüntüsünün taze kalmasına neden oluyor.

Eşi Zennure Ertan ile oğlunun mezarını ziyaret eden baba Ali Ertan, olayın üzerinden iki yıl geçtiğine işaret ederek, “Bizim bayramımız burada geçti. Her zaman o geliyordu bayramlaşmaya, iki yıldır da o gelmiyor, biz geliyoruz. Bayramlaşıp gidiyoruz.” dedi.

Acı olayı, şehit pilotun iki oğluna hala söyleyemediklerini belirten Ertan, “Burak (7) ve Gökhan (1) isimli iki oğlu var. Onlara hala öldüklerini söyleyemedik. Onları, mezarlık ziyaretlerine de getirmiyorum. Geçen gün Burak ‘Babam nerede’ diye sordu. Ben de ‘Oğlum uzaya gitti. Bir görev vardı, gitti. Ne zaman döneceği belli değil’ dedim. Ne diyeyim başka. Ben ona ‘öldü’ dediğimde dünyası yıkılır. Çocuğun ayrı bir dünyası var. Onun gözünde babası en yüksek görevde. Söylemiyorum yani. Söylemek mümkün değil. ‘Uçakla gitti, uzaya gitti. İşte astronotlar ne zaman geleceği bilinmez. O seni her zaman görüyor. Okumanı, çalışmanı ve pilot olmanı isterdi’ diyoruz. Buna çok sevindi. Dünyalar onun oldu. Bu sevinçle yaşıyor.” diye konuştu.

“BEN UÇAK DÜŞERKEN ATLADIKLARINA İNANIYORUM”

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait RF-4E Fantom keşif uçağının Suriye tarafından ihtarsız düşürülmesiyle ilgili soruşturmada dosya, Malatya Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği tarafından, görevsizlik kararı verilerek Genelkurmay Askeri Savcılığı'na gönderilmişti.

Bu kararın ardından, Genelkurmay Askeri Savcılığı tarafından çağrıldığını belirten Ertan, kendisine soruşturmanın devam ettiği bilgisinin verildiğini söyledi. Uçağın düşüş sebebinin hala net olarak belli olmadığını ifade eden Ertan, otopsi raporlarının da açıklanmadığını dile getirdi. Pilotların, uçak düşerken atladığından kesin emin olduğunu vurgulayan Ali Ertan, “Pilotların atladıkları yüzde yüz kesin. Pilot eğer bayıldıysa, öldüyse, kaskını nasıl çıkardı, botunun fermuarını nasıl çözd? Denizden naaşlar çıkarken uçağın fırlatma koltuğunun olmadığını gördük. Pilotların botları çıkmıştı. Benim oğlumun botu fermuarlıydı. Diğer şehit pilotun ise ipli botu vardı. Ne hikmetse diğer pilotun ipleri çözülüyor, oğlumun botlarının ise fermuarı inmiş. Bunlar ilginç. İpler ve fermuar nasıl açılır. Bunlar yüzde yüz onların atladığını gösteriyor. Ama tabiî ki akıbetini bilemiyoruz. Artık günahı vebali bilenlerin. Bu dünyada da öbür dünyada çıkar. Adalet yerini bulur.” şeklinde konuştu.

22 Haziran 2012’de Suriye tarafından ihtarsız olarak, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait RF-4E Fantom F4 tipi keşif uçağı düşürülmüştü. Uzun süren arama çalışmalar neticesinde 5 Temmuz’da deniz seviyesinin bin 260 metre altında bulunan uçaktan; Hava Pilot Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy ve Hava Pilot Yüzbaşı Gökhan Ertan’ın naaşları çıkarılmıştı. İhmal ve kasıt iddialarıyla ilgili soruşturma açan Malatya Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği ise geçen hafta dosya ile ilgili görevsizlik kararı vererek, dosyayı Genelkurmay Askeri Savcılığı’na göndermişti.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası