Ege Postası
Geri

Serter ailesi Ege Postası’nı ağırladı

CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter ve eşi Huriye Serter, Hatay’daki evlerinin kapılarını Ege Postası’na açtı. Başkan Serter’le geride kalan görev sürecini ve bundan sonrasını konuştuk. Başkan Serter’i ise eşi Huriye Hanım’dan dinledik.
Serter ailesi Ege Postası’nı ağırladı
Haberler / Yerel Politika
8 Temmuz 2015 Çarşamba 10:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - 8 Ocak’ta CHP MYK’sı tarafından İzmir İl Başkanı olarak görevlendirilen Bedri Serter, başkanlıkta 6 ayı geride bıraktı.
Başkan Serter ve 31 yıllık eşi Huriye Serter, Hatay’daki evlerinin kapılarını Ege Postası’na açtı. Çocukları Yağız’ı evlendiren İlayda’nın da üniversiteyi kazanma mutluluğunu yaşayan Serter ailesi, ailenin kutsallığına olan inançlarıyla hep bir arada…
6 aylık zaman diliminde parti içi önseçim sınavı veren ve bir de genel seçim yaşayan Serter’le geride kalan görev sürecini ve bundan sonrasını konuştuk. Serter, siyasetteki olmazsa olmazlarını, il başkanlığı koltuğunda unutamadığı anı da paylaştı. İl kongresinde yeniden aday olacağını belirten Serter, neden devam etmesi gerektiğini, 6 aylık periyotta örgüte ne kazandırdığını anlattı.
Başkan Serter’i ise eşi Huriye Hanım’dan dinledik. Serter’in çocukluk fotoğraflarını gösteren bayan Serter, 15 yaşından beri tanıdığını söylediği Bedri Serter’in nasıl biri olduğunu ve hobilerini anlattı.



İsminiz il başkanlığı için gündeme geldiğinde sürpriz olmuştu. İl başkanlığı süreci nasıl gelişti, hangi aşamalardan geçt? Hazır mıydınız. Sizin içinde sürpriz mi olmuştu'
BEDRİ SERTER: Siyasetin dışında değildim. 1998’den beri CHP’de siyaset yapıyorum. Burada il başkanlarıyla il yönetimleriyle devamlı ilişkilerim vardı. Her zaman gözlemlerdim. İl başkanları neler yapması gerekir diye…Partililerle ilişkileri ne boyuttadır diye…Yapılan doğrular nelerdir hatalı davranış var mıdır diye algılıya algılıya geldim. İl başkanı olmam o gün için sürprizdi. Düşünmüyordum. 2014 yerel seçimlerinde Karabağlar Belediye Başkan aday adayıydım, olmayınca kendimi dinleyeyim 2019’a kadar işime aileme zaman ayırayım dedim. Ancak siyasetten uzak kalmayacaktım. Aday adaylığımda Ankara’da iyi izlenim bırakmışım herhalde Eylül aylarında Ankara’dan davet aldım. Gittim. Bir şeyler olabileceğini sezinledim. Kasım da bir ziyaret daha yaptım. Aralık sonu gibi bir ziyaret daha yaptım. 3 ziyaretten sonra Genel Başkan beni davet ettiğinde “Bedri Bey size çok önemli ve zor bir görev vereceğiz” dedi. “Ben hazırım” dedim. “Siz de destek olduktan sonra görevi rahatlıkla yaparım” dedim. Daha sonra MYK’dan bizim ismimiz çıktı ve göreve başladık.

İlk başladığınızda ne hissetini? Gözünüz korktu mu. Türkiye’nin en köklü partisinin kalesi diye nitelendirilen İzmir’de il başkanı oldunuz…
BEDRİ SERTER: Ateşten bir gömlek il başkanlığı. İzmir üçüncü büyük kent…22 belediye bizim. Büyükşehir Belediyesi bizim. Çok meclis üyemiz var. İlk etapta ürküntü geldi. Nereden başlayayım diye…Çünkü yönetim geçmiş yönetimdi. Yedeklerden gelenler vardı. Çoğunu tanımıyordum. Görevi aldıktan sonra tanıştım. Önemli olan başkanlık makamı. Başkanın yönetim tarafından iyi algılanması gerekiyor. Kısa zamanda kaynaştık ve görev kolaylaşmaya başladı.

MYK’dan isminiz çıktıktan sonra il yönetiminde bir bölünme yaşandı. Sonrasında bunun sancısını yaşadınız m? Yönetimin değişmesini Genel Merkez veya siz gündeme getirdiniz mi'Çünkü hem 3 yıldır görevde bir yönetim vardı hem de size yönelik bir bölünmüşlük vardı.
BEDRİ SERTER: Bana bu teklif Genel Merkez’den geldi. Yönetimin değişmesi noktasında. Uzun yıllar iş alemindeyim. Benim bir huyum var. Ayrımcılık yapmam. Ekipçilikte yapmam. CHP büyük bir parti. 129 bin üyemiz var. Hepsiyle de diyalog halinde her ortamda çalışabilecek bir insanım. Deneyimli bir yönetim vardı. 3 yıla yakındır görevdeydiler. 5 ay gibi bir kısa zaman vardı. Yeni yönetim beni de zorlayacaktı. Profesyonel bir yönetici olarak düşündüğünüzde bu doğru değildi. Deneyimli isimlerle yol almayı tercih ettim. Kısa zamanda her şey yoluna girdi. Herkes Bedri Serter’in nasıl bir yönetim tarzı olduğunu algıladı.Sonrasında güzel bir süreç yaşadık, yaşamaya devam ediyoruz. Uyumluyuz.



Peki süreçte 30 yöneticiden de randıman alabildiniz mi'
BEDRİ SERTER: 30 yöneticiden aynı randımanı alamazsınız. Başkan yardımcılarım kendilerine düşen görevi yaptılar. Geminin kaptanı bir tane olur. Kaptan yardımcıları olur. Gemide görev alanlar üzerlerine düşen görevi yaptılar. 30 yöneticimizden de aynı performansı alamadık tabiî ki de… Ancak ucundan kıyısından hepsi bir katkı koymaya çalıştılar. Hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum.

Siyasette olmazsa olmazlarınız neler'
BEDRİ SERTER: Siyasetin samimiyetle doğrulukla dürüstçe yapılması tarafındayım.
Ekiple mi yürüyorsunuz'
BEDRİ SERTER: Bu süreçte il başkanlığına gelirken referans olan destek olan herkese teşekkür ediyorum. Ekip siyasetini bırakmak lazım. Daha geniş kitlelere ulaşmak gerek. Büyük siyaseti düşünmek gerek. CHP’nin hedefi iktidar olmaktır. Türkiye’deki iktidarı almamız lazım. Ekipçilik değil güç birliğiyle hareket etmek lazım. Ben de bunu yapıyorum.

6 aylık zaman diliminde İzmir’de parti adına neyi değiştirdiğiniz örgüte ne kattığınızı düşünüyorsunuz'
BEDRİ SERTER: CHP derin bir geçmişe dayalı…CHP’de değişiklik yapmak kolay bir olay değil. Zaten tüm kriterleri oturmuş durumda. Doğma büyüme İzmirliyim. Hayatım İzmir’de geçti. Halkın İzmir iş dünyasından biriyim. İzmir’deki iş dünyasının her dalında dostlarım, tanıdıklarım var. Sanayi odaları,esnaf odaları STK’larla birebir temasım var. Onlardan aldığım bilgilere göre   “İzmir’de Bedri Serter il başkanı olduktan sonra CHP’ye bakışımız değişti. Daha olumlu bir görüş açısıyla bakmaktayız” diye dönüşler oldu. Bu algıyı o seviyeye getirdiğim için çok mutluyum. Ben bir mesaj yayınladım. CHP İzmir’deki bütün STK’lara açıktır, camialara açıktır diye. CHP’nin yolunu bilmeyen bir çok isim geldi kahvelerimizi içti. Ben altı ayda İzmir’de partime bunu kazandırdım diye düşünüyorum.



6 ay nasıl geçt? Özetler misiniz'
BEDRİ SERTER: Öncelikle yönetim kurulu ilçelerimiz ve genel merkezle iletişimimi pekiştirdim. Koordinasyon olmazsa iş yürümezdi. Seçildikten sonra 2 gün sonra ilçe başkanlarıyla toplantı yaptım. Nasıl yol yürüyeceğimizi konuştuk. Daha sonra belediye başkanlarıyla toplantı yaptım. Nasıl karşılıklı fayda sağlarız konuştuk. Kadın kollarımızla gençlik kollarımızla bir araya geldik. İl eski başkanlarımızla  kahvaltı yaptım. Deneyimlerinden yararlandım. İktidar yürüyüşü yemeği düzenledik. 2 bin kişilik bir yemekti. Önseçim yaptık. 160 aday adayı vardı. Onlarla koordine içindeydik. Her noktada bizim bilgimiz algımız açıktı onlara….Tasasız dertsiz bir önseçim geçirdik. Adaylara  site kurduk. Bu bir ilkti. Partililerimize ve halka tanıttık. Genel Merkez bu projeyi yaymamızı istedi. Seferihisar’da vekil adayları ve belediye başkanlarını buluşturduk. Vekil adaylarımız yola çıkarken belediye başkanlarımızın yaptığı çalışmalar hakkında bilgi sahibi oldu. Çok faydalı oldu. Milli bayramlara partimiz ciddi anlamda katılım sağladı. Kutlamalarımızı gerçekleştirdik. Genel seçime başladığımız gün itibariyle her iki bölge adaylarıyla toplu ziyaretler yaptık. Aday adaylarının programlarını yaptık. İlçelerle sürekli koordineydik. Sağlıklı bir süreç gitti. Vekil adaylarından teşekkür aldık. Onları hiç yalnız bırakmadım.Örgüt ve vatandaşlar  vekilleri ilk kez bu kadar bir arada gördü. Bu motivasyon getirdi örgüte… Genel Başkanımızın ziyaretleri oldu. En iyi şekilde ağırladık. Halkla buluşturduk. İzmir’den adaydı çünkü… Son ziyaretinde 11 ilçede mobil mitingler gerçekleştirdik. En az katılım 10 bin kişiydi. Ödemiş’te 20 bin kişi vardı. Dikili’de benzer kalabalık vardı. 10 saate sığdırdık bu programı…İzmir mitingi yaptık.Yönetim kurulundan 10 kişilik ön ekip oluşturduk. Arkadaşlarımız alanın süslenmesi misafirlerin karşılanması noktasında çok çalıştı.. Ciddi bir katılım oldu mitinge. Başarıyla çıktık mitingden…Genel Başkanımız 2 ayrı mitingden geldiği için gecikmeli geldi. Hava şartları nedeniyle gecikme oldu. Miting alanında gecikmeye rağmen halkımız Genel Başkanımızı dinlemek için bekledi. Onlara binlerce teşekkür ediyorum. Memnun oldu İzmir ziyaretlerinden. İlklere imza attık. İzmir’de metro girişlerinde 20 bin kişiye simit peynir verdik. Burada da örgütümüz ikramlarda bulundu. İnsanlar şaşırdılar. Adaylarımız  sabah 7’de günaydın deyip simit peynir ikram etti. Halkla iç içeydik. Seçim sonrası teşekkür turu yaptık. Daha önce yapılmamış bir şeydi. Göreve geldiğimden bugüne bir ilçeye en az 4 kez gittim. 7 kez gittiğim ilçeler var. Geldim uğradım çay içtim ziyaretleri değildi bunlar. Toplantılar yaptık, esnaf ziyaretleri yaptık. Sistemin böyle olması gerekir. Aldığım eğitim buydu. Bu toplantıları yapmazsanız örgütle diyalog olmazsa başarı grafiği olmaz. Diyaloglar önemliydi.

Seçim sürecinde Büyükşehir Belediyesi’yle koordinasyon nasıl yürüdü'
BEDRİ SERTER: Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür etmem lazım. Gülten Hanım’la tanıştırdı bizi… Biz ilçelerde karşılaştığımız sorunları aktardık kendisine. Nerede ne sorun varsa anında çözdüler.



Ciddi bir iddianız vardı 8+8 vekil çıkartacağınıza yönelik. Bu olmadı ancak oy oranınız arttı. 28 ilçede birinci parti çıktınız. 7 Haziran’da CHP İzmir’de başarılı oldu mu'
BEDRİ SERTER: 7 Haziran’da başarı elde ettik. Yüzde 55’ler düşünüyordum. Ama HDP’nin bu kadar yüksek oy alacağı aklımdan geçmiyordu. Barajı geçeceğini biliyordum bana gelen veriler o yöndeydi ama İzmir’de HDP’ye yüksek oy çıktı. MHP vekil sayısını arttırdı birer tane…Biz  oy oranımızı artı 4 puan yükselttik yüzde 46 aldık. Hedefim şuydu bunu rica etmiştim örgütten ‘Mahalli seçimlerde belediye başkanlarımızın aldığı oyları arttıralım’ diye. Çoğu ilçede bunu yakaladık. 28 ilçede açık ara birinci parti olduk. 2 ilçede az farkla ikinci kaldık. Bu başarıyı en başından anlattığım sinerji getirdi, genel merkezin çalışmalarının katkısıyla oldu. 12 vekil çıkarttık. En yakın partiye 20 puan fark attık. Hedefim 8+8’di. Nasip olmadı. Gerçek olacak bir hedefti…Birinci bölge belki 7 olur diyordum ama ikinci bölgede 8 olurdu diye düşünüyorum.

Seçim sonrası eski vekiller, PM üyeleri Mehmet Ali Susam ve Alaattin Yüksel en sert eleştirileri yapan ikili oldu ve başarısız olunduğunu söylediler. Hatta faturayı size kestiler. Sizi rahatsız etti mi bu eleştiriler'
BEDRİ SERTER: Eleştiriler olacak tabiî ki. Eleştiriler olmazsa doğruyu bulma şansımız olmaz. Siyasetin özünde eleştiri var. İki isimde geçtiğimiz dönemde milletvekilimiz. Biri il başkanlığı yaptı. Genel Başkan yardımcılıkları yaptılar. Pati Meclisi üyesi her ikisi de. Eleştirilerinde haklı oldukları noktalar olabilir. Kendileriyle bu konuda değerlendirme yapma fırsatım olmadı. Onlarda yoğun. Bir araya geleceğiz. Bu eleştirilerin nelerden kaynaklandığını, sadece benden mi kaynaklanıyor yoksa genel olarak mı bir başarısızlık var bunu sorarım ancak sonuçlar ortada. İzmir’de ciddi başarı var. Genel Merkez İzmir’deki sonuçtan memnun. Partililerimiz memnun. İlk defa açıklıyorum bunu; 28 Şubat’ta genel başkanımızın talimatıyla 30 ilçede anket yaptık. Sadece benim ve genel başkanımızın bilgisi oldu. O tarihte oylarımız yüzde 40 gözüküyordu. Mart’tan Haziran’a kadar çalışmalarımızla 6 puan yükselttik. 2002’de 19 ilçede birinciydik. 2007’de 17 ilçede birinciydik. 2011’de 19 ilçede birinciydik. 2015’te 28 ilçede birinci olduk. Rakamsal bir başarı görmek istiyorsak bu tabloya bakmak lazım. Bu tabloda herkesin tuzu var.

Yeniden devam etmek istiyor musunu? Devamsa neden devam etmek istiyorsunu? Bedri Serter neden kongrede il başkanı seçilmeli'
BEDRİ SERTER: Zaten şuanda il başkanıyım. Doğal sürecin devamlılığı gerekiyor. Emanetçi il başkanı olarak gelmedim. 6 aylık zaman diliminde kendimi sınadım. İzmir örgütü ve halkımızda CHP’nin bir il başkanının neler yapabileceğini gördü. Güzel bir emek sarf ettik. Tek başıma olmadı, yönetimle oldu, örgütle oldu. Bundan sonraki süreçte delegasyonun onayıyla kongreden çıktığım takdirde il başkanı olarak devam edersem farklı işlere imza atabileceğimi düşünüyorum. İl başkanı olarak İzmir’e bugüne kadar yapılmamış hizmetlerin getirilmesi için can hıraş çalışmak istiyorum. İzmir iktidar tarafından ötekileştirildi. Belediyelerimiz Ankara’dan destek alamıyor. Belediyelerimiz kendi yağlarıyla kavruluyor. Güzel İzmir’imizi ayakta tutabilmek için mücadele ediyorlar. Büyük bir kent sadece belediye hizmetleri yetmez. Sanayi turizm anlamında projeler üretilmesi yatırımlar yapılması gerekir. 300 bin işsiz var. Koalisyon görüşmeleri var. Hükümette olursak  İzmir’in iş imkanlarını nasıl şekillendiririz, turizmi nasıl canlandırırız düşüncelerim var. Hükümette olursak bunlara önem vereceğim. Ankara İzmir trafiğini canlandıracağım. İzmirliye daha güzel bir kentte, refah seviyesi daha yüksek bir kentte yaşamak yakışıyor. Bunu gerçekleştirmek içinde önümüzdeki süreçte CHP’de yeniden il başkanlığını düşünmekteyim.

Ankara’da şu süreçte size karşı nasıl bir hava var'
BEDRİ SERTER: Son Ankara ziyaretim il başkanları toplantısıydı. Toplantı sonrası Genel Başkanımızla yarım saat konuştuk. İzmir’i konuştuk. Değişik noktalar aktardım kendisine. Görev sürecimde her geldiğinde buradan mutlu ayrıldı. Bu beni mutlu etti. Mimiklerinden anlıyorsunuz. Görüşmemizde genel başkanımıza çalışmalarımızı sordum. Çalışmalarımızdan mutlu, memnun olduğunu söyledi ve devam dedi. Bende her zaman hazırım dedim.

Karabağlar Belediye Başkan aday adayıydınız. Aklınızda kalbinizde Karabağlar var mı'
BEDRİ SERTER: İl başkanlığı onurlu bir görev. Örgütümle iyi bir diyaloğum var. Karabağlar’ın deneyimli bir başkanı var. Şuan için öyle bir düşüncemiz yok. Olmazda Önümüzdeki görevi yapmayı severiz.

6 aylık zaman diliminde unutamadığınız an nedir'
BEDRİ SERTER: Özel bir anım var. Genel Başkanımız uzun süre sonra ilk kez il başkanlığını ziyarete gelmişti. Geldiğinde Genel Başkanıma makam koltuğuma oturması için ‘buyrun Genel Başkanım’ dedim. Genel Başkanımız “Ben başkanımı kendi koltuğunda görmek isterim. Ben misafirinim” dedi. Çok nezaketli bir davranış gösterdi. Ders aldım. Duygulandım. Makamlar ne kadar yüksek olursa olsun mütevaziliği kaybetmemek lazım. Kendisi misafir koltuğunda çayımı içti. Benim için il başkanlığında güzel bir anıydı.

Delege seçimler ve kongre süreçleri hareketli geçer CHP’de…Süreci siz yöneteceksiniz. Nasıl bir süreç olacak'
BEDRİ SERTER: Genel Başkanımızın talimatları var. Hem bize hem belediye başkanlarına sürecin sağlıklı gitmesi için. Örgüt işlerini örgütlerden sorumlu arkadaşlar götürmesi gerek. Bunu Genel Merkez dile getirdi. Seçim süreci partimiz için bir bayrak değişimi kan değişimi olacak. Ümidim arzu ettim öncelikle kadınların ön planda olmasını istiyorum. Gençler etkili olsun istiyorum. Onlar olmazsa siyaset yapmak zor. Türkiye’nin de kurtuluşu gençlerin ve kadınların elinde. Güzel sağlıklı süreç geçireceğiz. Tartışmaya kavgaya izin vermeyeceğiz.



Huriye Hanım, Bedri Bey’in 30 yıllık hayat arkadaşısınız…En iyi siz anlatırsınız.Nasıl biri Bedri Serter'
HURİYE SERTER: Bedri Bey’i 15 yaşından beri tanıyorum. 31’inci yılımız evlikte…İnsancıl yönü çok yüksek. Ailesine çok değer veren bir insan. Enerjisi bol. İnatçı. Kimse yıldıramaz. Meydan okumayı sever ama bunu insanların gözüne sokmadan yapar. Kova burcudur. Yöneticilik liderlik özellikler var. İyi bir aile babası. İyi bir eş… İnsanlarla iletişimi sever. Telefonlara kesinlikle geri döner. İnsanlarla bağları güçlüdür. Mail atmaz. Telefonla sesini duymak ister karşıdakinin. Duygusaldır. Küçükken  Türk filmlerinde ağlarmış. Annesi anlatırdı. Kararlarını verirken mantıklıdır.

Ev işleri'Yardım ediyor mu'
HURİYE SERTER: Evde yardım etmez. Çok fazla ev işlerini sevmez. Mutfağa girmez. Kendisinden de öyle bir beklentimiz yok. Masaya taşımada yardımcı olur.

Ev de patron kim'
HURİYE SERTER: Evde patron yok. Hem işte hem de evde birlikteyiz.
BEDRİ SERTER: Evin patronu Huriye Hanım…
HURİYE SERTER: Evin bir patronu yok. Hep birlikteyiz. Masa başında toplanmak özeldir bizim için. Birlikte yemek yemek sohbet etmek önemlidir bizim için…Aile yaşantısı bizim için kutsaldır.

Bedri Bey’in siyasette yer almasına destek oluyor musunuz'Zaman zaman şikayet ettiğiniz oldu mu'
HURİYE SERTER: Şikayetçi olduğum zamanlar olmadı. Siyasette olmasına hep destek verdim. Masa başında ailecek il başkanı olma sürecini değerlendirdik. Onu İzmir’le paylaşmaya en baştan karar verdik.Sürecin ne olacağını tahmin ediyorduk. Küstüm oynamıyorum deme yanı yok. Hem ben hem çocuklar ona mümkün olduğu kadar yardımcı oluyoruz. Sorumluluklarımız arttı. Önemli olan zamanı iyi değerlendirmek. Siyasetten kalan işten kalan zamanı kısa da olsa biz ayırır. Gece elinde çiçekle gelir. Süreci güzel atlatmamızı sağlar.

Ev de siyaset ne derecede var'
HURİYE SERTER: İster istemez oluyor. Eve girdiği anda sürekli telefonları çalıyor. Aman bakmayayım demiyor. Siyaset evde konuşuyoruz. Sohbet etmeye çalışıyoruz.Güncel olayları konuşuyoruz. Sürekli olan bir şey değil tabiî ki.  Siyaseti eve çok fazla taşımamaya çalışıyor.

Başkanın hobileri nelerdir'
HURİYE SERTER: Yürüyüş yapmayı seviyor. Çeşme’de yazlığımız var. Köy de…Oradaki insanlarla sohbet etmeyi seviyor. Onlarla değerlendirme istişare yapmayı seviyor. Orada kendini kafasını dağıtıyor. Batari çalmaya gayreti var. Araba kullanmayı sever. Ben kullanırken çok karışıyor. (Bedri Serter gülüyor) Kitap okumayı sever.

31 yıllık evlisiniz. Çevrenizde örnek bir çift gösteriliyorsunuz. Bunca yıl bu birlikteliğin mutluluğun püf noktası nedir'
HURİYE SERTER: Sevgi olsa gerek. Çocukluktan gelen bir şey. Birbirimizi yıpratmadık. Çocuklarla da taçlandı. Ailenin kutsallığını hiç aklımızdan çıkartmadık. Birbirimizin yaptıklarına hep saygı duyduk. Çocuklarımıza da bunu yansıttık. Birbirimizi taşıyabildik. Püf noktası bu bence. O da sevgimiz sayesinde oldu. Bedri Bey’i tanıdığımda ortaokuldaydım. 21 yaşında evlendik.

BEDRİ SERTER: 31 yıl değil yani…Çok öncesi var. Ayrıca Huriye Hanım çok aktif ve sosyal bir insandır. STK’larda aktif görev alıyor. 

Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın var sözü sizin için uygun sanırım…
BEDRİ SERTER:Benim danışmanımdır eşim.
HURİYE SERTER: Ben onu değiştiriyorum arkasında değil yanındayım diyorum. İlk kadın kolları toplantısında yanındaydım. Nereye çağrıldıysam gittim. Ben bir uçtan Bedri Bey bir uçtan katıldı. Erkek egemen algısını aşmaya çalıştık. Her zaman yanında durmaya çalıştım.

Peki Bedri Bey’in en sevdiği yemek'
HURİYE SERTER: Yemek ayırt etmez. Ne yemek yapsam yiyor.
BEDRİ SERTER: Sevgiyle yemek yapıyor o yüzden…

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası