Ege Postası
Geri

Şifa Saç Ekim Merkezi'ne Hollanda ilgisi

Son yıllarda sağlık turizmiyle ilgili çalışmalarını hızlandıran Şifa Üniversitesi hastanelerine yurtdışından büyük ilgi var. Geçen yıl 81 ülkeden yaklaşık 4 bin yabancı hasta kabul eden Şifa, Hollanda’da 33 yıldır saç ekim işiyle...
Şifa Saç Ekim Merkezi'ne Hollanda ilgisi
Haberler / Güncel
22 Kasım 2013 Cuma 11:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Son yıllarda sağlık turizmiyle ilgili çalışmalarını hızlandıran Şifa Üniversitesi hastanelerine yurtdışından büyük ilgi var. Geçen yıl 81 ülkeden yaklaşık 4 bin yabancı hasta kabul eden Şifa, Hollanda’da 33 yıldır saç ekim işiyle uğraşan Hairplus Medical Care Kliniği’nin de dikkatini çekti. Kliniğin sahibi Edward Maat ve yöneticisi Dr. Ferry Biparva, Şifa Üniversitesi ile işbirliği imkanlarını araştırmak üzere İzmir’e geldi. Üniversite ve hastanelerinde incelemelerde bulunan Hollandalı misafirler, oradaki hastaların bir kısmını Türkiye’ye yönlendirmek istediklerini belirtti.

Maat, bu alanda ülkelerindeki en eski klinik olduklarını belirterek, “Hollanda’da hem hasta sayımız çok fazla hem de maliyetler yüksek. Şifa Üniversitesi ile bu alanda işbirliği yapmayı hedefliyoruz. Türkiye’de tedavi olmayı kabul eden hastalarımızı İzmir’e göndererek, hem tedavi olmalarını hem de güzel bir tatil yapmalarını sağlayabiliriz. Şifa Üniversitesi ile bu konu üzerinde karşılıklı çalışacağız.” dedi.

TURİZM VE ŞİFA BİRARADA

Şifa Üniversitesi Basmane Hastanesi Plastik Cerrahi Uzmanı Dr. Cenk Melikoğlu ise Türkiye’nin son dönemlerde sağlık turizminde bir çekim merkezi haline geldiğini belirterek, “Hollanda’daki hastaları ülkemize davet edip hem ülkemizin turistik güzelliklerini görsünler ve tatil yapsınlar hem de tedavi olsunlar istiyoruz. Elbette sağlık hizmetlerimiz Avrupa ülkelerine göre fiyat olarak çok uygun ama kültürel ve tarihî güzelliklerimizle birlikte sunduğunuz zaman daha da cazip hale geliyor.” şeklinde konuştu.

Daha önce Hollanda’ya giderek Hairplus Medical Care Kliniği'nde incelemelerde bulunan Saç Ekim Merkezi Uzmanı İsmet Yılmazer de, “Hollanda’daki klinikle aynı saç ekim tekniğini kullanıyoruz. Onlarda hasta sayısı çok fazla, bizde ise maliyet daha ucuz. Bu nedenle işbirliği talebi ortaya çıktı. İlişkileri daha ileri boyuta taşımak için çalışmalarımız devam edecek.” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası