Ege Postası
Geri

Semavi dinler için ortak mezarlık projesi

Almanya'nın batısındaki Wuppertal Belediyesi, üç dinin mensuplarının da defnedileceği bir mezarlık inşa etmeyi planlıyor. Beş yıldır Wuppertal’in gündeminde yer alan konu Kuzey Ren Vestfalya eyaletinin yeni yasa tasarısı sayesinde hayata...
Semavi dinler için ortak mezarlık projesi
Haberler / Dünya
30 Temmuz 2013 Salı 14:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Almanya'nın batısındaki Wuppertal Belediyesi, üç dinin mensuplarının da defnedileceği bir mezarlık inşa etmeyi planlıyor. Beş yıldır Wuppertal’in gündeminde yer alan konu Kuzey Ren Vestfalya eyaletinin yeni yasa tasarısı sayesinde hayata geçirilebilecek. Tasarının yaz tatilinden sonra meclisten geçmesi durumunda Müslüman cemaat ve derneklerine mezar işletmelerinin önü açılacak.

Wuppertal Belediyesi Müslüman, Yahudi ve Hıristiyan cenazelerinin yan yana defnedileceği mezar alanlarını inşa etmek istiyor. Varresbeck semtinde inşa edilmesi planlanan mezar alanında her üç din için de yan yana kurulmuş ayrı alanların yapılması öngörülüyor.

Proje 1993 yılında Solingen yangınından sonra bir araya gelmeye başlayan kiliseler ile Müslüman ve Yahudi derneklerini buluşturan grup tarafından ortaya atıldı. Wuppertal Büyükşehir Belediye Başkanı Peter Jung projenin tüm Almanya için sembol olduğunu söyledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası