Ege Postası
Geri

Sit alanını da satacaklar

Ağaçlıyol, Halkapınar ve Mersinli'deki yer alan kamu arazilerinin satış kararı sonrasında büyük tepki toplayan Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), önümüzdeki ay Menemen'de TEKEL'e ait 3 ayrı arazinin daha özelleştirme ihalesine çıkacak. Geçtiğimiz yıl içerisinde yine TEKEL'e ait rakı fabrikasının özelleştirilerek satışını gerçekleştiren Özelleştirme İdaresi'nin esas dikkat çeken kararı ise, Sasalı Kuş Cenneti yakınlarında yer alan 1'inci derece doğal SİT alanının da satışa dahil edilmesi oldu.
Sit alanını da satacaklar
Haberler / İzmir
20 Ocak 2014 Pazartesi 10:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Son olarak geçtiğimiz hafta Halkapınar'da yer alan SEKA'ya ait 3,6 dönümlük kamu arazisinin satış işlemini gerçekleştiren ÖİB, önümüzdeki ay içerisinde İzmir'in metropolü dışında üç önemli alanın daha satış kararını aldı. 20 Şubat 2014'te toplam 9 ildeki 16 kalem taşınmazın satış ihalesine çıkacak olan Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Menemen içersindeki 3 ayrı noktadaki Tekel arazileri için yatırımcılardan gelen teklifleri alacak.  

 

TOPLAM 16 GAYRİMENKUL ÖZELLEŞTİRİLECEK

2013 yılında özelleştirme uygulamalarından 12.4 milyar doları aşkın gelir elde eden Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, İzmir Halkapınar'daki eski rakı fabrikasının ardından yine aynı kurumun Menemen'deki arazilerini de düzenlenecek ihale ile satacak. İzmir ve ülke ekonomisine katkılar sağlamış tesisleri ve kamu arazilerini elden çıkartan ÖİB'nin bu kararı da tepki toplarken, Çiğli Sasalı'daki Kuş Cenneti bölgesinde yer alan 1'inci derecede doğal SİT alanında kalan araziler de ihale kapsamında özelleştirilecek.

 

39 DÖNÜMLÜK SİT ALANI DA SATILACAK

Menemen Süzbeyli Köyü sınırlarında kalan ve boş durumda bulunan 39 dönümlük ilk alan için 30 bin TL teminat belirleyen ÖİB, çevre düzeni planlarında 1'inci derece doğal SİT ve tarımsal niteliği korunacak alan statüsü taşıyan arazinin satışını pazarlık usulü ile gerçekleştirecek. Sazlıklarla kaplı ve yeşil dokuya sahip SİT alanının tapu kaydında 50 bin TL tutarında ipotek olması da dikkat çekerken, arazinin satışı öncesinde imar değişikliği yapılarak bölgenin ticari yapılaşmaya açılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

 

NİSAN'DA PLAN DEĞİŞİKLİĞİ YAPILARAK TİCARETE AÇILMIŞTI

Kazımpaşa ve Esatbey Mahalleleri üzerinde yer alan diğer iki taşınmazın ise ticari yapılaşmaya açık olduğu öğrenilirken, imar planlarında konut dışı kentsel çalışma alanı olarak görünen gayrimenkullerin 3 kat yapı izni bulunuyor. Kazımpaşa Mahallesi'ndeki eski tütün depolarının olduğu 18 dönümlük arazinin önemli bölümünün zeytin ağaçları ile kaplı olduğu görülürken, Esatpaşa Mahallesi'nde aynı vasıflara sahip yaklaşık 4 dönüm arazinin yıkık yapıların yanı sıra, arsada ekili durumda bulunan mandalina ve çam ağaçları bulunuyor. Diğer yandan, 25 Nisan 2013 tarihinde Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun ticarete açmak amacı ile imar planı değişikliğine gittiği bu iki arsanın satış ilanında "Taşınmazın imar planı ile ilgili herhangi bir hukuksal problem ve süreç bulunmamaktadır" notu bulunuyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası