Ege Postası
Geri

Şoförler aileleri ile birlikte yürüdü!

Daha önce sivil kıyafet, kırmızı sendika şapkaları ve sakal bırakma ile eylem başlatan ESHOT şoförleri, saat 15:00’te Basmane Meydanı'ndan Büyükşehir Belediyesi'nin önüne yürüdü Aileleri ile birlikte yürüyen şoförlere sendikanın örgütlü bulunduğu diğer şirketlerde çalışan personel de destek verdi.
Şoförler aileleri ile birlikte yürüdü!
Haberler / İzmir
14 Kasım 2012 Çarşamba 16:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 BURAK ÖZER - EGE POSTASI - Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü’nün yaptığı 3 bin 317 kişiyi ilgilendiren ihalede gergin süreç devam ediyor. Tam 196 milyon TL muhammen bedel tespit edilen ihalede 198 milyon TL teklif veren belediye şirketi İzelman’ın önüne geçen ve 188 milyon teklif ile avantajlı durumda bulunan İstanbul şirketi Etkin-Lider Ortak Girişimi’nin durumu tartışılırken ESHOT işçileri eylemlerini sürdürüyor.Daha önce sivil kıyafet, kırmızı sendika şapkaları ve sakal bırakma ile eylem başlatan DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası üyesi ESHOT şoförleri, Basmane Meydanı'ndan Büyükşehir Belediyesi'nin önüne yürüdü.

AİLELERİYLE BİRLİKTE YÜRÜDÜLER
Hafta başında sivil kıyafetlerle düzenledikleri eylemle  ilk mesajlarını veren şoförlerin ikinci eylemi  aileleriyle birlikte Basmane Meydanı’ndan Büyükşehir Beleidyesi'nin önüne yürümek oldu.  Şoförlere sendikanın örgütlü bulunduğu diğer şirketlerde çalışan personeller de destek verdi. Çok sayıda güvenlik görevlisinin kontrolünde gerçekleşen y
ürüyüşe DİSK Genel Başkanı Erol Ekici, DİSK şube başkanları, DSP İzmir İl Başkanı Selçuk Karakülçe, CHP İzmir eski İl Başkanı Tacettin Bayır, çok sayıda meclis üyesi ve muhtarda katıldı. Şoförler kırmızı sendika şapkaları ve ellerindeki düdükler ile dikkat çekti. Bu arada yürüyüş esnasında esnafa ve vatandaşlara süreç hakkında bilgilendirme yapmak adına İZELMAN İşçileri DİSK Genel İş Sendikası tarafından ‘İzmir halkını bilgilendiriyoruz’ başlığı ile el ilanı dağıtıldı. Kalabalık  yürüyüşün ardından Büyükşehir Belediyesi’nin önünde açıklama yaptı.

EKİCİ: ALIN TERİMİZİ SAVUNMAK İÇİN GELDİK

Konak Meydanı’nda açıklama yapan Genel İş Sendikası Genel Başkanı Erol Ekici ihalede düşük teklif veren Etkin-İdeal Ortak Girişim Şirketi’ne yüklendi. Ekici, “Bugün burada işçi simsarı şirketlerin göz koydukları, soframızdaki ekmeğimizi, çocuklarımızın geleceğini yani alın terimizi savunmak için bir araya geldik” diye konuştu. "İzmir Büyükşehir Belediyesi zulme adaletsizliğe karanlığa sömürüye direnen bir kentin belediyesidir" diyen Ekici, Biz deniz feneri örgütlenmelerinin İzmir işçisinin alın teri üzerinden zenginleşmelerine seyirci kalmamaya kararlı olduklarını ifade etti.





SÜREÇ NASIL İŞLEDİ

ESHOT'un yaptığı ihalenin ardından başlayan kriz, sendikanın eylem kararıyla daha da yoğunlaştı. DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası üyesi 3 bin 317 çalışanı ilgilendiren süreç, ESHOT'un açtığı hizmet alım ihalesiyle başladı. 196 milyon lira muhammen bedelle çıkılan ihalede, İZELMAN 198 milyon lira, İstanbul şirketi olan Etkin-Lider Ortak Girişimi 188 milyon liralık teklif sunmuştu. İhaleyi kazanan Etkin-Lider Ortak Girişim grubundan bazı isimlerin Deniz Feneri davasına karışmış olması tepkilerin başka bir boyutu oldu. İhale Komisyonu Cuma günü kararını açıklayacak. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası