Ege Postası
Geri

Son albümünü ailesiyle hazırladı

Sanat dünyasının önemli isimlerinden Fatih Kısaparmak, müzik hayatında 18 yılda 18 albüm sığdırdı. Son albümüne 'Sonsuza Kadar' ismini veren Kısaparmak, "Tamamı benim ve Şebnem Kısaparmak’ın imzasını taşıyan şiirler ve bestelerden...
Son albümünü ailesiyle hazırladı
Haberler / Güncel
18 Eylül 2013 Çarşamba 12:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Sanat dünyasının önemli isimlerinden Fatih Kısaparmak, müzik hayatında 18 yılda 18 albüm sığdırdı. Son albümüne 'Sonsuza Kadar' ismini veren Kısaparmak, "Tamamı benim ve Şebnem Kısaparmak’ın imzasını taşıyan şiirler ve bestelerden oluşan bir repertuvara sahip. Düzenlemelerin altındaki imza ise, büyük oğlumuz Ozan Kısaparmak’a ait. Kendimi emanet edecek kadar güvendiğim için birlikte çalıştık, çok da başarılı bir yapıt oluşturdu. Şebnem ile 'Canım Benim' adlı ortak bestemizi beraber seslendirerek bir de düet armağan ettik dinleyenlere. Ve albümü, tüm dostlarımızın yanı sıra, oğullarım Ozan ile Kaan’a ithaf ettim." dedi.

Moral Dünyası Dergisi’ne konuşan Fatih Kısaparmak, bugünün starlık tanımını yaptı. "İdeal sanatçı, sanatına idealizm penceresinden bakandır. Çağının tanığı, toplumun sözcüsü olandır." diyen Kısaparmak, "Bizdeki starlık mantığı, hem toplumsal üst değerlerimizle, hem de çağdaş düşünce sistemi ile bağdaşmıyor. Gerçek star olabilmenin ilk koşulu, yaşarken klasikleşebilmektir." ifadesini kullandı. Şöhret olduktan sonra kendisinde değişen tek şeyin telefon numarası olduğunu ifade eden Kısaparmak, "Şan, şöhret, para, mevki, aslında halüsinasyondan ibaret. Bunlar zehirli baldır. Toplumdaki ayrışmalardan rahatsızlık duyuyorum. Yıllarca bizleri birbirimize yapıştıracak sevgi ve sanattan yoksun kaldık." yorumunu yaptı. "Hayata dar ve önyargılı pencerelerden bakarsanız, sanatınızı da politik ajitasyon düzeyine indirgemiş olursunuz." diyen Kısaparmak, "Ben, sanatımın siyasal değil, belki sosyal boyutlu olduğunu söylüyorum. Yaşadığımız toplumsal histeriyi paraya tahvil ederek çok büyük servetler elde edilebilir, buna tenezzül edenler de var. Ancak, bu da topluma ve sanata ihanet etmektir." eleştirisini yaptı.

Çocuklarını yetiştirme şekline de değinen Kısaparmak, "Çocuklar donmamış betona benzer. Onların beyninde ve yüreğinde bırakacağımız her iz, hayatları boyunca kalır. Gerçekten çok büyük bir sorumluluktur çocuk eğitimi. Öğüt vermektense örnek olmalıyız onlara. Kaldı ki, ben çok şey öğrendim çocuklarımdan. Öğretmek de bir tür hatırlamak aslında." şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası