Ege Postası
Geri

Şırnak’ta YDGH’ye operasyon: 6 gözaltı

Şırnak il merkezinde bu sabah erken saatlerde PKK'nın sözde gençlik yapılanması olan Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDGH) üyelerine yönelik operasyon düzenlendi. 11 adreste yapılan eş zamanlı operasyonda 6 kişi gözaltına alındı....
Şırnak’ta YDGH’ye operasyon: 6 gözaltı
Haberler / Güncel
14 Ağustos 2013 Çarşamba 14:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Şırnak il merkezinde bu sabah erken saatlerde PKK'nın sözde gençlik yapılanması olan Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDGH) üyelerine yönelik operasyon düzenlendi. 11 adreste yapılan eş zamanlı operasyonda 6 kişi gözaltına alındı.

Şırnak’ın Cizre ilçesi, Diyarbakır ve ardından Şırnak il merkezinde ortaya çıkan sözde PKK’nın gençlik yapılanması olan Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi üyelerine yönelik operasyon düzenlendi. Bu sabah erken saatlerde Şırnak il merkezinde eş zamanlı 11 adrese operasyon düzenleyen emniyetin terörle mücadele ekibi, 6 kişiyi gözaltına aldı.

11 adreste belirlenen YDGH’lilerden 6’sı yakalanırken, diğer 5 kişinin operasyondan önce başka yerlere kaçtığı belirtildi. Şahısların adreslerinde yapılan aramalarda eylemlerde kullandıkları kıyafetler, örgütsel notlar ile bir adet YDGH tişörtü ele geçirildi.

Öte yandan, dün akşam PKK’nın kuruluşu olan 15 Ağustos’u bahane eden bir grup gösterici Şırnak’ın Cizre ilçesinde Nur Mahallesi’nde bulunan B.G. ve C.G. isimli sivil vatandaşların evlerine saldırdı. Evlere el yapımı patlayıcılarla saldıran yüzleri maskeli göstericiler, daha sonra kaçtı. Evin balkonuna düşen el yapımı patlayıcılar, camların kırılmasına neden oldu.

Son zamanlarda vatandaşları sindirip korkutmaya çalışan eylemciler, özellikle çatışma ve olayların yanlısı olmayan sivil vatandaşların evlerini hedef alıyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası