Ege Postası
Geri

Silopi Belediye Başkanı Yıldırım: Kimsenin halkın huzurunu bozmaya hakkı yok

Şırnak’ın Silopi ilçesi Belediye Başkanı Hüsnü Yıldırım, Şırnak ve ilçelerinde eğitim kurumlarına yönelik yapılan saldırıları değerlendirdi. Başkan Yıldırım, “Kimsenin halkın huzurunu bozmaya hakkı yok. Eğitim kurumlarına...
Silopi Belediye Başkanı Yıldırım: Kimsenin halkın huzurunu bozmaya hakkı yok
Haberler / Güncel
19 Nisan 2013 Cuma 13:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Şırnak’ın Silopi ilçesi Belediye Başkanı Hüsnü Yıldırım, Şırnak ve ilçelerinde eğitim kurumlarına yönelik yapılan saldırıları değerlendirdi. Başkan Yıldırım, “Kimsenin halkın huzurunu bozmaya hakkı yok. Eğitim kurumlarına yapılan saldırılar beyhude çabalardır. Yurtlarda kalanlar bu bölgenin çocuklarıdır, bu eylemler süreci etkilemeyecektir.” dedi.

    Şırnak'ta dün akşam saatlerinde bir caminin içinde bulunan ve öğrencilere ücretsiz ders verilen eğitim merkezi ile bir dershaneye el yapımı bomba ve molotof bombasının atılması tepkileri neden oldu. Bahçelievler Mahallesi'nde bulunan Külliye Camii'nde saat 21.30 sıralarında kimliği belirsiz kişiler, caminin ikinci katında bulunan ve SODES kapsamında 216 lise öğrencisi ile 96 ilk ve ortaokul öğrencilerine ücretsiz ders ve müzik eğitimi verilen Sefine Gençlik Merkezi'ne molotof bombası ve el yapımı patlayıcı attı. Atılan molotof ve patlayıcılar merkezin cam ve içindeki eşyalara zarar verirken eylemciler kaçtı.

    Silopi Belediye Başkanı Hüsnü Yıldırım, bölgede barış havasının olduğunu belirterek, “Halk bu sürece destek veriyor. Halk benimsemiş ve çözüm projesini destekliyor. Biz de halk adına destekliyoruz, bir an önce gerçekleşmesini talep ediyoruz. Şunu söyleyeyim bu bölgede hiç kimse bu barışa karşı değil.” dedi.

    Eğitim kurumlarına, yurtlara bomba ve molotof atılmasını da halkın benimsemediğini dile getiren Yıldırım, olayın başıboş birkaç kişinin yapmış olduğu olduğunu düşündüğünü kaydetti. Yıldırım şunları söyledi: “ Onların da bu tür eylemleri de beyhudedir ve bu süreci etkilemeyecektir. Kimsenin bu halkın huzurunu bozmaya ve bu tür eylemler yapmaya hakkı yoktur. Barış ve demokrasi için bu süreçte bu tür olaylara gerek yok aksine herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor. O çocuklar da zaten yine bu bölgenin çocuklarıdır. Huzur ve kardeşliğin bilincinde olmayan çocuklar olabilir ancak bunların yaptıkları süreci etkilemeyecektir.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası