Ege Postası
Geri

Sinan Ateş davasında erteleme: Mütalaa açıklandı, istenen cezalar belli oldu

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin davada savcı, iddianamedeki benzer suçlardan cezalandırma isterken, 3 sanık için de beraat talep etti. Yaklaşık 10 dakika süren duruşma, sanıkların esas hakkında savunma yapması için 30 Eylül’e ertelendi.
Sinan Ateş davasında erteleme: Mütalaa açıklandı, istenen cezalar belli oldu
Haberler / Güncel
19 Temmuz 2024 Cuma 09:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in 30 Aralık 2022'de Ankara’da öldürülmesine ilişkin davada, ikinci duruşma Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Sabah 09.00’da başlayan duruşmada savcı, esas hakkındaki mütalaasını açıkladı.

Savcı, sanıklar Eray Özyağcı, Vedat Balkaya ve Suat Kurt’un ‘müşterek fail’ olarak yer aldığını belirterek bu kişilerin Ateş’i ‘tasarlayarak öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet, müşteki Selman Bozkurt’a yönelik ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan 13’er yıldan 20’şer yıla kadar hapsini istedi. Özyağcı’nın ayrıca ‘ruhsatsız tabanca bulundurmak ve taşımak’ 1 yıldan 3 yıla kadar hapsi talep edildi. Doğukan Çep, Tolgahan Demirbaş hakkında ‘suça azmettiren’ olarak ‘kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.

3 SANIK İÇİN BERAAT TALEBİ

Savcı, 3 sanık için beraat isterken, diğer sanıklar için iddianamedeki benzer suçlardan cezalandırma istedi.

Yaklaşık 10 dakika süren duruşma, sanıkların esas hakkında savunma yapmaları için 30 Eylül tarihine ertelendi.

AYŞE ATEŞ: ÜLKÜ OCAKLARI VE MHP'DE KARANLIK BİR GÜÇ VAR

Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, duruşma sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Bu süreçte tek kişilik hücrelerde kalan tutuklulara verilen, ezberletilmiş ifadeler var. Biz böyle karanlık bir güce karşı savaşıyoruz. Böyle giderse Sinan Ateş davası tarihin en kısa süren cinayet davası olacak. Biz diyoruz ki davalar birleştirilsin, tüm suçlular hakim karşısına çıksın. Çünkü bu dava aydınlatılmazsa Türkiye bir karanlığa sürüklenecek. Türkiye yeni Bengisu'larla yeni Banuçiçek'lerle tanışacak. Bu siyasi cinayeti dile getiren gazetecileri hedefe koydular, tehdit ettiler. Ülkü Ocakları ve MHP'ye sızmış karanlık güç var. Kişisel verilerimiz de bu karanlık gücün eline geçmiş, devlete emanet ettiğimiz her şeye emniyetteki bağlantılarıyla ulaşabiliyorlar. Bizler kadın cinayetlerinden muzdaripken, emniyet görevlileri istenen kadınların bilgilerini sormadan etmeden veriyor. Siyaset cinayetlerine dur demek isteyen herkese sesleniyorum, yargının üstündeki siyasi baskı kaldırılmalı, suça karışan herkes adilce yargılanmalıdır."

10 KİŞİ TAHLİYE EDİLMİŞTİ

Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin dava 1 Temmuz'da görülmeye başlanmıştı. Davada tutuklu 22 sanıktan 10'u adli kontrol şartıyla tahliye edilmişti.

Sanıklar Mehmet Yüce, Erdem Karadeniz, Osman Bayraktar, Zekeriya Asarkaya, Hakan Saraç, Ufuk Köktürk, Aytaç Ataç, Caner Günay, Umut Ersoy ve Alper Atay adli kontrol şartıyla tahliye edilirken, Ülkü Ocakları Genel Merkez Yöneticisi Tolgahan Demirbaş, Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Emre Yüksel, dönemin Cinayet Büro Amiri Mustafa Ensar Aykal, tetikçiyi Ankara getiren Aşkın Mert Gelenbey ile Mustafa Can Çolak, Çağlar Zorlu, tetikçi Eray Özyağcı, azmettirici Doğukan Çep, MHP'li avukat Serdar Öktem ve Mustafa Uzunlar tutuklu yargılanıyor.

DOSYALARIN BİRLEŞTİRİLMESİNE RET

Tolgahan Demirbaş'ın dönemin MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz'un evinde gözaltına alınmasına ilişkin yapılan şikayetin dosyaya girmesi ve içlerinde MHP yöneticilerinin de olduğu 17 şüpheli hakkındaki soruşturma dosyasının görülen dosya ile birleştirilme talebi reddedilmişti.

Haklarında işlem yapılan 39 kişiden, yurt dışına çıkış yasağı getirilen Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım ile eski MHP Mersin Milletvekili ve eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz dahil 17 kişi hakkındaki soruşturma ise ayrı bir dosya üzerinden sürdürülüyor. (GERÇEK GÜNDEM)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası