Ege Postası
Geri

Silopi’de göstericiler bir gazeteciye saldırdı

Şırnak’ın Silopi ilçesinde sözde Suriye’deki Rojava katliamını protesto etmek için bir araya gelen grup, olayı takip eden bir gazeteciye saldırdı. Tekme ve tokatlarla gazeteciye saldıran eylemciler, bir cisimle gazeteciyi boynundan yaraladı....
Silopi’de göstericiler bir gazeteciye saldırdı
Haberler / Güncel
5 Ağustos 2013 Pazartesi 15:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Şırnak’ın Silopi ilçesinde sözde Suriye’deki Rojava katliamını protesto etmek için bir araya gelen grup, olayı takip eden bir gazeteciye saldırdı. Tekme ve tokatlarla gazeteciye saldıran eylemciler, bir cisimle gazeteciyi boynundan yaraladı.

Silopi’de dün gece Suriye’deki sözde Rojava katliamını protesto etmek için bir grup gösterici, ilçe merkezinde bulunan Sanat Sokağı'nda bir araya geldi. Yaklaşık bir saat süren oturma eyleminden sonra bir grup, ilçe merkezinde bayram öncesi alışverişin yoğun olduğu 3. Cadde'ye doğru yürüdü. Emniyet güçlerinin yaptıkları uyarıları dikkate almayan göstericiler arasındaki provokatörler sağa sola saldırdı. Yaklaşık 60 kişilik grup sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçince, önlem alan polis, grubun dağılması için uyarı anonsları yaptı. Bu arada protestocular zırhlı polis araçları önüne geçerek, polise taşlı saldırıda bulundu. Bunun üzerine polis saldırganları biber gazı ve tazyikli su ile dağıttı.

Olayları takip eden İlke Haber Ajansı (İLKHA) Silopi Muhabiri Muhammed Müldür’e de saldıran göstericiler, linç etmek istedi. Yaklaşık 8 kişinin bir anda üstüne saldırdığı İLKHA muhabiri etraftaki esnaflar tarafından göstericilerin elinden linç edilmekten son anda kurtarıldı.

Gazeteci Muhammed Müldür linç girişimini şöyle anlattı: “Göstericilerin iftardan sonra Sanat Sokağı'nda bir araya geleceğini haber aldım. Program bitinceye kadar çekimlerimi almaya devam ettim, bir problem yaşamadım. Programı asıl düzenleyenler dağıldıktan sonra yaklaşık 50-60 kişilik bir grup bayram alışverişlerinin yoğun olduğu 3. Cadde'ye doğru yürüyüş yaptı. Ben de diğer muhabir arkadaşlarla birlikte gruba eşlik ettim. Grup içerisinde Öcalan sloganları atılmaya başlandı. Çekim yapıyorduk. Daha önce Sanat Sokağı'nda bana kim olduğumu soran provokatör bir genç, yine 'neden çekim yapıyorsun' diye bağırdı. Ardından kalabalıktan çıkan 8 kişilik bir grup üstüme bir anda saldırdı. İçlerinden biri elindeki yabancı cisimle boynumdan yaraladı. Diğerleri de beni yumrukladı. Olayda sağ gözüme gelen yumruk nedeni ile kısa süreli görme kaybı yaşadım. Esnafların yardımı ile linç edilmekten kurtuldum. Olaydan sonra grup içerisinden özür dileyenler oldu. Sanat Sokağı'nda bana kim olduğumu soran kişi ile daha önce beni hükümet konağının önünde tehdit eden adam yan yana oturuyorlardı. Yani bana yapılan saldırı tamamen planlı.”

Öte yandan gösterici grup, polise de taşlarla saldırdı. Saldırıya polisin biber gazı ile karşılık vermesi dolayısıyla birçok esnaf dükkanlarını kapatmak zorunda kaldı. Esnaf, gruba sert tepki gösterdi. Taşlama yapan grup ara sokaklara dağılarak kayboldu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası