Ege Postası
Geri

Şenoyar’dan Polat’a dava tepkisi: 'Biz partiyi görevden alsınlar diye mi kurduk'

CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat ve CHP Tire eski İlçe Başkanı Hakan Şenoyar arasındaki gerginlik devam ediyor. Hakan Şenoyar, dün sosyal medya hesabından, Mahir Polat’ın kendisinden şikayetçi olmasının ardından açılan davaya ilişkin "1992 yılında daha sen lisede kısa şortla top oynarken 12 Eylül darbesinin kapattığı bu partiyi biz tekrar kurduk. O gün CHP’liyim diyemeyenleri, tam 30 sene bekledik, gelip bizi görevden alsınlar, disipline versinler, haklı olduğumuz için mahkemeye versinler diye…" sözleriyle tepki gösterdi.
Şenoyar’dan Polat’a dava tepkisi: 'Biz partiyi görevden alsınlar diye mi kurduk'
Haberler / Yerel Politika
15 Haziran 2023 Perşembe 11:46
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ÖZLEM KARA/ EGEPOSTASI- CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat ve Tire eski İlçe Başkanı Hakan Şenoyar arasındaki gerginlik sürüyor.

Hakan Şenoyar, geçtiğimiz yıllarda sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşım nedeniyle tepki çekerken CHP İzmir İl Başkanlığı, Tire İlçe Başkanı Hakan Şenoyar ve ilçe yönetimi görevden alıp Şenoyar hakkında ayrıca disiplin dosyası hazırlanmıştı.

 Öte yandan Şenoyar, paylaşımının ardından kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilmiş, ardından da partiden istifa etmişti.

Hakan Şenoyar, CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat’ın Tire İlçe Başkanlığı ziyareti sırasında aldığı ve ilçe başkanlığında unuttuğu notu, sosyal medya hesabından paylaşarak tepki göstermişti.

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, Tire eski İlçe Başkanı Hakan Şenoyar'ın kendisine yönelik sosyal medya paylaşımını yargıya taşımıştı.

 Hakan Şenoyar, dün sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda, Mahir Polat’ın kendisinden şikayetçi olması ve açılan davaya ilişkin "Dürüstlük ve dik durmakla ilgili madalyalarımıza bir yenisi eklenmiş ne mutlu bize" dedi.

Şenoyar’ın paylaşımının tamamı şöyle;

"Yaşadıklarımız bize gösterdiki, Her ne olursa olsun, Devlet partiden büyüktür ve parti yöneticilerinden daha ciddidir. Türkiye Cumhuriyeti Adaletinin, Sizin adaletinizden daha adil olduğunu tersini söyleyecek ve sizin adil olduğunuzu düşünmemiz için neyiniz var ki,

YDK, İzmir Milletvekili Antepli Mahir..!

1992 yılında daha sen lisede kısa şortla top oynarken 12 Eylül darbesinin kapattığı bu partiyi biz tekrar kurduk. O gün CHP’liyim diyemeyenleri, tam 30 sene bekledik, gelip bizi görevden alsınlar, disipline versinler, haklı olduğumuz için mahkemeye versinler diye… Evet Gördüm ve şahsımı, bu paylaşım için mahkemeye vermişsin. Bundan onur duydum, şeref duydum. Bana bu belgeyi veren yönetim kurulu üyemde haklı olarak duyarlılığından dolayı ayrıca kutluyorum.

Hiç kimse örgütü küçük göremez, örgüt bunu görmezden gelme iyi niyetinde olsa bile. Ama maalesefki, Eleştirisel çağdaşlık profilleriniz bu seviyede yapacak bir şey yok.
Doğruluk, dürüstlük ve dik durmakla ilgili madalyalarımıza bir yenisi eklenmiş ne mutlu bize.
Taktir örgütün..."

‘’SAVCILIK İDDİANAMEYİ HAZIRLADI’’

Konuyla ilgili ulaştığımız Hakan Şenoyar, 28 Mayıs seçimlerinden sonra 3 gün sonra kendisine tebligatın ulaştığını söyledi. Dava sürecine ilişkin verdiği bilgide, savcılığın iddianame hazırladığı ve mahkemeye sevk ettiğini dile getirdi.

Şenoyar, savcılığa verdiği ifadesinde, siyasi partilerde görev alan kişilerin en ağır eleştirilere dair açık olmak zorunda olduğunu belirterek ‘’Burada iftira, hakaret, kötü söz kullanma yok. Sadece eleştiri maiyetinde bir şey var’’ dedi.

‘SİZ PARTİYİ BÜYÜTMEK İSTEMİYORSUNUZ DİKENSİZ GÜL BAHÇESİ İSTİYORSUNUZ’

paylaşımının ironik bir eleştiri olduğunu belirten Şenoyar, ‘Eğer halka mal olduğunu düşünen bir milletvekili, halkın siyasi partisinde görev yapan bir milletvekili varsa örgütte olsa, normal vatandaş da olsa onların sorunlarıyla ilgili şikayetler, beklentiler ve önerileri bir kâğıda not alarak alıyorsa topluluk içinde o not kağıdını atıyorsa bu eleştiri konusudur. Bu kâğıdı bana bir yönetim kurulu üyesi verdi. Kağıt orada 40 kişinin içerisinde masanın üzerinde bırakılıyor. Gizli bir evrak değil. Antepli sayın vekilin el yazısıyla yazılmış bir kâğıt. Kâğıt bana geldiğinde, ‘Şikayetler alınıyor ama vekil bunu atıp gidiyor ‘dediler. Ben de verin bana dedim ve sosyal medyada paylattığım o ironi eleştiriyi yaptım. Benim eleştirim net. Şu an Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da aynı şeyi yapsa aynı eleştiriyi ona da yaparım. Yani yapmış olduğum suç değil. Bunları göz ardı etmeyecekler ki halk, kendilerini ciddiye aldığın ı düşünsün. CHP’nin başarısı için bunlar gerekli. Eğer toplum sizi kendisini ciddiye almadığını düşünürse oy vermiyor. Sebepler ortada. Bu dönem 9-10 milletvekilinin çıkması gerekirken 7 milletvekili, yüzde 44’den 40’a düşüş oldu. Örgüt milletvekillerinin, il başkanlarının, ilçe başkanlarının emir eli değildir. Örgüt gönüllü çalışan neferdir. Siz seçmen ve aynı zamanda bu partiye 35 yılını vermiş çok başarılı işler yapmış, referandumum sürecinde Türkiye’de oyunu en çok arttıran ilçe başkanım benim. Tire gibi sağ bir yerde benim başarılarım ortadadır. Siz partiyi büyütmek istemiyorsunuz, siz dikensiz gül bahçesi istiyorsunuz. Dikensiz gül bahçesiyle gül olmuyor olsa olsa zakkum olur. Zakkumun dikeni yoktur o da zehirler’’ dedi.

‘’TÜRK YARGISI MAALESEF BİZİM CHP’NİN MİLLETVEKİLİ YARGISINDAN DAHA DÜZGÜN’’

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat’ın kendisine dava açmasının ‘komik’ olduğunu dile getirerek ‘’ Beni çok güldürdü. Benim,için hakkı bir sebebe dayanarak mahkemeye verilmem benim için onur nişanıdır. Yaptığımdan gurur duyuyorum. Yanlışın karşısında olmaya her zaman devam edeceğiz, böyle mahkemeler falan korkutamazlar. Çünkü Türk yargısı maalesef bizim CHP’nin milletvekili yargısından daha düzgün. Adaletin kestiği parmak tabii ki kanamaz’’ dedi.

Öte yandan konuyla ilgili CHP İzmir Milletvekili konuşmak istemediğini belirtti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası