Ege Postası
Geri

CHP Konak: Kutlamıyor, anıyoruz

Kadına şiddetin durdurulamadığı ülkemizde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü coşkuyla kutlanırken, CHP Konak İlçe Örgütü, “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü”nü kutlamama kararı aldı.
CHP Konak: Kutlamıyor, anıyoruz
Haberler / Yerel Politika
8 Mart 2016 Salı 15:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Parti yönetiminin aldığı karar uyarınca, CHP'li kadınlar Kemeraltı girişinde toplandıb Kararla ilgili açıklama yapan CHP Konak İlçe Başkanı M.Şakir Başak, Türkiye'de şiddeti rakamlarla ortaya koyarken, "Bize ancak, özgürlük ve hak mücadelesinde mücadele ederken aramızdan ayrılan kadınlarımızı saygıyla anmak düşer" dedi. 

8 Mart 1857’de Amerika Birleşik Devletleri’nde çalıştıkları tekstil fabrikasında çalışma şartlarının zorluğu ve  baskılar nedeniyle direnen emekçi kadınların başlattığı mücadele sonucu, 129 kadının acımasızca yakılarak katlediğini hatırlatan Başak, şunları söyledi:

"Ülke genelinde yaşamının herhangi bir döneminde eşi veya eski eşi tarafından fiziksel şiddete maruz bırakılan kadınların oranı yüzde 39,3’tür.
Yaşamının herhangi bir döneminde cinsel şiddete maruz kalan kadınların oranı %15,3’tür. 
Yaşamın herhangi bir döneminde fiziksel veya cinsel şiddetin birlikte yaşanma yüzdesi 41,9’dur
Kentte fiziksel şiddet oranı %38 iken kırsalda %43’tür.
Yaşadıkları fiziksel şiddet sonucunda yaralanan kadınları oranı %25’tir.
Yaşadıkları şiddeti kimseye anlatamayan kadınların oranı %48,5’tir.
Şiddet yaşayan kadınların sağlık sorunları yaşama, intihar etmeyi düşünme ya da deneme olasılıkları en az iki kat artmaktadır.
Her 10 kadından 1’i gebeliği sırasında fiziksel şiddete maruz kalmıştır.
Cinsel şiddet birçok durumda fiziksel şiddet ile birlikte yaşanmaktadır; kadınların %42’si fiziksel veya cinsel şiddete maruz kaldıklarını belirtmişlerdir.
Sadece eğitim düzeyi düşük olan kadınlar şiddete maruz kalmamaktadır. Eğitim düzeyi daha yüksek olan kadınlar arasında bile her 10 kadından 3’ü eşleri tarafından fiziksel veya cinsel şiddete maruz kalmıştır.
Evlenmiş kadınların hayatındaki en yaygın şiddet eşlerinden gördükleri şiddettir.
Kadınların %7’si çocukluklarında cinsel istismar yaşadıklarını belirtmişlerdir. 
Günümüzde ise, töre cinayetlerinin kol gezdiği, şiddete ve işkenceye maruz bırakılan kadınlarımızın sayılarının her geçen gün hızla arttığı, kadın hak ve özgürlüğü adına göstermelik ve günlük politikaların üretildiği ülkemizde,“8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü”nü kutlamayı içimize sindiremiyoruz. 
 
Konak Meydanı’nda ezilen kadınlarımızın, çocuk yaşta gelin yapılıp, baskıyla gelin kadın olmaya zorlanan insanlarımızın gününü mü kutlayacağız'  
 
Şiddet gören, insanlık dışı baskı ve zorbalığa tabi tutulan, gece sokağa çıkamayan kadınlarımızın olmayan göstermelik haklarını mı kutlayacağız'
 
Bize ancak, özgürlük ve hak mücadelesinde mücadele ederken aramızdan ayrılan kadınlarımızı saygıyla anmak düşer.”  

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası