Ege Postası
Geri

Şili, hatalardan ders almak için askeri darbeyi törenle anacak

Güney Amerika ülkesi Şili’de hükümet, 11 Eylül 1973’te gerçekleşen askeri darbenin 40. yıldönümü için resmi anma töreni düzenleyecek.Devlet Başkanı Sebastian Pinera, “11 Eylül 1973 darbesinin 40. yılını anacağız ve ülkemizde...
Şili, hatalardan ders almak için askeri darbeyi törenle anacak
Haberler / Dünya
27 Ağustos 2013 Salı 14:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Güney Amerika ülkesi Şili’de hükümet, 11 Eylül 1973’te gerçekleşen askeri darbenin 40. yıldönümü için resmi anma töreni düzenleyecek.

Devlet Başkanı Sebastian Pinera, “11 Eylül 1973 darbesinin 40. yılını anacağız ve ülkemizde yaşanan tarihi vakayla yüzleşeceğiz. Bunu hatırlayacak mıyı? Tabi ki evet.” dedi.

Resmi anma tören düzenlemelerinin gerekçesini de açıklayan Başkan Pinera, “Yaptığımız hatalardan ders almak ve 40 sene önce bir çok acıya sebep olan yanlışlarımızı günümüzde tekrarlamamak için anacağız.” ifadelerini kullandı.

General Augusto Pinochet, 23 Ağustos 1973’te kendisini Genelkurmay Başkanı olarak atayan Sosyalist Devlet Başkanı Salvador Allande’yi 19 gün sonra askeri darbeyle devirmiş ve 1990 senesine kadar sürecek olan diktatörlük rejimini kurmuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası