Ege Postası
Geri

Sendikalar sokağa iniyor!

17 Aralık'ta başlayan yolsuzluk ve çete operasyonun yankıları tüm yurtta artarak devam ederken, Ankara ve İstanbul'un ardından İzmir'den de eylem kararı çıktı. Dün 4 ayrı bakanın istifası ve kabine değişikliği gibi gelişmeler üzerine sosyal medya üzerinde örgütlenerek sokaklara dökülen İzmir halkı, bugün kentteki sendikalar önderliğinde dev bir yürüyüş düzenleyecek. İzmir genelindeki sendikalar ve demokratik kitle örgütlerinin Basmane Meydanı'na gerçekleştireceği dev yürüyüş kapsamında, İzmirliler hükümeti istifaya çağıracak.
Sendikalar sokağa iniyor!
Haberler / İzmir
26 Aralık 2013 Perşembe 13:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Dün akşam saatlerinde sosyal medya üzerinden örgütlenen İzmir halkı soluğu sokaklarda alırken, benzer bir karar da İzmir genelindeki sendikalar ve sivil toplum örgütlerinden geldi. "Bakanlar yetmez, Hükümet istifa" diyen halkın ardından, "Hükümet istifa edene kadar sokaktayız" diyerek örgütlenen DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve İzmir genelinde faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri bugün akşam saatlerinde alanlara inecek.

BASMANE MEYDANI'NDAN HÜKÜMETE SESLENECEKLER
17 Aralık'ta başlayan yolsuzluk ve çete operasyonun ardından dün gerçekleşen kabine değişikliği ve bakanların istifaları gibi gelişmeler üzerine eylem kararı alan sendikalar, İstanbul ve Ankara'nın ardından İzmir halkını da sokağa çıkmaya çağırdı. "Yolsuzluklara hayır" demek için alanlara inme kararı alan DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve diğer İzmirli sivil toplum örgütleri bugün akşam eylem düzenleyecek. 16:30'da Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi girişinde toplanacak olan sendikalar, kitlesel katılım ile Basmane Meydanı'na yürüyüş düzenleyecek. Yürüyüşün ardından Basmane'de bulunan AK Parti Konak İlçe Başkanlığı önünde basın açıklaması yapacak olan sendikalar, İzmir kamuoyuna seslenecek ve hükümeti bir kez daha istifaya çağıracak.

SENDİKALARDAN İZMİR'E ÇAĞRI
Düzenlenecek olan dev eylem hakkında açıklamada bulunan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, İzmir halkına destek çağrısı yaparak, "Yaşanan gelişmeler sonrasında ülke genelinde tüm toplum ayağa kalkmış ve sesini yükseltmeye başlamıştır. Biz de İzmir'den hükümete tepkimizi göstereceğimiz eylem kapsamında bir yürüyüş ve sonrasında basın açıklaması gerçekleştireceğiz. Toplumsal hassasiyete sahip ve yaşanan olaylara tepkisiz kalmayan bizler de sivil toplum örgütleri ile birlikte hareket ederek yine alanları dolduracağız ve bir kez daha haykıracağız. Hukuksuzluklara, yolsuzluklara, eşitsizliklere, haksızlıklara hayır demek için "Hükümet istifa" diye haykıracağız. İzmir olarak, Türkiye olarak, Hükümet istifa edene kadar sokaklarda, alanlarda, meydanlarda olacağız" diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası