Ege Postası
Geri

Sındır’dan 3,5 yıllık cevap

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır düzenlediği basın toplantısında gerçekleştirdiği ve gerçekleştireceği projelerini slayt gösterisi ile anlattıktan sonra basın mensuplarına geçtiğimiz günlerde temeli atılan projeleri gezdirdi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı törenle açılışı yapılan 12 tesis ve startı verilen 7 yeni projeyi ‘çapsız, cüce ve güdük’ olarak nitelendiren AK Parti Bornova İlçe Başkanı Hüseyin Özkan’a cevap veren Sındır, “Meyve veren ağaç taşlanır. Taşlansakta meyve vermeye devam edeceğiz” dedi
Sındır’dan 3,5 yıllık cevap
Haberler / Yerel Yönetimler
16 Kasım 2012 Cuma 14:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

SERCAN AVCI-HABER SERVİSİ -Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır’dan Ak Parti Bornova’ya cevap geldi. AK Parti Bornova İlçe Başkanı Hüseyin Özkan,  Bornova Belediyesi tarafından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı törenle açılışı yapılan 12 tesis ve startı verilen 7 yeni projeyi  ‘çapsız, cüce ve güdük’ olarak nitelendirmiş, projelerin Bornova Belediyesi tarafından ‘devasa’ olarak nitelendirilmesine sert tepki göstermiş Özkan Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır’ı gölge gibi takip edeceklerini belirtmişti.

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır düzenlediği basın toplantısında  gerçekleştirdiği ve gerçekleştireceği projelerini slayt gösterisi ile anlattıktan sonra  basın mensuplarını temeli atılan projeleri gezdirdi.



YATIRIM REKORU KIRDIK

95 milyonluk bir bütçe yola çıktıklarını bugün bu rakamı 204 milyona getirdiklerini  belirten Sındır, “ Özgelirimiz göreve başladığımızda  yüzde 54. 7’ydi. Bunu yüzde 65’e çıkarttık. 3,5 yılda yatırım rekoru kırdık. 2013’teki hedefimiz 60 milyon TL…Bornova Belediyesi’nin yaptığı toplam inşaat alanının yüzde 58’i, 2009 sonrası gerçekleştirildi” dedi.



PROJELERİNİ ANLATTI

Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi, Naldöken Kültür Merkezi, Işıkkent Spor Kompleksi gibi önceki yıllarda yarım kalan projeleri tamamladıklarını belirten Sındır, “ Sağlık Köyü Projemize başladık. Nazım Hikmet Rekreasyon Projemizi bitirdik. Modern pazaryerlerini vatandaşın hizmetine sokuyoruz.. İlçenin dört bir yanında da hayata geçirmeye devam edeceğiz. Türkan Saylan Kadın Konukevi’ni açtık. Şiddet gören 30 kadınımız burada konaklıyor. Dramalılar Köşkü’nün restorasyonunu yaptık. Yüzde 80’i Özel İdare yüzde 20’si belediyemizce karşılandı. Ancak proje bize aitti... Müze olma yolunda gidiyor. Atatürk Kitaplığı’mızı oluşturduk. ‘Engelsiz Kent Bornova’ sloganı ile 1,5 milyon TL bu alanda yatırım yaptık. Modern bir Deprem Etüt Merkezi’ni ilçeye kazandırdık. Yapı laboratuvarımız hizmete girdi. Hobi Bahçemiz ilçeye renk kattı. Yeşilova Höyüğü projemiz Tarihi Kentler Birliği’nden proje ödülü aldı.Misket Üzümü bahçelerini açtık. Burada üretim yapıyoruz.Sosyal Yardım İşleri olarak giysi ve eşya yardımları yapıyoruz” dedi.



“86 YENİ PARKI İLÇEYE KAZANDIRDIK”

Yol düzenlemeleri yaptıklarını ve ilçeye önemli bir park alanı kazandırdıklarını  belirten Sındır, “3,5 yılda toplamda 430 bin metrekare 86 yeni parkı Bornova’ya kazandırdık. Küçük Park’ta kaldırımlarda hiçbir masa sandalye kalmayacak. Bu konuda kararlıyız. Merkez Mahallesi Meydan ve Park Düzenlemesini tamamladık. Meydanı kamulaştırdık. Park yaptık. Mahallenin artık nefes alacağı bir yer oluştu. Büyük Çarşı Sokak Sağlıklaştırma Projemiz var. Özel ve uzun soluklu bir proje. Nostaljik güzel bir çarşı oluşturacağız” dedi.

Spora desteklerinin artarak devam ettiğini belirten Sındır, Bornova Şehir Stadyumu’nu yenilediklerini 3 toprak sahayı suni çimle kapladıkları ve yeni halı sahaları hizmete açtıklarını söyledi.

Kentsel Dönüşüm Çalışmaları hakkında bilgi veren Sındır, “ Kızılay Mahallesi’nde iki etaplı bir çalışma yapacağız. İncelemeler yapıldı. Proje hazırlayarak dönüşüm yapılacak” dedi.

Başkan Sındır geçtiğimiz günlerde temeli atılan Bornova Merkez Pazar Yeri, Altındağ Atatürk Kültür Merkezi, Altındağ Spor Kompleksi, Çamkule Mahallesi Pazar Yeri, Evka 3 Pazaryeri, Bornova Şehir Stadyumu, Bornova Cumhuriyet Evi Restorasyonu projelerinin yerel seçime kadar hizmete gireceğini söyledi.

 

“TAŞLANSAKTA MEYVE VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Projeleri ‘cüce’ olarak nitelendiren ve temeli atılan projelerin Bornova Belediyesi’nin açıkladığı gibi 50 milyon TL olmayıp 10 milyon TL olduğunu söyleyen Bornova Ak Parti İlçe Başkanı Hüseyin Özkan’a cevap veren Sındır, “ Projelerimizin  hiçbirisi hayali değil. Gerçek dışı değil. Anlamsız ve gereksizde değiller. Hepsi gerçekçi yapılmış, yapılmakta olan ve yapılması için projelendirilmiş hizmetler. Hepsi Bornova’nın yaşam kalitesini artırmaya yönelik. Ben bir projenin dev yada cüce olmasını fiziki özellikleri ile değerlendirmem. Bir proje halkın yaşam kalitesini yükseltmeye ne kadar değer katıyorsa o kadar devdir. Projelerimiz ne kadar dev olduklarını gösteriyor. Yatırım bütçemiz ortada, Yatırımlarımız ortada... Kamulaştırmalarımız ortada…O projelerin maliyeti 10 milyon TL değildi. Yatırım dendiğinde sadece binalara harcanan para olmaz. Ciddi kamulaştırmalarımız var.Üzücü olan Ak Parti İlçe Başkanının projeleri gerçekçi olarak görmek yerine önemsizleştirme gayreti. Güneş Balçıkla sıvanmaz,  meyve veren ağaç taşlanır. Biz taşlansak ta meyve vermeye devam edeceğiz” dedi.


ÖZGÜVEN’E DESTEK VERDİ

Konuşmasının sonunda Yargıtay tarafından cezası onanan Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven’e destek veren Sındır, “ Bu ülkede belediye başkanı olmak cesaret ister haline geldi. Yargıyı tartışmıyorum. Adalet her zaman yerini bulacaktır inancım tamdır. Osman Başkanı çok iyi tanıyorum.’ Ege’de kalıcı barış istiyoruz’ çalışmaları ekseninde sıklıkla bir araya geliyoruz. Seviyoruz kendisini. Dürüstlüğünden hiçbir şüphemiz yok” dedi.


BORNOVA’DA AÇILIŞI YAPILAN VE STARTI VERİLEN PROJELER ŞÖYLE;

Kılıçdaroğlu’nun Bornova’da açılışını gerçekleştirdiği tesis ve projeler; Türkan Saylan Kadın Konukevi ve Toplum Merkezi, Dramalılar Köşkü ve Bornova Kent Müzesi, Atatürk Kitaplığı Restorasyonu, Evka 4 Pazaryeri, Işıkkent Kapalı Pazaryeri ve Düğün Salonu, Pınarbaşı Pazaryeri, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Hizmet Binası, Bornova Gençlik Merkezi, Büyükpark Veteriner Kliniği, Büyük Çarşı Sokak SağlıklaştırmaÇalışması, Parklar ve Çocuk Oyun Alanları ile yeni hizmet araçları şeklinde oldu. Bornova Merkez Pazar Yeri, Altındağ Atatürk Kültür Merkezi, Altındağ Spor Kompleksi, Çamkule Mahallesi Pazar Yeri, Evka 3 Pazaryeri, Bornova Şehir Stadyumu, Bornova Cumhuriyet Evi Restorasyonu projelerinin startı verildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası