Ege Postası
Geri

İzmir siyasetinin duayen kadınlarından siyasetteki kadınlara öğütler!

Türkiye’de kadının siyasetteki yeri ve temsil oranı sürekli sorgulanırken, İzmir siyasetinin duayen kadınlarından siyasetteki kadınlara altın öğütler geldi. Işılay Saygın, Canan Arıtman, Güler Aslan, Nazik Işık ve Nurgül Uçar Ege Postası aracılığıyla siyasetteki kadınlara 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde mesaj gönderdi. İzmir siyasetinin duayen kadınlarından
İzmir siyasetinin duayen kadınlarından siyasetteki kadınlara öğütler!
Haberler / Yerel Politika
8 Mart 2016 Salı 12:46
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
HABER SERVİSİ - Siyasette yeterince yer bulamamaktan yakınan, kotalarla eşit temsil hakkına sahip olmaya çalışan kadınlar siyasette topuk sesini artırmak için mücadele ederken, İzmir siyasetinin duayen kadınlarından siyasetteki kadınlara altın öğütler geldi.


IŞILAY SAYGIN (Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk kadın turizm bakanı ve ilk kadın çevre bakanı)
“Türkiye’de kadınların karar alma mekanizmalarında daha çok yer almaları gerektiğini düşünüyorum. Bunun da yolu eğitimden geçiyor. Kadınlarımız siyasete daha çok dahil olmalı. Karar alma mekanizmalarında etkin olarak rol oynamalılar. Bunun da yolu eğitimden geçiyor. Kızlarımızın eğitimine daha çok önem vermeliyiz. Kadınların siyasette çok mücadele etmeleri lazım”

NURGÜL UÇAR (CHP'nin İzmir'deki ilk kadın belediye başkanı)
“Kadınlar siyasette kendileri olsunlar. Birilerine şirin olacaklar diye taviz vermesinler. Nasılsalar öyle var olsunlar. Her zaman dürüst olsunlar.”

GÜLER ASLAN (DSP İzmir eski milletvekili)
Emekçi kadınlarımızın gününü kutluyorum. Siyasete yeni adım atmış olan kadınların sabırlı olması lazım, pes etmemeleri lazım, azimli olmaları lazım…Kadının işi zor...Biir yandan anne bir yandan eş bir yandan da siyaset.  Zor ama zor kelimesini kaldırmak gerek. Mücadele etmeleri lazım. Türkiye’yi daha güzel günlere biz kadınlar taşıyacağız. Bunu unutmasınlar.”


CANAN ARITMAN (CHP İzmir eski milletvekili)

“Ülkemizde kadın siyasetçi sayısı çok az. Çağdaş ülkeleri bu konuda yakalamak zor. İran gibi ülkelerle aynı sıradayız. Dolayısıyla az sayıdaki kadın siyasetçiye düşen önemli görevler var. Mutlaka başarmış kadın siyasetçinin başka bir kadının elinden tutup yukarı çekmesi gerekir. Bu ülkede nüfusun yarısını oluşturan kadınlar için siyaset yapmalıdırlar. Siyasetteki kadınlar, kadın ve çocukların sesi olmamalılar. Kadın ve çocuk sorunlarıyla daha çok meşgul olmalılar”

NAZİK IŞIK (Eşit Yaşam Derneği Başkanı, CHP PM eski üyesi)
"Kadınların mutlaka siyasete başlamalarını istiyorum. Hangi düşünceye yakınlarsa o partiye gidip üye olsunlar. Kadın üyelik oranı partilerde yüzde 35’in üstüne çıkmıyor. Siyasette küçük bir grup olarak görünüyoruz. Tam bir üyelik ve ilgi göstergesi değil bu oranlar. Mutlaka kadınlar siyasete ilgiyi arttırmalı. Bu nedenle kadınların siyasi parti  üyeliğini önemsiyorum.  Mutlaka düzenli olarak bir görevde olmalılar. Siyasette taleplerinin olmaları erek. Yapabileceklerini ortaya koymaları gerek. Mevki makam hırsı ile değil görevlerde bulunarak tecrübe kazanmak önemli. Siyasette dayanışmaya önem vermeleri önemli. Kadınlar birbirlerini güçlendirmeli. Dayanışma olmazsa uğradıkları haksızlıklar sürer."
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası