Ege Postası
Geri

Şimşek: Enflasyon 2024 ortasından itibaren düşmeye başlayacak

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarıyla ilgili “Dezenflasyon ile fiyat istikrarının hedeflendiği bir geçiş sürecindeyiz. Para politikası duruşunun olumlu etkisiyle 2024 yılı ortasından itibaren yıllık enflasyon düşmeye başlayacak. Dezenflasyon sürecini mali disiplinle destekleyeceğiz” açıklamasını yaptı.
Şimşek: Enflasyon 2024 ortasından itibaren düşmeye başlayacak
Haberler / Ekonomi
3 Ağustos 2023 Perşembe 11:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TÜİK, bugün temmuzda enflasyon aylık bazda yüzde 9,49, yıllık bazda yüzde 47,83'e çıktığını duyurdu. Böylece, enflasyondaki baz etkili düşüş eğilimi sona ererek, hızlı bir tırmanışa geçti. ENAG verilerine göre, mayıs ayında tüketici enflasyonu yüzde 13,18 ile rekor bir artış kaydetti. Yıllık enflasyonun ise yüzde 122,88 seviyesine çıktığını açıkladı.

BAKAN ŞİMŞEK: “2024 YILI ORTASINDAN İTİBAREN YILLIK ENFLASYON DÜŞMEYE BAŞLAYACAK”

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TÜİK’in duyurduğu yeni rakamlar sonrası enflasyonun düşeceğine yönelik açıklama yaptı. Şimşek, sosyal medya hesabında şu mesajı paylaştı:

“Mali tedbirler, döviz kuru gelişmeleri ve ücret artışlarının etkisiyle enflasyon Temmuz’da yıllık yüzde 47,8 ile piyasa beklentileriyle uyumlu gerçekleşti. Dezenflasyon ile fiyat istikrarının hedeflendiği bir geçiş sürecindeyiz. Para politikası duruşunun olumlu etkisiyle 2024 yılı ortasından itibaren yıllık enflasyon düşmeye başlayacak. Dezenflasyon sürecini mali disiplinle destekleyeceğiz. Politikalarımızın temel amacı orta vadede enflasyonu kalıcı olarak tek hanelere indirmektir.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası