Ege Postası
Geri

Soma OSB'de yer tahsisi yıl sonunda

Soma Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hakan Işık, Soma Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) kurulacağı 910 bin 186 metrekarelik alanın 330 bin dönümünün kamulaştırıldığını belirterek, yer tahsisi için 20 firmanın başvuru yaptığını ifade etti. Işık, yer satışlarının 2016 sonu 2017 yılı başında gerçekleşeceğini söyledi.
Soma OSB'de yer tahsisi yıl sonunda
Haberler / Ekonomi
1 Şubat 2016 Pazartesi 12:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Manisa'nın Soma İlçesi'nin ekonomik ve kültürel yapısının değişiminde önemli rol oynayacağı belirtilen Soma OSB'de, önemli adımlar atılmaya devam ediliyor. 13 Mayıs 2014'te yaşanan maden faciası ardından Somalıları sadece madenlere bağlı çalışmaktan kurtaracak OSB için belirlenen 910 bin 186 metrekarelik alanın 330 bin dönümünün kamulaştırıldığı belirtildi. Soma TSO Başkanı Hakan Işık, kamulaştırılan alanın tapusunun kurumlarına geçtiğini, bölgede yer tahsisi için 20 firmanın başvuru yaptığını söyledi. 

SATIŞ DÖNEMİ 2016 SONU 2017 BAŞI 
Firmaların taleplerinin çok fazla olduğunu, bu sebeple kamulaştırma çalışmalarına hız verdiklerini belirten Işık, "2013 yılında tescil edilen ve 2014 yılında kamu yararı ilan edilen OSB'de, müteşebbis heyet tekrar yapılandırıldı. Yeni yönetim Valilik, Soma Belediyesi, Soma TSO, Türkiye Kömür İşletmeleri ve Elektrik Üretim A.Ş.'den oluştu. Bu güçlü yapı sayesinde mali problemi kalmayan OSB'de, kamulaştırma işlemlerine başlandı. 910 bin 186 metrekarelik OSB alanının 330 bin dönümü kamulaştırıldı. Satın alınan arazilerin tapuları Soma TSO'ya geçti. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın 2016 bütçesinde yer alması beklenen alt yapı kredisiyle hızlı bir şekilde imar ve alt yapı işlerinin tamamlanması ardından 2016 sonu veya 2017 yılı başında yatırımcılara satış yapılmasını planlıyoruz" dedi. 

BAŞTA LOJİSTİK SEKTÖRÜ HEDEFLENİYOR
Soma OSB'nin kurulacağı alandan dolayı yatırımcıları çektiğini belirten Işık, "Soma OSB'nin konumlandığı alanın İstanbul-İzmir Otoyolu, Çanakkale otoyol bağlantısı, Çandarlı liman bağlantısı ve İzmir- Bandırma karma hızlı tren hattının buluştuğu nokta olması, yatırımcı taleplerini en üst noktaya çıkarmıştır. İlk etabı mevcut yatırım yapılabilecek alandan daha fazla talep alan Soma OSB'de genişleme çalışmalarına başlamış olup, imar planında 18 bin dönümlük yeni alan işaretlendi. Yeni gelişme alanında başta lojistik olmak üzere ihracata yönelik yüksek istihdamlı sektörlere öncelik verilmesi düşünülmektedir. Bu amaçla çok önemli bir kavşakta yer alan Soma OSB için yeni yatırımcı talepleri alınmaya başlandı. Şuana kadar 20 firma başvuruda bulundu" dedi. 

YATIRIMCILARA ÇAĞRI
Soma OSB yer tahsisi için tüm yatırımcılara seslenen Işık, "Maden- enerji- tarım üçlüsünün güçlü bir şekilde bir arada olduğu tek ilçe olan Soma'da ulaşımında güçlü bir şekilde eklenmesiyle hızlı bir gelişim beklenmektedir. Halihazırda 2 bine yakın öğrencisiyle nitelikli istihdama büyük katkı yapan Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Meslek Yüksekokulu'na ilaveten fakülte yapımı da gündemde olup, 2017 yılında hizmete alınması hedeflenmektedir. Bu sayede nüfusu 250 binlere gelecek olan Soma'da, kaliteli iş gücü bulma sorunu olmayacaktır. İstanbul'a iki saat, İzmir'e bir saat mesafede teşviği yüksek, ama maliyeti düşük, yetişmiş iş gücüne sahip Soma'ya tüm yatırımcıları beklemekteyiz" diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası