Ege Postası
Geri

Şimdiki çocuklar bir harika

Karşıyaka’da 2 yıl önce açılan Turabi Değerli Müzik Akademisi, bir sezondur çalgı eğitim kurslarına katılan çocuklarla çıktığı ilk gösteride tam puan topladı.
Şimdiki çocuklar bir harika
Haberler / İzmir
6 Eylül 2012 Perşembe 11:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İZMİR-  “Çocuklara müziği sevdireceğiz” sloganıyla yola çıkan Değerli, Ziya Gökalp Kültür Merkezi’nde düzenlediği gösteride katılımcılardan büyük alkış topladı. Çocukluk çağında başlayan müzik zevkinin hiçbir zaman unutulmayacağını belirten koro şefi-sanatçı Turabi Değerli “ Biz çocuklarımıza adeta müzik aşısı yapıyoruz. Uzaman eğitmenlerimizin özel ilgisi ile onların müziği sevmelerine yardımcı olmalarına çalışıyoruz. Bu aşı bir kez tutarsa ömür boyu etkisini gösteriyor. Mesleği ne olursa olsun, yaşamı nerede geçerse geçsim hayatlarının bir yönünde müzik hep oluyor. Sıkıldığında, sıkıntıya düştüğünde müziğe sarılıp adeta terapi yapıyorlar.” Dedi.

                Geçtiğimiz Eylül ayında Karşıyaka Aksoy Mahallesi’ndeki Turabi Değerli Müzik Akademisi’nde piyano, gitar, flüt, keman, elektro gitar ve bağlama kurslarına yaklaşık 300 kişi katıldı. Üç yaşından 40 yaşına kadar katılımın olduğunu belirten Değerli “ En büyük ilgi çocuklarımızdan oldu. Okuma-yazma öğrenmeden piyano çalmaya başlayanlar var. Çocuklar ders stresini müzikle atarken gelecekleri için de büyük yatırım yapmış oluyorlar. “ dedi.

                Aylardır müzik kursuna katılan öğrenciler ilk kez izleyici karşısına çıktı. Geceyi 12 yaşındaki Uygar Değerli sundu. Yaklaşık 3 saat süren gecede 66 öğrenci gösteriye katıldı. Kimi kemanıyla, kmi piyano başında, kimi bağlaması veya gitarıyla eserlerden örnekler sundu. Bazıları Mozart, Betofen, B. Bartok, J Brams kibi dünyaca ünlü bestelerin eserlerini seslendirirken bazıları da Türkiyemizde çok sevilen Aşık Veysel, Pir Sultan Abdal, Barış Manço gibi sanatçıların eserlerini seslendirdi. Hatta ilk konserinde kendi bestesini seslendiren öğrenci bile çıktı. Gecede ikili ve dörtlü gruplar halinde sahneye çıkıp mini konser verenler de oldu. Çocukların sahneye çıkışları ile birlikte en az onlar kadar heyecanlı olduğu gözlenen veliler bir yanda fotoğraflarını çekip, kayıtlarını tutmaya çalışırken bir yandan da alkışlar ile onlara destek olmaya çalıştı. Gösteri sonunda müzik öğretmenlerini kutlayan veliler, “ Çocuklarımızın performansı bizleri çok duygulandırdı. Başta öğretmenlerimiz olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. “ dedi.   

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası