Ege Postası
Geri

Selçuk Efes Spor seriyi bozmadı

Selçuk Efes Spor rakibi Kınık Belediye Sporu yenerek Süper Amatör Lige çıktı. Sporculara destek vermek için maçı anbean izleyen Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; "Bizim sporcularımızda başarma ruhu vardı, kazanma azmi vardı. Şimdi hedef önce BAL (Bölgesel Amatör Ligi) sonra 3.Lig" dedi.
Selçuk Efes Spor seriyi bozmadı
Haberler / Yerel Yönetimler
13 Şubat 2015 Cuma 12:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bölgesel amatör ligde grubunda oynadığı maçlarda yenilgi yüzü görmeyen ve çıktığı her maçtan zaferle ayrılan Selçuk Efes Spor üstün performansla önce lig şampiyonluğu, daha sonra da Kınık Belediye spor zaferiyle taçlandırdı. 2-2 sona eren ve uzatmalara gidilen maçta penaltı vuruşları ile takımını Süper Amatör Lige çıkaran Selçuk Efes Spor bu galibiyetini istasyon meydanında coşkuyla kutladı. 

Bakıcı sporcuları yalnız bırakmadı
Efes Spor taraftarlarını Belediye hizmet binası önünden yine alkışlarla uğurlayan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, daha sonra maçı izlemeye giderek sporculara destek oldu.  

Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer’in de izlediği İzmir Atatürk stadı yanında bulunan iki nolu statta oldukça soğuk bir havada oynan maçı Efes spor kontrollü ve akılcı futboluyla kazanmayı başardı. Süper amatör lig biletini almak için son düdüğe kadar mücadele eden Selçuk Efes spor bu anlamlı galibiyetini Selçuk halkına hediye etti.
Belediye Başkan Vekili Osman Başterzi , Selçuk Belediye Başkan Yardımcıları Atilla Aksoy ve Ali Karakurt, Belediye Meclis Üyeleri  , Selçuk Efes Spor Kulübü Derneği Başkanı Hakan Bayraklı, Kulüp Yönetim Kurulu üyeleri ile 300'e yakın Efes Spor taraftar, futbolcularla istasyon meydanında bir araya geldi. 

“KUMPAS”  yine harikaydı
İlk düdüğün çalması ile birlikte "Kumpas" adlı taraftar grubunun desteğini bu maçta da arkasına alan Selçuk Efes spor maça hızlı başladı. Yaptığı ataklarla 18. dakikada usta ayağı Alper Talay’ın golüyle 1-0 öne geçen Selçuk Efes Spor, üç dakika sonra rakibi Kınık Belediye sporun golüyle karşı karşıya kaldı. 21.dakikada Kınık Belediye Sporun attığı golle durum 1-1 oldu. 

Zaman zaman atak geliştiren Selçuk Efes spor oyunu koruyarak  1-1'lik skorla soyunma odasına gitti. İkinci yarıya hızlı başlayan Kınık Belediye spor 52.dakikada attığı gol ile  skoru 2-1’e taşıdı. Yediği gol ile mağlup duruma düşen Selçuk Efes spor golden dört dakika sonra günün başarılı ismi Alper Talay ile eşitliği sağladı. 2-2 berabere sonuçlanan maçta 15’er dakikalık iki devre uzatma oynandı. Yine takımlar 120 dakika sonunda gol bulmayı başaramayınca maçta seri penaltılara geçildi. Seri penaltılar sonucunda rakip Kınık Belediye sporun bir penaltısını kurtarmayı başaran Selçuk Efes Sporun usta eldiveni kaleci Osman Turhan (Paşa) takımını süper amatör lige taşıdı.

Bakıcı omuzlarda
Efes sporun penaltılar sonunda Süper amatör biletini almasıyla taraftarla birlikte sahaya inen Başkan Bakıcı, tüm sporcuları  ve teknik heyeti teker teker tebrik etti. Efes sporlu futbolcularda Başkan’ın bu nazik  davranışa jest olarak Bakıcı’yı omuzlara alarak "En büyük başkan Zeynel Başkan" şeklinde tezahüratta bulundular. Halktan gelen istek üzerine Başkan Bakıcı  Selçuk Efes Spor ve Selçuk taraftarlarla birlikte galibiyet fotoğrafı çektirdi.

Selçuk'ta alkışlarla karşılandılar
 Konvoy ve tezahürat eşliğinde ilçeye gelen Selçuk Efes Sporcuları ve taraftarları İstasyon meydanında alkışlarla karşılandılar. Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Belediye Başkan Yardımcıları Atilla Aksoy, Ali Karakurt, Belediye Meclis Üyeleri ile çok sayıda Efes Spor taraftarları ve Selçukluların katıldığı bu karşılama oldukça renkli görüntülere sahne oldu. 

Hedef 3.Lig
Tezahüratlar ve Havai fişeklerle coşkuyla şampiyonluklarını kutlayan Selçuk Efes Spora Kaymakam Boyacı ve Başkan Bakıcı'dan tam destek geldi. İstasyon meydanında tüm sporculara ve taraftarlara seslenen Başkan Bakıcı; "Sporcularımız hem 1. Amatör kümeyi namağlup olarak tamamladılar, hem de Play- Off' da da iki müsabaka yaptılar. Her ikisini de kazandılar. Çok mükemmel bir maç oldu. Çok zor ve heyecanlı bir maçtı. Sporcular belki ter döktü ama bizler de tribünde oldukça heyecanlandık. Çok mutlu olduğumuz bir maç izledik. Hem centilmence bir müsabaka geçirdik, hem de çok iyi bir sonuç elde etmiş olduk. Ben sporcularımızı yürekten kutluyorum. Şimdi Play Off' u tamamladık ve Süper Amatördeyiz. İnşallah Süper Amatörde de başarılı olup BAL Ligine çıkacağız" dedi.
 Sporculara düşen görevin başarmak olduğuna dikkat çeken Başkan Bakıcı; "Karşımızdaki takım maddi açıdan çok para harcamış bir takımdı. Ama bizde ne vardı; başarma ruhu vardı, kazanma azmi vardı. Herkes bunu yerine getirdi ve çok büyük bir sonuç elde ettik. Ama hedef belli, önce BAL sonra 3.Lig" dedi.

Takımımıza sahip çıkalım
Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı yaptığı konuşmada; "İnşallah dileyelim bundan sonra bol bol goller atılıp galibiyet müjdeleri verilsin. Yavaş yavaş yükselerek Selçukluya yakışır bir sonuç alınacak. Ben buna inanıyorum. Takımımıza sahip çıkalım. Hepinizi yürekten kutluyorum" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası