Ege Postası
Geri

Seyda: Cenevre toplantısı için resmi davet bekliyoruz (Özel)

Suriye Milli Konseyi eski Başkanı Abdussamed Seyda, Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Koalisyonu’nun (SMDK) Cenevre 2 toplantısına katılma durumunu ele aldıklarını söyledi. Seyda, Cenevre’ye katılma konusunda kesin bir karar almadıklarını...
Seyda: Cenevre toplantısı için resmi davet bekliyoruz (Özel)
Haberler / Dünya
29 Mayıs 2013 Çarşamba 15:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Suriye Milli Konseyi eski Başkanı Abdussamed Seyda, Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Koalisyonu’nun (SMDK) Cenevre 2 toplantısına katılma durumunu ele aldıklarını söyledi. Seyda, Cenevre’ye katılma konusunda kesin bir karar almadıklarını belirterek, “Cenevre toplantısı için henüz bir resmi davet almadık. Resmi davetin gelmesini bekliyoruz. Davet gelmesinin ardından kararımızı veririz.” dedi.

Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) özel açıklama yapan Seyda SMDK’nın İstanbul’da gerçekleştirilen toplantısını değerlendirdi.

Bugünkü toplantıda Cenevre toplantısının ele alındığını ifade eden Seyda, “Toplantılarda Cenevre konusunu ele aldık. Bu konu ile ilgili bir açıklama yapılacak. Katılma ya da katılmama konusunda bir karar almadık. Bu konuyla ilgili cevaplanmasını istediğimiz sorular var. Şu ana kadar davet bekliyoruz. Davet gelmeden önce bir tutum ortaya koyamayız. Onun için resmi davet gelmesinin ardından kararımızı veririz.” dedi.

Cenevre toplantısının başarıya ulaşması için atılması gereken adımlar olduğunu belirten Seyda, ”Öncelikle bu toplantıların sonu olmayan boş görüşmeler olmamalı. İran’ın nükleer enerji programına benzer görüşmeler olmasını istemiyoruz. Halkın her gün yönetim öldürüldüğü bir ortamda bu görüşmelerin bir zaman sınırlaması yapılmalı. Öte yandan halkı öldüren Esed ve çevresindekileri gelecek siyasi sürecin parçası olamayacağına dair açık bir tutum olmalı. Geçiş süreci ile ilgili tüm aşamaları belli olan bir geçiş süreci haritası çıkarılmalı” diye konuştu.

AB’nin muhalifleri silah ambargosunu kaldırma kararı ile ilgili açıklamada bulunan Seyda kararı oldukça olumlu bulduğunu söyledi. Seyda,”Bu karar Esed’e destek verenlere Suriye halkının yalnız olmadığını gösteren önemli bir siyasi adımdır.” ifadesini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası