Ege Postası
Geri

Seyhan Doğan, Dargeçit’te anne ve babasıyla birlikte toprağa verildi

Mardin’in Dargeçit ilçesinde, geçtiğimiz yıl savcılık tarafından Bağözü köyünde başlatılan kazı çalışmalarında kemiklerine ulaşılan 7 kişiden biri olan Seyhan Doğan, bugün ilçe mezarlığında toprağa verildi. Vasiyetleri üzerine,...
Seyhan Doğan, Dargeçit’te anne ve babasıyla birlikte toprağa verildi
Haberler / Güncel
18 Eylül 2013 Çarşamba 17:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Mardin’in Dargeçit ilçesinde, geçtiğimiz yıl savcılık tarafından Bağözü köyünde başlatılan kazı çalışmalarında kemiklerine ulaşılan 7 kişiden biri olan Seyhan Doğan, bugün ilçe mezarlığında toprağa verildi. Vasiyetleri üzerine, baba ve annenin cenazeleri de oğullarının kemikleriyle birlikte Dargeçit’te Safa Mezarlığı’na defnedildi.

Diyarbakır Özel Yetkili Savcılık tarafından sürdürülen soruşturma kapsamında belirlenen yerlerde kazı çalışması yapılmış, 7 kişiye ait kemik ve kafataslarına ulaşılmıştı. Yapılan çalışmalar sonunda, adli tıp kurumunca tespit edilenlerden birinin 1995 yılında jandarma tarafından gözaltına alındıktan sonra öldürüldüğü belirlenen 13 yaşındaki Seyhan Doğan’ın naaşı ailesine teslim edildi.

Sabah saatlerinde bir araya gelen Dargeçitliler, önce Şeyh Siyamend Mezarlığı'nda, daha önce kemiklerine ulaşın 7 kişiden 4'ü için defin işlemi gerçekleşti. Kimlikleri belirlenemeyen bu 4 kişinin defin işlemi İHD Mardin Şube Başkanı Erdal Kuzu ve emniyet yetkilileri gözetiminde gerçekleşti.

Ardından İstanbul’da Doğan ailesinin gelmesi beklendi. İddiaya göre, ilçede çobanlık yapan Seyhan Doğan, iki öğretmenin örgüt tarafından infaz edilmesinin ardından gözaltına alınmış daha sonra hiç kendisinden ve kendisiyle beraber gözaltına alınan 6 kişiden haber alınamamıştı. Diyarbakır Özel Yetkili Savcılık tarafından sürdürülen soruşturma kapsamında, Bağözü köyünde ‘faili meçhul’ kazıları yapılmış, burada 7 kişiye ait olan kemiklere ulaşılmıştı. Adli Tıp Kurumu tarafından yapılan çalışmalar sonunda birinin Seyhan Doğan olduğu açıklanmıştı.

Doğan’ın kemikleri, İstanbul’da yaşayan ailesine teslim edildi. Seyhan Doğan’nın annesi Asiye Doğan, 2005, baba Ramazan Doğan 2010 yılında hayatını kaybetmiş ve İstanbul’a yerleştikleri için orada defnedilmişlerdi. Vasiyetleri üzerine, baba ve annenin cenazeleri, oğullarının kemikleriyle birlikte Dargeçit’te Safa Mezarlığı’na getirilerek defnedildi.

Doğan’ın toprağa defnedilmesine; BDP Mardin Milletvekili Erol Dora, İHD Mardin Şube Başkanı Erdal Kuzu, Dargeçit Belediye Başkanı Süleyman Asan, Doğan ailesi yakınları ve birçok BDP'li katıldı. Mezarlığa getirilmesi sırasında sık sık sloganlar atan grup, okunan dua ve zılgıtlar eşliğinde Doğan ailesine mensup üç kişiyi toprağa verdi.

VASİYET ÜZERİNE OĞULLARIYLA DEFNEDİLDİ

Anne ve babasının 18 yıldır kayıp kardeşleri Seyhan Doğan’ın derdi yüzünden hayatlarını kaybettiklerini belirten Abdullah Doğan, anne ve babasının kardeşlerinin kemiklerine ulaştırılması durumundan Dargeçit’te birlikte defnedilmeyi istediklerini kaydetti.

Dargeçit’te 2 öğretmenin kaçırılmasının ardından yaklaşık 100 kişi gözaltına alınıp, bunlardan 7 kişinin infaz edildiğini belirten Seyhan Doğan’ın dayısının oğlu Abdurrahim Aslan ise “Burada bir yargı süreci başladı. Bu bizim için çok sevindirici bir duygu. 18 yıl aradan sonra kemiklerimize ulaştık. Tabi ki bunun da acı ötesi var. 18 yıl bu acıyla yaşadık. Ben aynı zamanda yapılan kazı çalışmasında kemiği tespit edilen Mehmet Emin Aslan’ın kardeşiyim.” şeklinde konuştu.

Definin ardından, BDP Milletvekili Erol Dora ve Seyhan Doğan’ın diğer abisi Kadri Doğan birer konuşma yaptı. Kalabalık grup, daha sonra kurulan taziye çadırına geçti.



YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası