Ege Postası
Geri

Sincanlı gaziler Kıbrıs'ta

Sincan Belediyesi, Kıbrıs Barış Harekatına katılan Sincanlı gazileri, bir zamanlar barış için gittikleri yavru vatan Kıbrıs’a gezi amaçlı götürdü. 1974 yılından sonra ilk kez Kıbrıs’ı görme imkanı bulan gaziler, Ada’da duygusal...
Sincanlı gaziler Kıbrıs'ta
Haberler / Güncel
27 Haziran 2013 Perşembe 10:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Sincan Belediyesi, Kıbrıs Barış Harekatına katılan Sincanlı gazileri, bir zamanlar barış için gittikleri yavru vatan Kıbrıs’a gezi amaçlı götürdü.

1974 yılından sonra ilk kez Kıbrıs’ı görme imkanı bulan gaziler, Ada’da duygusal anlar yaşadı. Hem gözyaşı hem mutluluğun hakim olduğu gezide gaziler, 2 gün boyunca Kıbrıs’ı ve şehitlikleri gezme imkanı buldu. Kıbrıs Barış Harekatı'na katılmak için 1974 yılında Ada'ya çıkarma yapan Türk askerleri, aradan geçen 39 yıl sonra Kıbrıs’a bu kez gazi amaçlı çıkarma yaptı. Kıbrıs’ta Lefkoşe, Girne ve Gazi Magosa şehirlerini dolaşan gaziler, Karaoğlan, Boğazköy şehitliği ile Varlık, Barbarlık, Mevlevi ile Barış ve Özgürlük müzelerini gezdi.

Şehitlikleri ve müzeleri de gezerek o anlara geri dönüklerini ifade eden Sıtkı Yıldırım, “1974'te adaya gittiğimde kaos hakimdi ve ben oraya huzur götürmek için gitmiştim. Aradan geçen 39 yıl sonra bu kez gezmek için gittim. Rabbim bana bu günleri de nasip etti. Adaya gittiğimizde bambaşka bir yerle karşılaştım. Bunda benimde bir payım olduğunu düşündükçe gururlanıyorum. Bu güzel duyguları yaşamamıza imkan sağlayan Sincan Belediyemize ve Belediye Başkanımız Mustafa Tuna’ya çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna da Kıbrıs Barış Harekatı'nda üstün çaba ve gayret göstererek 'Yavru Vatan'a sahip çıkan gazileri Kıbrıs’a götürmekten dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Tuna, “Bu vatan uğruna mücadele etmiş ve üstün gayretleri sonucu gazilikle onurlandırılmış askerlerimizin barış getirdikleri o toprakları görmelerini istedik. Pek çoğu savaş sonrasında Kıbrıs’a gitmemişti. Biz de belediye olarak elimizdeki imkanlar doğrultusunda onları unutmadığımızı bu yolla ifade etmek istedik. Gazilerimizin de geziden memnun ayrılmaları bizleri çok memnun etti.” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası