Ege Postası
Geri

Türkkan, Çıray’ın istifasının perde arkasını anlattı: Ön seçime girmedi

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, İYİ Parti 27. Dönem İzmir Milletvekili Aytun Çıray’ın istifasının perde arkasını anlatarak Çıray’ın, birinci sıradan aday olmak istediğini ve  ön seçime de girmediğini aktardı. Türkkan’ın açıklamalarına Çıray, sosyal medya hesabından yanıt verdi.
Türkkan, Çıray’ın istifasının perde arkasını anlattı: Ön seçime girmedi
Haberler / Yerel Politika
14 Haziran 2023 Çarşamba 10:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, katıldığı bir televizyon programında Aytun Çıray’ın istifa sürecini anlattı.

Türkkan, İYİ Parti’nin iktidar olsaydı Çıray’ın partiden istifa etmeyeceğini iddia ederek ‘’Biz iktidar ortağı olsaydık milletvekili seçilmeselerdi dahi hepsi bu partideydi’’ dedi.

Türkann’ın kendisine ilişikin söylemlerine sosyal medya üzerinden yanıt veren  İYİ Parti 27. Dönem İzmir Milletvekili Aytun Çıray, ‘’ ‘İYİ Parti iktidar olsaydı istifa etmezlerdi" diyor. İnsaf! Ayıp! Çıkar için siyaset yapsaydım CHP'yi bırakıp ne olacağı belirsiz bir partinin kuruluşuna katılır mıyıdm?’’ ifadelerini kullandı.

‘’İNSANLAR KENDİ KALİTESİYLE VEDA EDİYORLAR’’

Aytun Çıray’ın birinci sıradan aday olmak istediğini belirten Türkkan, Çıray’ın ön seçime de girmediğini aktardı. Türkkan sözlerine şöyle devam etti;

‘’Ön seçime girmeyince 2 ve 4’ü ben kullanacağım diye genel başkan da söyledi. Ben 2 olmam bölgemde 1 olurum deyince Allah’a ısmarladık ben aday olmayacağım deyip öyle gitti. Bu bir tercih. Daha sonra bazı yazdıklarına baktığımda şunu söylemek isterim, vedalar çok önemli. İlişkilerde, siyasette, ortaklıkta veda ederken insanlar kendi benliğiyle kalitesiyle veda ediyorlar. Yoksa kimse kimseyi zorla tutamaz, kimse neden ayrılıyorsun diyemez. O ifadeler gittiğiniz yerdeki bütün iyilikleri kapatıyor, daha kötü şeylere götürüyor keşke öyle olmasa’’

Yenilen tarafta olmasaydınız bunlar olur muydu sorusunun Türkkan’a yöneltilmesi sonucu “Asla. İddia ediyorum üçü için de geçerli. Biz iktidar ortağı olsaydık milletvekili seçilmeselerdi dahi hepsi bu partideydi. Grubumuzun yaşı gençleşti, doktora daha az ihtiyacımız var” dedi.

‘’KÜFÜRBAZ ADAYLAR KALİTESİNDE DEĞİLİZ’’

Türkkan’ın açıklamalarının ardından sosyal medya hesabından açıklamalarda Bulunan İYİ Parti 27. Dönem İzmir Milletvekili Aytun Çıray,

Lütfü Bey, bu akşam beni kastederek insanların vedasının da kaliteli olması gerektiğini söylemiş. Kalite?! Kalite lideri kadın olan bir partide "Bacını.." diye kadına küfreden birinin, nedense temayülsüz 1. sıra kontenjandan aday olmayı kabul etmesini bırakın.. Siyasete çoktan veda etmesidir. Diğer yandan ‘’ İYİ Parti iktidar olsaydı istifa etmezlerdi" diyor. İnsaf! Ayıp! Çıkar için siyaset yapsaydım CHP'yi bırakıp ne olacağı belirsiz bir partinin kuruluşuna.. Üstelik.. Sn Akşenerin, "CHP'de sorunun yok. İstersen şimdi gelme. Kuralım, parti tutarsa gelirsin. Bak iktidar da seni hedef yapar" diyerek uyarmasına rağmen hiçbir pazarlık yapmadan katılır mıydım? Ayrıca 3 doktor vekilin seçilememesinden dolayı "grubumuzun yaş ortalaması çok gençleşti doktora ihtiyaç yok" da demiş. Ama yaş ortalaması 57,1'den sadece 55,1'e düştü. Üstelik yaş ironisi 2 doktordan yaşça büyük olanlara da ayıp olmuş. Neyse ki Fetöcü veya küfürbazlıkta tüm rekorları egale eden küfürbaz adaylar kalitesinde değiliz.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası