Ege Postası
Geri

Sendika şube başkanı öğretmen açığa alındı

KAMU Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı Eğitim- Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Bahri Akkan, hakkında açılan soruşturma tamamlanıncaya kadar Çınarlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ndeki tarih öğretmenliği görevinden açığa alındı. Kararın henüz tebliğ edilmediğini belirten Akkan, "Emekten, barıştan ve özgürlüklerden yana olan tutumuz, bu tür baskılarla engellenemeyecektir" dedi.
Sendika şube başkanı öğretmen açığa alındı
Haberler / İzmir
4 Nisan 2016 Pazartesi 10:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Türk Tabipler Birliği Merkez Konsey üyesi Dr. Fatih Sürenkök'ün bir süre önce İzmir Valiliği'nin kararıyla Tepecik Eğitim ve Araştırm Hastanesi'ndeki görevinden açığa alınmasının ardından, Eğitim- Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Bahri Akkan da aynı durumla karşı karşıya kaldı. Çınarlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde tarih öğretmeni olarak görev yapan Akkan'ın da açığa alındığı belirtildi. Akkan, geçen cuma günü Milli Eğitim Bakanlığı tarafından görevlendirilen müfettişlerce başlatılan soruşturma kapsamında kendisine bazı sorular yönelttiğini dile getirdi. Açığa alındığının henüz kendisine tebliğ edilmediğini söyleyen Akkan, şöyle konuştu:

"Tebligatı pazartesi günü alacağım, geçen cuma bakanlık müfettişleri soruşturmaya geldiklerinde 3 konuyla ilgili soru yöneltti. Biri geçen 29 Aralık'ta iş bırakma, diğeri yine geçen Aralık ayı içinde genel merkezin şube başkanlarıyla birlikte Nusaybin'de yaptığı basın açıklamasına katılmıştım, onu sordular. Bir diğeri ise 9 Şubat'ta İzmir Barış Bloğu olarak Alsancak'ta yaptırılmayıp gözaltına alındığımız basın açıklamasıyla ilgiliydi. Daha sonra da soruşturma sonuçlanıncaya kadar açığa alma kararı verilmiş. Uzun süreden beri, yaratılmaya çalışılan korku imparatorluğunun bir parçası olarak görüyorum bu uygulamayı. Bu saldırı muhalif olan tüm kesimlere yönelik, şahsıma yönelik olan kısmı da İzmir'de bu toplumsal muhalefetin sözcülerinden biri olmamdan kaynaklı. Bu saldırılar bizleri yıldıramayacak, dün olduğu gibi bugün de doğru bildiğimizi söyleyeceğiz. Emekten, barıştan ve özgürlüklerden yana olan tutumuz, bu tür baskılarla engellenemeyecektir." 

KESK İzmir Dönem Yürütmesi Sözcüsü ve Eğitim Sen 2 No'lu Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç da karara tepki gösterdi. Kılıç, "Son günlerde Tepecek Eğitim Araştırma Hastanesi'nde görevli Dr. Fatih Sürenkök'ün açığa alınmasına benzer bir durum. Bahri arkadaşımız lisedeki görevinden açığa alındı. Öğretmenler olarak, bu ülkede biz toplumun doğal önderiyiz. Bu anlamda, ülkemizin dört bir yanında yaşanan ölümlere karşı çıkıyoruz. Bu ülkenin, barışa kardeşliğe ve demokrasiye ihtiyacı var. Bu talepleri dile getiren kişileri açığa alarak ölümleri durduramazsınız" diye konuştu. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası