Ege Postası
Geri

Şengül, Selçuk krizine son noktayı koydu

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, Selçuk kongresinde yaşanan krize noktayı koydu. İl Başkanı Şengül, Selçukt’ta partisinin genel merkezinin yeniden aday gösterdiği ancak karşısına çıkan Osman Başterzi’nin kongrede seçimi kazanmasıyla durumunun ne olacağı beklenen Sema Yeşilçimen’i A Takımı’na alarak krize son noktayı koydu.
Şengül, Selçuk krizine son noktayı koydu
Haberler / Yerel Politika
30 Nisan 2018 Pazartesi 13:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, yeni yönetim kurulu üyelerini belirledi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katıldığı İl Kongresi’nde açıkladı. Şengül’ün birlikte çalışacağı A takımına tartışmalı Selçuk İlçe Kongresi’nde genel merkez tarafından aday gösterilmesine karşın rakibi Osman Başterzi’nin aday olup seçimi kazanması ve ilçe başkanlığı koltuğuna oturmasıyla birlikte durumu muallakta kalan Sema Yeşilçimen’i de kattı.

Aydın Şengül’ün A Takımı’na girip AK Parti İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi olan AK Parti Selçuk İlçe eski Başkanı, İl Başkanı Şengül’ün kendisini arayarak, “İl yönetiminde sizinle çalışmak istiyorum başkanım. Birlikte iyi bir ekip olacağız’ dediğini belirterek, teklifi memnuniyetle kabul ettiğini ve partisi için hep platformda ve görevde çalışmaya hazır olduğunu dile getirdi.

SEMA YEŞİLÇİMEN: İL BAŞKANIMIZA GÜVENİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDİYORUM

İl yönetim kurulu üyesi olan Sema Yeşilçimen, duyduğu memnuniyeti, “9 yıl ilçe başkanlığı yaptım. Aydın Beyin böyle bir teklifte bulunması beni çok mutlu etti. Kendisi bana ‘İl yönetiminde sizinle çalışmak istiyorum başkanım. Birlikte iyi bir ekip olacağız’ dedi. Bu parti görevi hepimiz için. İl başkanımıza bana olan güveninden dolayı teşekkür ediyorum. Umuyorum İzmir için güzel çalışmalar yapacağız” sözleriyle dile getirdi.

YEŞİLÇİMEN: AÇIKÇASI BU KARARI BEKLEMİYORDUM, ALLAH MAHCUP ETMESİN

Böyle bir kararı ve teklifi beklemediğini kaydeden AK Parti İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Sema Yeşilçimen, “Açıkçası böyle bir şey beklemiyordum. Böyle bir talebim de olmamıştı. Sayın il başkanımız sözleriyle uyumlu davrandı. İlçem, partim için nasıl gece gündüz çalıştıysam ilde de arkadaşlarımla var gücümle çalışacağım. Allah bu yolda hiçbirimizi mahcup etmesin” diye konuştu.

SELÇUK’TAKİ KRİZ SONRASI, BAŞTERZİ İSTİFA ETMİŞ, ŞENGÜL, 3’ÜNCÜ BİR İSİM OLABİLECEĞİNİ SÖYLEMİŞTİ

AK Parti Selçuk İlçe Kongresi’nde Genel Merkez tarafından görevine devam etmesi yolunda karar verilen ancak kongrede kendisine rakip olan Osman Başterzi’nin seçimi kazanması nedeniyle eski ilçe başkanı Sema Yeşilçimen’in durumunun ne olacağı bilinmiyordu. AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, genel merkezin kararına karşın aday olup seçim kazanan Osman Başterzi’nin istifasını istemiş, Başterzi kongre ertesi istifasını sunmuştu. İl Başkanı Aydın Şengül, gazetemize yaptığı değerlendirmede, ilçedeki durumun yeniden değerlendirileceğini, Başterzi, Yeşilçimen ya da 3’üncü bir isimle yola devam edilebileceğini belirtmiş, 3’üncü bir ismin ağırlık kazanabileceğini söylemişti.

BAŞTERZİ İLE YOLA DEVAM EDEN ŞENGÜL, YEŞİLÇİMEN’İ DE YANINA ALARAK KRİZE NOKTA KOYMUŞ OLDU

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’ün bu kararıyla birlikte Osman Başterzi Selçuk İlçe Başkanlığı görevine devam ederken, Sema Yeşilçimen de İl Yönetim Kurulu’na alınarak, Selçuk’taki krize de noktayı koymuş oldu.

YEŞİLÇİMEN, ‘İNANDIĞIM DAVA ÖNEMLİ, GENEL MERKEZ BENDEN NE İSTERSE ONU YAPARIM’ DEMİŞTİ

Sema Yeşilçimen, kriz sonrası gazetemize yaptığı açıklamada, “Bana partim şu görevde yürü der. Ben bu görevde yürürüm. Teşekkür ediyoruz Sema Hanım, kenarda dur der. Ben onu yaparım. Parti adabıyla ilgili bir şey var çünkü. Ben buna uygun davrandığımı düşünüyorum. Doğma büyüme Selçukluyum. Ben 19 yıl belediyede çalıştım. Belediyeden istifa ettim. O dönemde CHP’de benim desteklemediğim bir aday kazandı diye. Yani benim ideallerim ideolojik duruş ile ilgilidir. Makam ve mevkiyle değil. Ben o dönemde Selçuk Belediyesi’nin Hesap İşleri Müdürü idim. Sayın Vefa Ülgür gelince, bana ne yapabilird? Ben müdürüm. Yani beni görevden alsa, 15 gün sonra ben zaten görevime dönerdim, bölge idare mahkemesinin kararıyla. Ama ben sizinle çalışmak istemiyorum. Benim varlığım sizi rahat ettirmez. Nihayet hesap işleri müdürüsün, her şey elinde. Ben Vefa Ülgür’ün önünü açtım. Bu kadar da etik davrandım. Ne yapacaklard? Asacaklar mıydı ben? Benim için makam ve mevki önemli değil yani. İnandığım dava önemli. Ben Recep Tayyip Erdoğan’ın davasına inanıyorum. Sayın Başbakanım Binali Yıldırım’ın, çalışmalarına inanıyorum. Genel merkez benden ne talep ederse ben onu yaparım. Onun dışında hiçbir şey yapmam” ifadelerini kullanmıştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası