Ege Postası
Geri

Şentop: Dünya Mısır’da yaşananlara seyirci kalmamalı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, Mısır’da devam eden olaylarda yüzden fazla kişinin öldürülmesi ile ilgili dünya devletlerinin yaşananlara karşı seyirci kalmamasını istedi. AK Parti’nin 12. kuruluş yıl dönümü sebebiyle...
Şentop: Dünya Mısır’da yaşananlara seyirci kalmamalı
Haberler / Güncel
14 Ağustos 2013 Çarşamba 15:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, Mısır’da devam eden olaylarda yüzden fazla kişinin öldürülmesi ile ilgili dünya devletlerinin yaşananlara karşı seyirci kalmamasını istedi.

AK Parti’nin 12. kuruluş yıl dönümü sebebiyle Sütlüce’deki il binasında bir program düzenlendi. Programda AK Parti’nin geçmiş dönemdeki icraatları hakkında konuşan Şentop, “Mısır Afrika’nın ve Ortadoğu’nun büyük bir devleti. Kadim devlet geleneği var. Bir dönem sömürge ülkesi olarak kalmış. Demokrasi geleneğini tutturamamış bir devlet. 90 milyonun üzerinde nüfusu var. Büyük bir devrim gerçekleşti. Arkasından seçim oldu. Ancak bugün habis bir gelenek ortaya çıktı. Ve bir darbe yapıldı. Bir süredir duruyorlardı. Vahim bir tablo yaşanıyor. Dünyanın seyirci kalmamasını istiyoruz. 19. yüzyılın çifte standartlı tutumunun terk edilmesini istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

'BATININ ŞARKA MAHSUS HEP İKİNCİ BİR STANDARDI OLDU'

Fransa’da 19. yüzyılın sonunda bir alimin diplomasında ‘Şarkta geçer’ ibaresinin yer aldığını hatırlatan Şentop, “Batının şarka mahsur hep ikinci bir standardı olmuştur. Artık 21. yüzyılda yaşıyoruz. Bu ikiyüzlü değerlerden vazgeçilmesi gerekir. Herkesin millet iradesinin yanında yer alması gerekir." şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası