Ege Postası
Geri

Yunan şarkıcı 'Atatürk posteri ve Türk bayrağı var' diye sahneye çıkmadı; Başkan Denizli'den sert tepki: Herkes haddini bilecek!

Çeşme’de Türk Eğitim Vakfı'na destek vermek amacıyla konser vermesi beklenen Yunan şarkıcı Despina Vandi, sahnede Türk bayrağı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün resimleri olduğu için sahneye çıkmadı. Konuşma yapan Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, Vandi'den hemen Çeşme'yi terk etmesini istedi. Öte yandan konsere katılan binlerce kişi, İzmir Marşı okuyarak Vandi'yi protesto etti.
Yunan şarkıcı 'Atatürk posteri ve Türk bayrağı var' diye sahneye çıkmadı; Başkan Denizli'den sert tepki: Herkes haddini bilecek!
Haberler / Güncel
17 Temmuz 2024 Çarşamba 23:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Türk Eğitim Vakfı İzmir Şubesi tarafından Çeşme Açıkhava Tiyatrosu'nda eğitim yararına konser organize edildi. Destek için düzenlenen konserde Yunan asıllı Alman şarkıcı Despina Vandi sahne alacaktı.

"KONSERİM İÇİN ÇOK HEYECANLIYIM"

Haftalar önce duyurusu ve reklamı yapılan konser için sosyal medya hesabından paylaşım yapan şarkıcı "Çesme'de Türkiye Açık Hava Tiyatrosu'nda yapılacak konserim için çok heyecanlıyım. Amacımız Türk Eğitim Vakfı'na destek vermek! Hepinizi orada görmeyi umuyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Türk Eğitim Vakfı'na yardım için düzenlenen konser İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Çeşme Belediyesi'nin de desteği ile gerçekleşiyordu.

Seyircilerin doldurduğu tiyatroda konseri verecek olan Despina Vandi, bekleyişe rağmen sahneye çıkmadı.

Bir süre sonra açıklama yapan Vakfın İzmir Şubesi Başkanı Gülnur Sonbayraktar, son dakikada elde olmayan nedenlerle sanatçının konsere çıkamadığını, isteyenlere biletlerin iade edilebileceğini söyledi.

ATATÜRK POSTERİ OLDUĞU İÇİN ÇIKMASI İDDİASI

Ancak büyük bir heyecanla beklenen konser için ilginç bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre Vandi, sahnede asılı olan Atatürk posteri ve Türk bayrağının indirilmesini istedi. Bu isteği reddedilen şarkıcı, sahneye çıkmaktan son anda vazgeçti. Vandi’nin Atatürk ve Türk düşmanı olmadığını, ancak kariyerini de düşünmek zorunda olduğunu belirttiği öğrenildi.

Yunan asıllı Alman şarkıcının gösterdiği bu tavır hem konseri izlemeye gelenlerden hem de sosyal medya kullanıcılarından büyük eleştiri aldı. Konsere gelen izleyiciler daha sonra hep bir ağızdan İzmir Marşı ve Onuncu Yıl Marşı'nı söyledi.

LAL DENİZLİ'DEN TEPKİ: BU ŞEHRİN SINIRLARINI TERK ETSİN

Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, "Ne BAYRAĞIMIZI, ne de ATATÜRK’ümüzün bayrağını indirmeye hiç kimse cesaret edemez! Herkes haddini bilecek!" dedi.

Konuyla ilgili sahneden açıklamalarda bulunan Başkan Lal Denizli, "Bu bir yardım konseri, burada hiç bir yardım kuruluşu ve belediyenin menfaati yok, olamaz da. Çünkü bu çocuklar için, eğitim için verilen bir konser. Bu düşünceyle, Ata'mızın 'dostluk ve ebedi kardeşlik', yani savaşları zaruri olmadıkça cinayet olarak gören bir liderin sözleri bunlar. Eğitime, bu hayatta en çok kıymet veren liderin sözleri bunlar. Bu inançla TEV ekipleri bize geldiğine Despina Vandi'ye de sahne vermek istediler. Biz de elimizden geldiğince destek olduk. Sonra sahneye çıkmayacakmış dediler. Çünkü Türk bayrağı ve Atatürk posterinin inmesini istiyormuş." diye konuştu.

Bu açıklamalara konsere gelenler tepki gösterince Başkan Denizli, “Kendisini yuhalamayın, güzel nefesinizi yoracağınız bin insan olmadığını düşünüyorum." dedi.

‘BAYRAK, MİLLETİN ONURUDUR’

Açıklamasına devam eden Denizli, Atatürk'ün bir anısına yer vererek, "Bayrak milletin onurudur. İzmir işgal altındayken, Yunan generallerin ayaklarının altına Türk bayrağını sererlermiş. İzmir işgalden kurtulduktan sonra ve askerlerimiz İzmir'i özgürleştirdikten sonra Atatürk konutuna çıkarken ayaklarının altına Yunanistan bayrağı sermişler. Demiş ki, 'Hiçbir milletin bayrağı ayaklar altına alınamayacak kadar kıymetlidir.' dedi. Biz bu toprakları kazanmak için çok şehit verdik. Ve biz her zaman kardeşliğin ve ebedi dostluğun kazanacağına inanan insanlar topluluğuyuz. Bizim topraklarımızda, benim belediye başkanı olduğum bir kentte hiçbir güç ne bayrağımızı ne de Atatürk'ün posterini indirmeye yeltenemez. Hanımefendi, ivedilikle bu şehrin sınırlarını sakinlik ve sükunetle terk etsin. Dilerim bir daha gittiği hiçbir ülkede o ülkenin kanla elde edilmiş ve onun sembolü olan bayrağını indirmeyi aklından dahi geçirmez. Dilerim bu ona tarihi bir ders olur, bizim hiç kimseye ihtiyacımız yok. Biz bize yeteriz. Ben hanımefendi adına utanıyorum." İfadesini kullandı.

BAŞKAN TUGAY KINADI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada tepki gösterdi.

Tugay, "Bu akşam Çeşme Açıkhava Tiyatrosu’nda Türk Eğitim Vakfı yararına düzenlenen konserde yaşananlardan büyük üzüntü duydum.

Türk bayrağımıza ve Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüze yapılan saygısızlığı kınıyorum." dedi.

ASLANOĞLU: GURUR DUYDUK! 

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu da  Denizli'nin konuşma yaptığı videoyu paylaşarak, "Atatürk’ün kızı, partimin belediye başkanı, gurur duydum konuşması ile" dedi. 

"YAPMASAYDIN KEŞKE"

Programın sunuculuğunu üstlenen Berna Laçin, Vandi'nin bu kararından sonra sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Ah be #DespinaVandi yapmasaydın keşke :( Komşuyuz şurada… Çok üzgünüm…" ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından konser, TEV korosunun seslendirdiği şarkılarla devam etti.

DESPİNA VANDİ KİMDİR

Despina Vandi, 22 Temmuz 1969 Almanya doğumlu, Yunanlı müzisyen ve ses sanatçısı. Ülkemizde de bir çok defa konser veren Despina Vandi, Yunan müzik tarihinin en çok satan kadın şarkıcısı olmayı başarmıştır.

Despina Vandi’nin ilk albümü ‘Gela Mo’ (Gülümse Bana) 1994 yılında, Vasilli Karra desteğiyle piyasaya sürüldü ve oldukça dikkat çekti.

İkinci albüm ‘Esene perimeno’ (Seni bekliyorum) oldu. Ardından 1997’de ‘Deka Entoles’ (On Emir) adlı üçüncü albümü ile Despina Vandi o güne kadar olan en iyi başarısını elde etti.

Sonraki iki sene içerisinde, Despina Vandi Yunanistan’ın en büyük ve en kaliteli show center Rex’te Türkiye’de de beğeniyle dinlenen Notis Sfakianakis ile sahne almaya başladı.

1999’da yayınladığı ‘Profities’ (Kehanetler) albümünü ile Despina Vandi ilk günden platin plak almayı başardı.

Despina Vandi, 2002 sonunda çıkardıpı ‘Geia’ adlı albümü ile aynı taiyan ‘Geia’ şarkısı ile Avrupa ve Türkiye’de de dikkat çekti. Despina Vandi, dünya çapında en çok albüm satış rakamına ulaşmış olan sanatçıların ödül aldığı ‘World Music Awards’da ‘Worlds Best Selling Greek Artist 2001’ (Dünyanın En Çok Satan Yunan Artisti) ödülünü kazandı.

2003’te Yunanistan’ın Likavito ilinde verdiği konserinin DVD’sini ‘Despina Vandi-Live’ adı altında piyasaya sürdü.

Despina Vandi, 2004 yılında ‘Stin Avli Tou Paradisou’ (Cennet’in Bahçesi) adlı albümünü yayınladı ve ülkemizde de konser verdi.

Yayınladığı albümler şöyledir:

Gela Mou (1994)

Esena Perimeno (1996)

Deka Endoles (1997)

Profities (1999)

Gia (2001)

Gia + Ante Gia - Collector’s Edition (2002)

Stin Avli Tou Pardisou (2004)

Special Edition - Stin Ayli Tou Paradisou (2005)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası