Ege Postası
Geri

Sındır ilçe turuna çıktı: Kuzey mesaisi

CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir ziyareti öncesi ilçe turuna çıktı. Sındır'ın ilk durağı Kınık ilçesi oldu. Kınık'tan moralli ayrılan Sındır'ın bir sonraki durağı ise Bergama olurken burada partilileri dinledi. Kılıçdaroğlu'nun İzmir mesaisi öncesi, Genel Sekreter Sındır
Sındır ilçe turuna çıktı: Kuzey mesaisi
Haberler / Yerel Politika
10 Mart 2016 Perşembe 10:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGE POSTASI - CHP Genel Sekreteri Sındır İzmir’de ilk günkü mesaisinde kentin kuzeyinde örgütlerle bir araya gelecek.  Sındır Cuma günü ise bir dönem belediye başkanlığı da yaptığı ilçe olan Bornova’da hem ilçe başkanlığını hem de belediye başkanlığını ziyaret edecek.
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ise Cuma akşam saatlerinde İzmir'e gelecek. EGİAD'ın yemeği, SODEM toplantısı ve Büyükşehir'in açılışı gibi etkinliklerde yer alacak olan Kılıçdaroğlu kentten Pazar günü ayrılacak.
 


Sındır'ın İlk Durağı  Kınık Oldu
İzmir programı kapsamında CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Kınık'a geldi. Partiler tarafından karşılanan CHP'li Sındır, ardından CHP Kınık İlçe Başkanı İsmail Yılmaz ve bir grup partiliyle birlikte CHP Kınık İl Başkanlığı'na geçti. Parti binası önünde kurulan masada CHP'lilere seslendi. 


CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, "Bugün İzmir’imizde Bakırçay Havzasında ilçelerimizi ziyaret ediyoruz. İlk durağımız Kınık oldu. Partililerimiz ve hemşerilerimizle bir araya geldik, hasret giderdik" dedi. 



Sındır, "Ülkemizin aydınlık geleceği için, demokrasiyi egemen kılmak için, gelir adaletini ve hukukun üstünlüğünü sağlamak için partimizi iktidara taşıyacağız. Partililerimiz, kapı kapı dolaşarak yoksulluğun, terörün, gelir dağılımı adaletsizliğinin ve bunlara bağlı sorunların CHP iktidarında sosyal devlet anlayışıyla biteceğini anlatacak… Başarısız olma lüksümüz yok" diye konuştu. 

Yeni anayasa tanımına karşı olduklarını söyleyen CHP'li Sındır, şöyle dedi:

"Yeni anayasa demek, anayasayı baştan yazmak demektir. Halbuki Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nda güzel olan pek çok madde vardır. Örneğin 'Basın Hürdür Sansür Edilemez'; anayasanın temel hükmüdür. Bu anayasa özgürlüğü mü kısıtlıyo? Hayır. Ama bakıyorsunuz basın hür mü' Hayır. Türkiye'de anayasada değiştirilmesi gereken maddeler var m? Evet var. Darbelerle yapılan değişiklikler sonucu ucu açık nereye gideceği belli olmayan hükümler var, bunların düzeltilmesi lazım." 



MASAYA OTURMA GEREKÇESİNİ AÇIKLADI 
Anayasa'da değiştirilmesini talep ettikleri hükümlerden örnekler veren CHP'li Sındır, "Bizim ısrarla söylediğimiz darbe hukukunun yani anayasadaki bazı hükümlerin değil, onun dışında özgürlükleri kısıtlayan kanunları, yönetmelikleri, seçim kanununu, siyasi partiler kanununu, MİT yasasını, YÖK yasasını bizim özgürce yaşam olanaklarını kısıtlayan, sınırlayan baskı ve faşizm getiren kanun hükümlerinin ve kanunların değiştirilmesini özellikle talep ediyoruz. Bunun için biz masaya, darbe hukukundan ülkemizi arındırmak için oturduk" dedi.

PARLAMENTER SİSTEM VURGUSU
Anayasa'nın ilk dört maddesinin masaya getirilmesine karşı olduklarını vurgulayan CHP'li Sındır, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Anayasamızın ilk 4 maddesini değiştirmek isteyen zihniyet; aslında, Türkiye'de demokrasiyi, laikliği, hukuk devletini, parlamenter demokrasiyi ortadan kaldırmak istiyor. Bunun yerine otokratik dediğimiz yasamanın, yürütmenin, yargının tamamının tek kişi tarafından yönetildiği bir patronlu başkanlık sistemin getirilmeye çalışılıyor. Hiç şüpheniz olmasın, hiç endişeniz olmasın. Başkanlık sistemini biz asla meclisten geçirtmeyiz. Parlamenter demokrasiden asla taviz vermeyiz. Bunun için de bizi kimse o masaya oturtamaz." 




Kınık’tan moralle ayrıldığını ifade eden Sındır, "Kınık’ta örgütümüz heyecanlı, kararlı… Örgütümüzün, partimizi Kınık’ta genelde ve yerelde iktidara taşıyacağına eminim…" ifadelerini kullandı.

CHP'li Sındır, partililerin sorularını cevaplandırdıktan sonra Bergama'ya hareket etti.



BERGAMA'DA SORUNLARI DİNLEDİ
Sındır'ın ilçe turları kapsamında ikinci durağı Bergama oldu. Partililerle
 Bergama’nın sorunlarını konuşan Sındır, ülke gündemini değerlendirirken, fikir alışverişinde bulundu. 



Sındır, "Biz, parlamenter demokrasiden yanayız. CHP olarak kuvvetleri tek elde toplamaya dönük girişimleri boşa çıkaracağız. Kuvvetler ayrılığına dayalı parlamenter demokrasiyi güçlü ve etkin kılmak için yılmadan mücadele edeceğiz. Demokrasiyi ortadan kaldırmalarına ve otokratik yönetim anlayışının hakim kılınmasına göz yummayacağız." diye konuştu 

PROGRAM
 
10 Mart Perşembe
Saat: 10.00 Kınık CHP İlçe Başkanlığı
Saat: 12.00 Bergama CHP İlçe Başkanlığı
Saat: 14.30 Dikili CHP İlçe Başkanlığı
Saat: 16.30 Aliağa CHP İlçe Başkanlığı
Saat: 18.30 Foça CHP İlçe Başkanlığı
 
11 Mart Cuma
Saat: 14.30 Bornova CHP İlçe Başkanlığı
Saat: 15.45 Bornova Belediye Başkanlığı
Saat: 19.00 EGİAD Toplantısı (Kılıçdaroğlu da katılacak)
Saat: 21.30 Ödemiş İlçe Yemeği(Belediye Düğün Salonu)       

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası