Ege Postası
Geri

Sığacık'ta yelken heyecanı

EGE Açıkdeniz Yat Kulübü (EAYK) ve Ankara Yelken Kulübü'nün (AYK) Sığacık Körfezi'nde Folkart sponsorluğunda düzenlediği yelken yarışı büyük heyecan içerisinde geçti.
Sığacık'ta yelken heyecanı
Haberler / İzmir
22 Haziran 2015 Pazartesi 14:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Yelkende sezonun son yarışı olan AYK-EAYK Folkart Kupası haftasonu Sığacık Körfezi'nde koşuldu. Cumartesi ve pazar günü olmak üzere toplam üç ayakta koşulan yarışa 4 grupta 15 tekne katıldı. Yarışın geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden ünlü Denizci Sadun Boro anısına bir dakikalık saygı duruşunun ardından start alan cumartesi günkü bölümünde ekipler zaman zaman hızı 22 knot'a çıkan rüzgar altında yelken bastı. Gün IRC 1 Sınıfı'nda yarışan X-treme ve Lemon adlı teknelerin yarışı yarım metre arayla bitirmesi ile sona erdi. Yarışın pazar günü yapılan ikinci bölümü sakin bir havada başladı. Ancak startın hemen ardından güneybatıdan esen ve zaman zaman hızı 20 knot'a kadar çıkan rüzgar ekiplere keyifli anlar yaşattı. Yarış sonunda IRC 1'de X-treme, IRC 2'de AYK-Blue Miles, IRC 3'te Lady Fast ve Destek 1'de Rengarenk ekipleri birinciliği kazandı. 

Yarışın baştan sona büyük heyecan içerisinde geçtiğini söyleyen EAYK Komodoru Mehmet Yaşar Akçay, “Ankara Yelken Kulübü ile ortaklaşa düzenlediğimiz bu kupa iki yaşına girdi. Ankaralı yelkencilerle birlikte keyifli bir buluşma gerçekleştirdik ve bu kupayı gelenekselleştirme kararı aldık. Kulübümüzün 2015 yılı ve bu kupanın üçüncü kez sponsorluğunu üstlenerek bize destek veren Folkart'a da teşekkür ediyoruz" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası