Ege Postası
Geri

Şimşek: Gezi olayları ile Türkiye'ye farklı yaklaşanları tanıdık

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin Mayıs ayında yakaladığı zirveyi hazmedemeyen birçok kesimin bulunduğunu belirterek, "En ufak Gezi Parkı olayında da dahi ülkeye farklı yaklaşan hemen hemen herkesi tanıdık." dedi.Şimşek, Başkentdoğalgaz...
Şimşek: Gezi olayları ile Türkiye'ye farklı yaklaşanları tanıdık
Haberler / Ekonomi
13 Haziran 2013 Perşembe 17:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin Mayıs ayında yakaladığı zirveyi hazmedemeyen birçok kesimin bulunduğunu belirterek, "En ufak Gezi Parkı olayında da dahi ülkeye farklı yaklaşan hemen hemen herkesi tanıdık." dedi.

Şimşek, Başkentdoğalgaz Dağıtım AŞ'nin hisse satış sözleşmesi imza töreninde Gezi Parkı eylemlerini değerlendirdi. Şimşek, son günlerde Türkiye hakkında çok büyük bir dezenformasyon süreci başlatıldığını söyledi.

Son 10 yılda yapılanları bir kaç gün içinde silmeye çoktan razı hem içeride hem dışarıda, inanılmaz yanlış içinde olan epey bir kesimi gördüklerini ifade eden Şimşek,"Onlar herhalde Türkiye'ye anlamamışlar. Türkiye'de son 10 yılda yapılanlar, sadece Taksim'de veya başka yerlerde yapılacak bir kaç gösteriyle tabii ki yok edilemez. Aslında Türkiye için, küresel kriz nasıl bir stres testiyse ve Türkiye buradan başarıyla çıktıysa, son olaylar da gerek demokrasimizin güçlenmesi açısından gerekse de ekonomimiz açısından çok daha güçlü bir çıkışın zemini olacaktır. Dolayısıyla biz içeride ve dışarıda Türkiye'ye güvenmeyenleri hayal kırıklığına uğratacağız, bunu yaptığımız için de kusura bakmasınlar." diye konuştu.


"ÖZEL SEKTÖR BORÇLARINDA ARTIŞ VAR"

Ülkede hane halkının borcunun milli gelire oranına bakıldığında, Euro Bölgesi ortalamasının 3'te 1'i düzeyinde bile olmadığına işaret eden Şimşek, şunları söyledi:

"Yani hem hane halkının hem devletin hem de bankacılık sektörünün bilançosu çok güçlü. Bizim özel sektörümüzün borçlarında bir artış var ama varlıklarında da bir artış var, bunu gözardı edemezsiniz. 1992 yılını baz alsanız ve özel sektörün yatırımlarını 100 olarak kabul etseniz, 2002'ye geldiğinizde bu rakam 94-95'e düşmüş. Son 10 yıla bakın, 2003-2012 dönemine bakarsanız, özel sektör yatırımları 100 ise sabit fiyatlarla 254'e çıkmış. Dolayısıyla özel sektörümüzün bu yatırımları kısmen borçlanmasıyla finanse etmesi kadar doğal bir şey var mı'"

Şimşek, konuşmasında bir kaşık suda yaygara koparan belli çevreler bulunduğuna dikkat çekti.
Özellikle Türkiye'nin mayıs ayında yakaladığı zirveyi hazmedemeyen birçok kesimin olduğuna temas eden Maliye Bakanı Şimşek, "Daha doğrusu biz bunlara çıkar lobisi diyelim. Türkiye'nin güçlenmesine, geleceği çok parlak bir Türkiye'ye, bizimle görüştüklerinde imrenerek baktıklarını söyleyen ama belli ki ilk fırsatta, en ufak bir olayda dahi Türkiye'ye farklı yaklaşan hemen hemen herkesi biz bu süreçte gördük, tanıdık. Bu şunu gerektiriyor. Bizim birlik ve beraberliğimiz, kardeşliğimiz çok daha güçlü olmalı." şeklinde konuştu.

"HİÇBİR ŞEY GERÇEKLERİ ÖRTEMEZ"

Konuşmasında, Türkiye'nin geleceğinin parlak olduğunu vurgulayan Şimşek, şöyle devam etti:

"Onun için gerek Torunlar gerek diğer firmalarımız olsun, bu tür uzun vadeli birlikteliklere girdikleri zaman, aslında Türkiye'ye olan inançlarını da gösteriyorlar. Türkiye, kim ne derse desin Avrupa'da ilk 3'e doğru, belki de ilk 2'ye girecek. Bunu hazmetmeleri, kabullenmeleri lazım. Devir değişti, ağırlık merkezi kaydı. Dünyada da ilk 10'a inşallah gireceğiz ve Türkiye, bu perspektifiyle bölgesinde de küresel anlamda saygınlığını daha da artıracaktır, tüm çabalara rağmen. Çünkü hiçbir şey gerçekleri örtemez. Ben olaya böyle bakıyorum. Nitekim işin bu tarafı çok iyi bilinmeseydi, bu dezenformasyon kampanyasına yerel, uluslararası yatırımcılar da inanmış olsaydı, farklı bir hafta, farklı bir 10 gün geçirmiş olacaktık. Herkes gerçekleri görüyor, bu yaygaralara ne kadar hızlı bir şekilde son verip, kendi kredibilitelerini kurtarırlarsa, bence kendileri açısından son derece daha iyi olur. Sözlerimi daha fazla uzatmak istemiyorum. Tekrar hayırlı olsun diyorum, ülkemiz için, Ankara için, Batman için."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası