Ege Postası
Geri

Serdar Koç: Çarşaf liste önerisinde bulunacağız

CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Adayı Serdar Koç, Radyo Egepostası Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Umutoğulları’nın konuğu oldu. Neden aday olduğunu ve projelerini, düşüncelerini açıkladı. Öte yandan Koç, Yıldırım’ın blok liste isteğine karşılık kendilerinin çarşaf liste istediklerini ve kongre salonunda da bu yöndeki taleplerinde ısrarlı olacaklarını açıkladı. 'Bizde iki kişi yok, kalabalık bir ekibiz'
Serdar Koç: Çarşaf liste önerisinde bulunacağız
Haberler / Yerel Politika
9 Aralık 2017 Cumartesi 10:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HALİDE DEMİR POLATLI-EGEPOSTASI- “Tarafımız CHP Genel Merkezi. Çıktık. Arkadaşlar teveccüh gösterdi, illa olmamı istedi. İçimde olan bir şeymiş. Aday oldum. Adaylığım çıktıktan sonra bazı ezberler bozuldu. Bilinenler paramparça oldu. Pazar günü seçime gireceğiz” diyen başkan adayı Serdar Koç, listelerini de mahalle delegelerinin istediği isimlerden oluşturacaklarını belirtti.

CHP Karşıyaka İlçe Başkan Adayı Serdar Koç, “Mevcut delege arkadaşlarımızın mahallelerinde toplantı yaparak, bize önerdikleri isimleri biz listelere yazacağız. Hiç kimse onun akrabası, yakını, dostu, taraftarı diyemeyecek. Biz CHP’liyiz. Delegeler kimi öneriyorsa onları yazacağız. Biz CHP’liyiz. Birbirimizi sevmeyebiliriz. Ama kavga etme lüksümüz yok. Sevmemek ayrı partili olmak ayrı bir şey. Herkes eşit şartlarda ve adilane yazılacak. Bizim talebimiz hiç yok. Yeter ki mahalledeki delege arkadaşlarımızın kendi istekleri olsun. Biz buna bakıyoruz. Mahalleli karar verecek biz saygı duyup uygulayacağız” diye konuştu.

O GÜN ÇARŞAF LİSTE ÖNERİSİNDE BULUNACAĞIZ

Mevcut İlçe Başkanı ve Başkan Adayı Uğur Yıldırım ile toplantı yaptıklarını ve kongre günü programı hakkında konuştuklarını mbelirten Serdar Koç, Yıldırım’ın blok liste isteğine karşılık kendilerinin çarşaf liste istediklerini ve kongre salonunda da bu yöndeki taleplerinde ısrarlı olacaklarını açıkladı:

“Bugün bir toplantı yaptık ilçe başkanımızla. Önerilerde uzlaştık. Başkan blok liste olmasını istedi. Yüzü aşkın imza topladığını söyledi. Biz de gönlümüz çarşaf listeden yana. O şekilde öneride bulunacağız. Divan ne karar verecekse onu uygulayacağız. Çarşaf listeden yanayım ben. O gün çarşaf liste önerisinde bulunacağız. Tüm arkadaşlarımız da çarşaf olması için elini kaldıracak. Net bir şekilde söylüyorum. Bu demokrasinin en önemli geleneği. Herkes aday olsun. Belki özgür irade kendisi bir anahtar liste çıkaracak. Belki zamanımızı alacak. Alsın.”

DELEGE ARKADAŞLARIMIZ ÖZGÜR İRADELERİYLE SANDIĞA GİTSİN, İRADELERİ ESARET ALTINDA DEĞİL

Delegelerden sandığa giderken özgür davranmalarını ve ellerini vicdanlarına koyarak oy kullanmalarını isteyen Serdar Koç, bu isteğini, “Keşke bu seçim AKP ve CHP arasında olsaydı. O kadar çok şey anlatırdım ki. Delege arkadaşlarımızdan özgür iradeleriyle sandığa gitsinler. İradeleri esaret altında o sandığa gitmesinler. Böyle olunca CHP bir yere varamıyor. Tek dileğim birlik ve barış içinde özgüre sandığa gitsinler. Tek isteğim bu” şeklinde dile getirdi.

SEÇİMDEN SEÇİME HİÇ ÇIKMADIM, HER DAKİKA PARTİ İÇİNDEYDİM

Seçimden seçime görüldüğü şeklindeki iddiaları da yanıtlayan Serdar Koç, “Ben seçimden seçime hiç çıkmadım. Her dakika parti içindeydim. Ama hiç kimse ya arkadaş fikrin ne demedi. Bunu ispatlasınlar” dedi.

BİZDE İKİ KİŞİ YOK, KALABALIK BİR EKİBİZ

CHP Karşıyaka İlçe Başkan Adayı Serdar Koç, kalabalık bir ekip olduklarını ve tek taleplerinin birlik ve beraberlik olduğunu vurgulayarak, açıklamalarını, “Aile birlikte çalışarak büyür. Bu konuda çok mutluyum. Arkadaşlar biz kazanmak için mücadele ediyoruz, kimse menfaat gözetmeksizin, isteklerimizi herkes bir kenara bırakacak, mahalledeki delege arkadaşlarımızın isteği olacak demeleri beni çok mutlu ediyor. Birlik ve beraberlik önemli. Tek talepleri bu. Başka talepleri yok. Herkesi aktif hale getirmek. Bizde iki kişi yok. Kalabalık bir ekip var” diye sürdürdü.

 İŞTE PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

Serdar Koç: İktidar CHP İzmir’de. İzmir’in ilçelerinde de. Bizim iktidarımızın genel merkezin iktidarı olmalı. Herkes bunu oturtmalı. CHP Genel Merkezi iktidar olursa Türkiye’de hepimiz iktidar oluruz. Ben Mavişehir’de delege listesini yaptım. Beyaz ve mavi liste vardı. Müdahil olan arkadaşlarımız vardı. Varolan yönetimdeki arkadaşlarımız da müdahil olmak istedi. İstedikleri şekilde liste çıkardılar. Mavi liste de. Mavişehir’de biz şunu yaptık-arkadaşımız beyaz liste yapalım demişti. Biz CHP’liyiz bizim ne beyaz ne mavi listeyle işimiz var. Turuncu liste olsun dedim. Bir değişim listesi idi. Birilerinin değil CHP’lilerin listesi idi. Adaylığım sözkonusu değildi. Bana görev verilirse hiçbir zaman kaçınmam. Bu zamana kadar fikir, bilgi alışverişini benim kanalımdan kimse istemedi. Benpartinin içinde her zaman var oldum. Biz turuncu listeyi kazandık. Tüm arkadaşları dinlemek için adayları Mavişehir’e çağırdık. Kimse gelmedi. Uzlaşı oluşmuş. O duayen siyasetçi arkadaşlarımız uzlaşıya dönmüş. İlginç. Hiçbirinde bir çıkar yok. Böyle bir oluşumu görünce, kendi içlerinde tartışıyorlar, listeler yapmışlar, eski belediye başkan ve il başkanları da bizim partilimiz, başımızın üzerinde taşıyoruz, onlara götürmüşler listeyi. Sonra bir anda bana döndü. İki üç gün istişare yaptık. Görevi kabul ettim. Zaten hazır bir delege yapısı oluşmuş. Beyaz ve mavi liste diye. Taraflar belli. Ben tarafsızım. Mavişehir’de ne beyaz ne mavi liste dedim. Tarafımız CHP Genel Merkezi. Çıktık. Arkadaşlar teveccüh gösterdi, illa olmamı istedi. İçimde olan bir şeymiş. Aday oldum. Adaylığım çıktıktan sonra bazı ezberler bozuldu. Bilinenler paramparça oldu. Pazar günü seçime gireceğiz.

Mithat Umutoğulları: Delege pazarlıkları olan bir yapının Pazar günü nasıl bir etkisi olur

Serdar Koç: Bizim böyle bir pazarlığımız yok. Mevcut delege arkadaşlarımızın mahallelerinde toplantı yaparak, bize önerdikleri isimleri biz listelere yazacağız. Hiç kimse onun akrabası, yakını, dostu, taraftarı diyemeyecek. Biz CHP’liyiz. Delegeler kimi öneriyorsa onları yazacağız. Biz CHP’liyiz. Birbirimizi sevmeyebiliriz. Ama kavga etme lüksümüz yok. Sevmemek ayrı partili olmak ayrı bir şey. Herkes eşit şartlarda ve adilane yazılacak. Bizim talebimiz hiç yok. Yeter ki mahalledeki delege arkadaşlarımızın kendi istekleri olsun. Biz buna bakıyoruz. Mahalleli karar verecek biz saygı duyup uygulayacağız.

Mithat Umutoğulları: Uğur Yıldırım’ın arkasındayız dedi Hüseyin Mutlu Akpınar.

Serdar Koç: Bunlar teferruat. Onunla ilgili bir laf diyemeyiz. Örgüte müdahale edilmesin, genel başkanımızın tavrı. Saygı duyuyoruz. Söyleyecek bir şey yok.

Mithat Umutoğulları: Çarşaf liste talebiniz olacak mı Foça örneğinde olduğu gibi'

Serdak Koç: Bugün bir toplantı yaptık ilçe başkanımızla. Önerilerde uzlaştık. Başkan blok liste olmasını istedi. Yüzü aşkın imza topladığını söyledi. Biz de gönlümüz çarşaf listeden yana. O şekilde öneride bulunacağız. Divan ne karar verecekse onu uygulayacağız. Çarşaf listeden yanayım ben. Ben yurtdışındaydım geldim. Adaylık süreci uzamış. Milletvekili adayı olmayacağım demiştim. Bir laf beni tetikledi. O laf üzerine ben önseçime gireceğim, kazansam da kaybetsem de partim için çalışacağım dedim. İkinci bölgede 16 ilçeyi adım adım dolaştım. Milletvekili olamayacaktım. Çünkü bu çalışmaya önceden başlanması gerekiyor. Ama biz özgürlüğü yakalayabilmek için iktidar olmalıyız. Bana özgürce imkan tanındı. Adaylık sürecinde binde bir arttırmış olsam da mutluyum. Sanayicinin ne işi var diye dışlandım da. Amacım ve hedefim oydu. 2900 civarında oy aldım önseçimde. Ki taban çalışmasını sadece 20 gün yaptım.

Mithat Umutoğulları: Delegasyon neden Serdar Koç’a oy versin'

Serdar Koç: Keşke bu seçim AKP ve CHP arasında olsaydı. O kadar çok şey anlatırdım ki. Delege arkadaşlarımızdan özgür iradeleriyle sandığa gitsinler. İradeleri esaret altında o sandığa gitmesinler. Böyle olunca CHP bir yere varamıyor. Tek dileğim birlik ve barış içinde özgüre sandığa gitsinler. Tek isteğim bu.

Devrimci düşüncelerim on sayfalık metinde. Ben konuşurum. Saatlerce konuşurum. Delegemizi konuşarak ikna etmemiz en doğrusu. Kimseyi yormamamızı düşünüyor ilçe başkanı olabilir. İlçe başkanı olduğumuzda herkes özgür iradesiyle hareket edecek. Kimse esaret altında bir şey yapmayacak. Herkes komisyonlarda özgürce çalışacak. Gençlik, kadın kolları başkanı. Bundan çok çektik. Birileri liste yapıp o listeyi gidip oy atması doğru bir şey değil. Komşuma diyorum ki delege seçimi var. O nedir diyor. CHP üyesi arkadaşımız. Mavişehir’de. Düşünebiliyor musunu? 13 bin üye benim söylemim. Karşıyaka’nın 240-250 bin seçmeni var. Genel seçimlerde 160 bin oy alıyoruz. Referandum ölçü değil. Başka partiler de var. O yüzde 66’ya da değil 250 bin seçmene ulaşabilmeliyiz. Bunu bir kişi yapabilir m? Beş kişi yapamaz ama 13 bin kişi yapar. 13 bin kişiyi aktif hale getirirseniz yapar.

Önseçimde Karşıyaka’da 11 bin küsur seçmen vardı. 4 bin 700 seçmen oy kullanmaya geldi. Milletvekili adaylarını belirleyecekler. Önemli bir karar. Ben 11 bin kişinin en az 10 bin kişinin gelip oy kullanmasını beklerdim. O zaman bir yerde yanlışlık var. Nüfus cüzdanlarını alıp üye yapma bizim işimiz olmamalı. Aktif üye yaratmalıyız ya da üyeleri aktif hale getirmeliyiz.

Mithat Umutoğulları: Bunu nasıl yapacaksınız'

Serdar Koç: Sosyal medya artık çok aktif günümüzde. O partimizin, ilçemizin kendisine özgü ciddi çalışmaları olmalı. Bununla uğraşabilirsiniz. Gelmiyorsa gelecek arkadaşları aktif hale getirilebilir. Bu tespit edilebilir. Hangi mahallede hangi sandıkta hangi apartmandakilerin oy kullanacağı istatistiklerde var. Oradaki üyelerimizi hareket ettirmek bana göre doğru olur. Seçim bittiği gün hangi mahalleden, hangi sandıktan ne kadar oy kullanılmı? Kimin nereye oy atacağı da üç aşağı beş yukarı şekilleniyor. İlçemizin ciddi bir sosyal medyası olmalı. En azından her sabah günaydın denmeli.

Cenazemiz varsa cenazeyi bildirsin, etkinlik varsa etkinliği bildirsin. En kötü ihtimalle günaydın desin. İnsanlarımıza dokunalım. Talepler varsa bakalım. Ben eleştirmeyi çok seven bir insanım. Çok ilginç insanlardan doğru fikirler çıkabiliyor. Bizim sol görüşün, devrimcilerin ıp leri daha yüksektir. Biat etmedikleri için. Gerçekten çok değerli arkadaşlar var. Ummadığınız projeler çıkıyor. Bunları o sayfalardan yapabiliriz. Üyelerin 4 binini aktifleştirsek yine bir yerlere ulaşabiliriz. Örgüt kavgalı. İnsanlar o kötü bu kötü diye birbirleri hakkında konuşuyor.

Mithat Umutoğulları: Örgütü kutuplaştırmak yerine diğer listeleri de dikkate almalı.

Serdar Koç: Kişilerin yaptıkları önce kendilerini sonra diğerlerini bağlar. Birbirimizi karalama düşüncemiz olmamalı hiçbir zaman. Maalesef beyaz ve mavi liste diye bir süreç başladı. Ancak ben o gün Pazar günü, özellikle insan hakları günü olduğu için, turuncu devrimin rengi olduğu için, ben devrimci bir insanım, turuncu renk istiyorum dedim, kimse itiraz etmedi sağ olsun, kimse kimseyi kötülememeli. Tek uğraşacağım şey partimizi iktidar yapmak olmalı.

Ben karar vermeyeceğim. Örgütüm karar verecek buna. Ben CHP için aday oluyorum. Uğur beye karşı olmak için değil. Bu kararı örgütteki arkadaşlar verecek. Projeyi yönetebilecek bir insan olduğuma inandıkları için bana oy verecekler. Uğur arkadaşımız ilçe başkanımız. Tüm örgüt üyelerimiz bu kararı verecek.

Mithat Umutoğulları: 2019 CHP’nin parti olarak gireceği son seçim olacak belki de. Delegelerde bugüne kadar ekipçilik, adamcılık, hizipçilik yaptık ama bu bizim son şansımız. Sandığa giderken elinizi vicdanına koyun talebiniz oldu mu'

Serdar Koç: Elinizi vicdanınıza koyacak ona göre karar vereceksiniz. Ben iş yapmayı daha çok bilen bir insanım. Saatlerce konuşurum ama parti içinde konuşamam. Parti üyesi herkes partideki makama başkandan izin almaksızın aday olabilmelidir. Akrabalık gibi durumlar kapıdan içeri sokulmamalıdır. Eşle dostla işimiz yok bizim. Ankara’da direk atama olsun diye hayatta uğraşamam. Çalışırsam olursam olurum. Genel başkanımız da tabanda çalışarak oldu. Arkadaşlar CHP’nin özgür iradesinin esaret altında kalmış şekliyle davranma şansımız kalmadı. 2019’u ilk söyleyen benim. Herkes 2023’e odaklanmıştı. Ben söyledikten sonra herkes bir durdu düşündü. O yarışta geride kalırsak iş işten geçmiş olacak. 2019’a tüm CHP’li arkadaşlarımın bu seçime iyi hazırlanması gerekir. Bizim de altyapıyı hazırlamamız gerekli. Facebook sayfamı sadece bu süreçte siyasi olarak kullanıyorum. Ben tüm arkadaşlarıma zeytin dalı ile birlik ve beraberliğin güç doğuracağını anlatmaya çalışıyorum. Arkadaşlar anlıyor ama bazı etkenler engelleniyor.

Mithat Umutoğulları: Birlikte çalıştığınız arkadaşlar önemli. Amasız hiçbir şey beklemeden sizinle beraberler. Müthiş bir yoldaşlık, gönüldaşlık yapıyorlar. Emin olun kendisi aday olsa bu kadar savunamaz. Bence bu güzel bir şey. Sizin isminiz geçtiğinde samimiyet görülüyor. Bir aile yaratmışsınız.

Serdar Koç: Aile birlikte çalışarak büyür. Bu konuda çok mutluyum. Arkadaşlar biz kazanmak için mücadele ediyoruz, kimse menfaat gözetmeksizin, isteklerimizi herkes bir kenara bırakacak, mahalledeki delege arkadaşlarımızın isteği olacak demeleri beni çok mutlu ediyor. Birlik ve beraberlik önemli. Tek talepleri bu. Başka talepleri yok. Herkesi aktif hale getirmek. Bizde iki kişi yok. Kalabalık bir ekip var. 

Mithat Umutoğulları: Çarşaf listeyi önemsiyorsunuz.

Serdar Koç: O gün çarşaf liste önerisinde bulunacağız. Tüm arkadaşlarımız da çarşaf olması için elini kaldıracak. Net bir şekilde söylüyorum. Bu demokrasinin en önemli geleneği. Herkes aday olsun. Belki özgür irade kendisi bir anahtar liste çıkaracak. Belki zamanımızı alacak. Alsın.

Mithat Umutoğulları: Eskiden kongreler dört beş gün sürerdi. Bu kadar örgütün buna emek vermeyen bir kişi parti geleneğini alamaz ki. O açıdan çarşaf liste fikrindeyim.

Serdar Koç: Çılgınca fikirler çıkıyor arkadaşlarımız arasından. Neden yer bulamıyor. Seçimden seçime çıkıyor. Ben seçimden seçime hiç çıkmadım. Her dakika parti içindeydim. Ama hiç kimse ya arkadaş fikrin ne demedi. Bunu ispatlasınlar. Üyelerle mahallelerde üyelerin önüne sandığı koyduğunuzda o sandıktan çıkacak koordinatörler ya kadın ya genç olacak. Kadınlarımız ve gençlerimiz siyasetin en baş noktası dediğimiz noktada olacaklar. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası