Ege Postası
Geri

Somalı madenciler direnişte: O tekmeyi 10 yıl sonra bir daha yaşadık

AK Parti Vekili Ferhat Nasıroğlu'nun patronu olduğu Fernas Madencilik işçilerinin eyleminde polis sert müdahalede bulundu. Bağımsız Maden İş Sendikası Yöneticisi Akılma, Soma'daki tekmeyi hatırlatıp, "Hiçbir şey değişmemiş, yine tekmeyi yiyen işçi" dedi.
Somalı madenciler direnişte: O tekmeyi 10 yıl sonra bir daha yaşadık
Haberler / Güncel
18 Eylül 2024 Çarşamba 14:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Manisa Soma'daki Fernas Madencilik işçileri işten çıkarıldı. Sendikalı olduktan sonra işten çıkarılın emekçiler, sadece insani şartlar ve insan onuruna yakışan maaş istedi.

Emekçiler, seslerini şirketin patronu olan AK Part, Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu'na duyurmak istiyor. Emekçiler, şirketin Ankara'daki genel merkezi önünde eyleme geçti.

Polis, emekçilere sert müdahalede bulundu. İşçileri zorla alandan uzaklaştıran polisin arbede sırasında tekme attığı da iddia edildi.

İşçilerden biri de yapılan muamaleye dayanamayıp elektrik direğine çıktı. İşçiler gözaltına da ters kelepçe ile alındı.

"SOMA'DAKİ TEKMEYİ 10 YIL SONRA BİR DAHA YAŞADIK"

Halk TV'nin mikrofon uzattığı Bağımsız Maden İş Sendikası Yöneticisi Ferhat Akılma şöyle konuştu:

"Gözaltı sürecinde insanaböyle bir muamele görür mü? Bir madenci arkadaşımıza tekme atıldı kolluk kuvveti tarafından. Soma faciasında yaşadığımız tekmeyi 10 yıl sonra bir daha yaşadık. Bu ülkede hiçbir şey değişmemiş, yine tekmeyi yiyen işçi.
Bize düşman gibi mi davranmak istiyorlar bu ülkede
Ferhat Nasıroğlu'na sormak istiyoruz. soma havzadaındaki şartlara uymak zorundasın. Diğer madenlerdeki işçinin eşit maaşı olmak zorunda. Nasıroğlu bir Adalet ve Kalkınma Partisi vekili olarak çözmen gerekir.
Tamam deriz, haberi yoktur deriz. Bir an önce çözülmesi taraftarıyız. Sanki taşa konuşuyoruz"

O İŞÇİ HALK TV'YE KONUŞTU

Elektrik direğine çıkan emekçi, Halk TV'ye konuştu. Emekçi şunları dile getirdi:

"Bu haksızlık ve adaletsizliğin olduğu ortamda susma hakkını kullanmak kullanıyorum. Söylemek isteğin bir şey var. Bize bunu reva görenler sadece şapkasını önüne koyup düşünsünler"

SOMA'DAKİ TEKME

Soma’da 301 madencinin öldüğü faciada bir madenci dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan'ın eski Özel Kalem Müdür Yardımcısı Yusuf Yerkel tarafından tekmelenmişti. Yerkal son olarak Türkiye Futbol Federasyonunda (TFF) koordinatör olarak işe başladı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası