Ege Postası
Geri

Sındır vekillik için yola çıktı

Bornova Belediyesi eski Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, CHP’den İzmir İkinci Bölge Milletvekili aday adaylığını il binasında düzenlediği toplantıyla açıkladı. Yaşamı boyunca emekten, yoksuldan, ezilenden yana mücadele ettiğini ifade eden Sındır, “Asla buradan seçilip Ankara’ya gidip sizlere sırtımı dönmem. İki elim darda olsa sizin yanınızda olmanın sözünü veriyorum. Bunu 5 yıllık belediye başkanlığım döneminde de gördünüz. Önseçim yoluyla aday belirleme sürecinin sağduyusuna ve çıkacak sonucun doğruluğuna inanıyorum. Tüm partili arkadaşların kararına şimdiden saygılıyım” dedi. Eski Başkan vekillik için yola çıktı
Sındır vekillik için yola çıktı
Haberler / Seçim
25 Şubat 2015 Çarşamba 14:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - 2009-2014 yılları arasında Bornova Belediye Başkanlığı yapan, Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, CHP’den İzmir İkinci Bölge Milletvekili aday adaylığını açıkladı. Sındır’ı il binasında gerçekleşen adaylık açıklamasında çok sayıda partili yalnız bırakmadı.

EŞİT HİZMET VERDİK
Üyesi olmaktan gurur duyduğu CHP’de 5 yıl belediye başkanlığı yaptığını hatırlatan Sındır, “ Dini, dili, ırkı, siyasi görüşü ne olursa olsun herkese eşit hizmet ettik. Eşit, adil davranmaya, ezilenden-yoksuldan-yoksundan yana tavır sergiledik. Engelli, yaşlı, kadın, gençlere pozitif ayrımcılık yapıp, daha yoksun bölgelere daha fazla hizmet etmeye çalıştık. Büyüyen bir sevgi yumağını bugün burada görmek beni mutlu etti” dedi.

EGOLARIMI HEP CEBİME KOYDUM
“Yeniden belediye başkanı olup olmama meselesini konuşmak dahi istemiyorum” diyen Sındır, şöyle devam etti;
“Şahsi istikbalimden ziyade bu ülkenin geleceğinde söz sahibi olmasını arzu ettiğim, ilkeleriyle, programıyla, Cumhuriyet’i kuran partimin asla zarar görmesini arzu etmedim. Kendi duygu, düşünce ve egolarımı hep cebime koydum, partime zarar gelmesin diye.Birbirimizi insani olarak sevemeyebiliriz ama saygı duymalıyız. Bizi bir arada tutan değerler şemsiyesi altında da o değerlere zarar verecek söz ve davranışlardan kaçınmalıyız. Sakın ha en ufak tereddüt duymadan partimizi iktidara taşımak için çalışalım.”

ANKARA’YA GİDİP SIRTIMI DÖNMEM
Yaşamı boyunca emekten, yoksuldan, ezilenden yana mücadele ettiğini ifade eden Sındır, “ Bu süreç içerisinde belediye başkanlığı görevini yapma onuruna da kavuştum. Umarım bundan sonra TBMM’de sizlerin verdiği yetkiyle sizleri orada temsil etme hakkını da alırız. İki telefonum var. Benim elim dışında başka birinin eline geçmedi. 24 saat boyunca hep açıktır. Ne zaman isterseniz, nasıl ulaşabiliyorsanız, bundan sonra da rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Sizin parlamentodaki temsilciniz olacağım. İki elim darda olsa sizin yanınızda olmanın sözünü veriyorum. Asla buradan seçilip Ankara’ya gidip sizlere sırtımı dönmem. Bunu 5 yıllık başkanlık döneminde de gördünüz. Önseçim yoluyla aday belirleme sürecinin sağduyusuna ve çıkacak sonucun doğruluğuna inanıyorum. Tüm partili arkadaşların kararına şimdiden saygılıyım” dedi.

SINDIR’IN ÖZGEÇMİŞİ
1962 yılında Bornova'da doğan, ilkokulu Bornova Yavuz Selim İlkokulu'nda okuyan Prof.Dr.Kamil Okyay Sındır, 1973 yılında başladığı Bornova Anadolu Lisesi'nden (eski adıyla İzmir Maarif Koleji) 1980 yılında mezun olmuştur.1984 yılında Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesinde Lisans, 1988 yılında E.Ü.Fen Bilimleri Enstitüsü, Tarımsal Mekanizasyon Anabilim Dalında Yüksek Lisans,1989-1993 yıllarında Freedom From Hunger (Açlıkla Mücadele) bursu ile İngiltere, Cranfield Üniversitesi'nde doktora çalışmasını tamamlamıştır.1997 yılında Yardımcı Doçent, yine aynı yılda Üniversite Doçenti ve 2004 yılında Profesör unvanına hak kazanmıştır.1996 - 2003 yılları arası TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu II.Başkanlığı, 2004 - 2008 dönemler arası TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmüştür. Sındır, 2009 yılında CHP’den Bornova Belediye Başkanı seçildi ve bu görevi Mart 2014 seçimlerine kadar sürdürdü.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası