Ege Postası
Geri

Sındır'dan parti içi 'İnce' mesaj!

CHP Genel Sekreteri, İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, parti içi değişim fitilini ateşleyerek Anadolu turuna çıkan Yalova Milletvekili Muharrem İnce'ye Ege Postası aracılığıyla mesaj verdi. Sındır, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun iktidarın hedefindeki o sözlerine de açıklık getirdi. CHP Genel Sekreteri, Ege Postası'na özel açıklamalarda bulundu
Sındır'dan parti içi 'İnce' mesaj!
Haberler / Yerel Politika
13 Mayıs 2016 Cuma 16:46
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGE POSTASI - CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Ege Postası'na özel açıklamalarda bulundu.

Muharrem İnce yollara düştü

Sındır, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Böyle bir başkanlık sistemini kan dökmeden bu ülkede gerçekleştiremezsiniz" sözleri sonrası AK Parti cephesinden gelen eleştirilere tepki gösterdi. 

GENEL BAŞKANIMIZ BİZ DİRENİRİZ MESAJI VERDİ

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun sözlerinin bilinçli olarak iktidar tarafından çarpıtılmaya çalışıldığını ifade eden Sındır, "Genel Başkanımızın sözlerine amacı dışında anlam yükleniyor. Genel Başkan açık ve net söyledi. Türkiye'de parlamenter demokratik rejimin değiştirilmesine, dikta yönetiminin getirilmeye çalışılmasına karşı CHP, kurucu felsefeyle hareket ederek izin vermeyecektir. Cumhuriyete CHP her şekilde sahip çıkacaktır. Genel Başkanımızın sözleri 'Rejimi değiştirmek isteyenler bizim canımızı almadan bunu yapamazlar' anlamına gelen bir ifadedir. 'Biz kan dökeriz' demiyor. 'Biz direniriz' diyor. CHP bu rejimi değiştirtmez, başkanlık sistemini getirtmez. Sonuna kadar direnir mesajı veriyor Genel Başkanımız... Ne yaparlarsa yapsınlar başka anlam yüklemeye çalışsalarda nafile... Cumhuriyetin kazanımlarını korumak için mücadelemiz hep sürecek. Vatanını milletini bayrağını koruyan bir anlayışla 1919'da başlayan mücadelenin CHP arkasında durmaya devam edecektir" dedi.

ÖRGÜT TURU RAPORU: DİRİ VE MOTİVASYON YÜKSEK

Türkiye'de ilçe ilçe örgüt turu gerçekleştiren Sındır, "CHP Örgütü'nün enerjisi yüksek. Bunu gittiğim tüm ilçelerde gördüm. CHP olarak örgütümüzü diri tutmaya,  motivasyonu yüksek tutmaya inançlı kararlı olmaya yönelik çaba içindeyiz. Partide potansiyel enerji var. O potansiyeli harekete geçirmek bizim hem siyasi hem de startejik projelerimizle çabalarımızla söz konusu olacak. Bunun gayreti içindeyiz. Örgütte bu beklenti içinde. Türkiye'de gittiğim ilçelerde örgütün diri olduğunu görüyorum. Biz zaten sanki yarın seçim olacakmış gibi çalışma halindeyiz" dedi.

İNCE'YE MESAJ: GÜCÜ DAĞITAN ÇABALAR KABUL EDİLEMEZ

CHP Genel Sekreteri Sındır, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin parti içinde değişim fitilini ateşleyerek ülke genelinde tura çıkmasını da değerlendirdi.

Bir önceki kurultayda Genel Başkan Adayı olan İnce, Manisa'daki, ziyaretinde "Bu iktidarı değiştirmemiz lazım ama, iktidarı bu muhalefet değiştiremiyor, önce bu muhalefeti değiştirmemiz gerekiyor. Onun için yollardayım" ifadelerini kullandı.

Sındır, Haziran ayında İzmir'de de miting gerçekleştirecek olan İnce'ye şu mesajları verdi;


"Ülke kan gölüne dönmüş, terör belası var. Bir yanda ekonomi dip yapmış bir yanda tarım bitmiş. Bütün bu meseler ortadayken hala örgüt içinde arayış içine girenleri ben önce ülke meselelerine  zaman ayırmaya davet ediyorum. Parti içinde alternatif bir çalışma içine girmelerindense mevcut yönetime destek olmalılar. Ayrıştıran değil bütünleştiren parti içinde ikilik değil birlik için çmücadele vermelerini istiyorum. Bir milletvekili arkadaşım her kim olursa olsun ülkenin dört bir yanında ülkenin meselelerine el atabilir görüş ortaya koyabilir sorunları meclise taşıyabilir ama bu örgüt içinde bir ayrıştırmaya neden olacak eyleme yönelik olursa  doğru bulmam. Partimiz her ilimiz için bir MYK üyesi bir PM üyesi bir vekil arkadaşımzı denetmen olarak görevlendirdi. Gittikleri illerde sosyal ekonomik sorunlara yönelik inceleme yapmak için görevlendirildiler. Bütün vekil arkadaşlarımızın bu çaba içinde olduğunu biliyorum. Bizim birbirimize güç vermemiz lazım...Gücü dağıtarak değil birleştirerek büyümeye ihtiyacımız var. Gücü dağıtan bu tür çabalar kabul edilir değil."

İL BAŞKANIMIZDAN İPTAL ETMESİNİ İSTEDİM

15 Mayıs'ta CHP İzmir İl Başkanlı'ğını düzenleyeceği örgüt pikniğinin ertelenmesi için İl Başkanı Alaattin Yüksel'le görüştüğünü aktaran Sındır, " Şehit haberlerinden sonra partili arkadaşlarımdan örgütten gelen tepkiler oldu. İl başkanımızla görüştüm. Bu dayanışma ve sosyal amacı olan buluşmanın ertelenmesini hatta yapılamamasını talep ettim. İl başkanımızda  makul gördü. Aynı duyguyu o da taşıyormış. Ertelendi. Terörün amacı ülkede sosyal ve ekonomik yaşamı sekteye uğratmak. Ülkeyi yaşanmaz hale getirmek. Ancak ülke yas tutarken eğlence olmazdı. O nedenle böyle bir eğlence nitelikli etkinliği yapmadık. İl başkanımızda aynı duyguyla hareket ederek dayanışma organizasyonunu iptal etti. Bütün partililerimiz bu karardan memnun" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası