Ege Postası
Geri

Sekiz yıllık husumet barışla noktalandı

Kars’ın Susuz ilçesine bağlı Büyük ve Küçük Çatak köyleri arasındaki arazi anlaşmazlığı nedeniyle 8 yıldır süren husumet barışla sonlandı.Büyük ve Küçük Çatak köyleri arasındaki arazi anlaşmazlığı, 2005 yılında Küçük...
Sekiz yıllık husumet barışla noktalandı
Haberler / Güncel
1 Temmuz 2013 Pazartesi 14:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kars’ın Susuz ilçesine bağlı Büyük ve Küçük Çatak köyleri arasındaki arazi anlaşmazlığı nedeniyle 8 yıldır süren husumet barışla sonlandı.

Büyük ve Küçük Çatak köyleri arasındaki arazi anlaşmazlığı, 2005 yılında Küçük Çatak köyünden bir kişinin ölümüyle başladı. Anlaşmazlığın giderilmesi için devreye giren ve 2010 yılı yerel seçimlerinde aileleri barıştırması beklenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Muhsin Yazıcıoğlu’nun helikopter kazasında hayatını kaybetmesinden dolayı Kars’a gelememiş ve barış olmamıştı. Başbakan Erdoğan'ın danışmanı Bahattin Özboğutu ile de defalarca bir araya gelen köylüler arasındaki barış gerçekleşmemişti.

Susuz Kaymakamı Vedat Yılmaz, il genel meclis üyeleri, kanaat önderlerinin tekrar devreye girmesiyle iki köy arasındaki husumet sona erdi. Kazım Karabekir Öğretmen Lisesi yemekhanesinde düzenlenen barış yemeğine Kars Valisi Eyüp Tepe, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Kurmay Albay Osman Uçar, İl Müftüsü Mehmet Genç, Susuz Belediye Başkanı Ali Yeğin, il genel meclis üyeleri Mehmet Uray, Mehmet Çakas, İlçe Başkanı Ayhan Bulut, daire amirleri, okul müdürleri, çevre köylerin muhtarları, Büyük Çatak ve Küçük Çatak köyü halkı ve vatandaşlar katıldı.

Öte yandan, barış yemeği Susuz Kazım Karabekir Camii imamının Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. İl Müftüsü Mehmet Genç, barış duası yaptı. Ardından Kaymakam Vedat Yılmaz, yaptığı konuşmada, iki kardeş köyün acılarını dindirmek, onların sevincine ortak olmak için bir arada olduklarını söyledi.

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş da iki köy arasındaki huzursuzluğun çevreyi, komşuları, dostları ve sevenlerini de huzursuz ettiğini, barışla bu huzursuzluğun son bulacağını, barışta emeği olan, katkısı olan herkese teşekkür ettiğini belirtti.

Kars Valisi Eyüp Tepe ise yaptığı konuşmasında, iki köy halkına seslenerek, bu tür husumetlerin sona ermesinin Kars Valisi olarak kendisini çok memnun ettiğini ifade etti. Tepe, bu davranışlarından dolayı iki köy halkına teşekkürlerini iletti. Büyük Çatak Köyü Muhtarı Mehmet Cemaloğlu ise “Köy halkım adına bu barışın gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.

Küçük Çatak Köyü Muhtarı Ekrem Mintaş da “Köy halkım adına barış yemeğimize katılan herkese teşekkür ederim.“ diya konuştu. İki köy halkı tek tek tokalaşıp birbirlerine sarılırken, davete katılanlara iki köy halkının hazırlatmış olduğu yemek ikram edildi.



YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası