Ege Postası
Geri

Sonuna kadar mücadeleye devam edeceğiz

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, YURT’a konuştu. Tekin, “Yolsuzluğun hesabını sormadan yoksulluktan kurtulamayız” dedi Kaynak: 'CHP’nin ve liderinin cesaretini test etmeye kalkmasınlar'
Sonuna kadar mücadeleye devam edeceğiz
Haberler / Politika
31 Ağustos 2017 Perşembe 06:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, gündeme ilişkin YURT’a açıklamalarda bulundu.  Yeni anayasanın hazırlanması konusunda iktidara uyarılarda bulunan Gürsel Tekin, “Ne geçmiş dönemlerdeki anayasa milletimizin anayasasıdır, ne de şimdiki anayasa bizimdir.  Ne yazık ki kime egemense kendisine göre bir anayasa hazırlamıştır. Anayasanın ilk hazırlanışından itibaren baktığınızda gerçekten evrensel kurallar üzerine inşa edilmiştir. Bütün gelişmiş ülkelerdeki anayasaların içeriğine de baktığınızda demokrasi, insan hakları ve seçme, seçilme hakları derlenip, toparlanmıştır.  Bizim ülkemizde ise ne gariptir ki,  çok sayıda ara dönemler olmuştur. 

Anayasalar Yerle Bir Edilmiştir

Darbeler döneminin anayasaları yerle bir ettiğini belirten Tekin, “60 darbesi, 80 darbesi , AK Parti’lilerin darbe olarak kabul ettikleri 28 Şubat müdahalesi,  bunlara baktığımızda derme çatma, gerçekten evrensel kurallar üzerine inşa edilmesi gereken anayasa yerle bir edilmiştir.  Tarihimizin bütün dönemlerine de baktığımızda tüm siyasetçilerin de taahhüttü mutlaka ve mutlak darbe anayasalarının değişeceğine dairdir. İnsan haklarına uygun bir anayasa inşa  edeceklerini belirtmişlerdir. Kim ne dediyse iktidara geldikten sonra dediklerinin tam tersini yaptı” dedi.

Türk Siyaseti Çürümeye Bırakıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iktidara gelmeden önce verdiği sözleri yerine getirmediğini belirten Tekin, “Bunun son örneği de Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır.  Sayın Erdoğan,  ‘Liderlik oligarşisine son vereceğiz’ diyor. Şimdi aynı Erdoğan ne diyor, ‘Metal yorgunluk var, neyin kim yapacağını ben belirleyeceğim’ diyor. Maalesef Türk siyaseti geldiğimiz noktada parça parça çürümeye bırakılmıştır. Sadece söylemleriyle değil, eylemleriyle de bunu gösteriyor” diye konuştu.

Şeffaf Anayasa Vurgusu

Tekin, “80 milyonluk ülkenin durumuna bakmalıyız. Ne yazık ki milletin anayasası oluşmuş değildir. Bir kere siyaset öncelikle şeffaf olmalıdır. Savaş açtıkları Batı’daki yöneticilerin durumuna da bakmalıyız. Almanya’nın istifa eden Başbakan’ının durumunu bilmek lazım. Yakın akrabasından borç aldığı için ve bunu beyan etmediği için istifa etti, Alman yargısına da hesap verdi. Bizler ise 17-25 Aralık sürecinde engellenen rakamları bilmediğimiz halde yaklaşık 10 milyar dolarlık yolsuzluğun hesabını sorabildik m? Hayır. Derhal kapattılar” dedi.

Yolsuzluktan Kurtulmaktan Yoksulluktan Kurtulamayız

Artan yoksulluğa ilişkin vatandaşa seslenen Tekin, “Sevgili vatandaşım, senin yoksulluktan kurtulman mümkün olmaz. Ne zamanki yolsuzluktan kurtulduğuna şükredeceksin, biz de yoksulluktan kurtulduk diyebilirsin. Aksi takdirde hayatını yoksullukla devam ettirmek durumunda kalırsın. 

Sonuna Kadar Mücadeleye Devam Edeceğiz

Adalet yürüyüşüne de değinen Tekin, “Şimdi bütün bunlara baktığımızda sadece Ankara’dan İstanbul’a yaptığımız o yürüyüşte değil, aslında  2011 yılından itibaren bütün süreçlerde bunun mücadelesini hep verdik. Ama sayısal gücümüz yeterli olmadığı için talepler bir türlü yerine getirilemedi.  Şimdi biz ne yapmak istiyoru? Başta Sayın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere adalet yürüyüşü, kurultay ve önümüzdeki günlerde birçok eylem çabamızı göstereceğiz. Umarım  ki iktidar bu çabamızı dikkate alır ve yeni anayasanın  inşa edilmesi için emek harcar” diye konuştu.

CHP’nin ve Liderinin Cesaretini Test Etmeye Kalkmasınlar

CHP’nin ülke siyasetindeki rolünün ülkenin çıkarlarına olduğunun altını çizen Tekin, “Sakın CHP’nin ve liderinin cesaretini test etmeye çalışmasınlar. Biz Türkiye’ye daha fazla maliyetlerin yüklenmemesi için sabırla çalışıyoruz.  Bizim uğraşımız bütün canlıların ve cansızların anayasasını yapmak için mücadele ediyoruz. Bu olana kadar da sonuna dek mücadele edeceğiz. Bu yapacağımız anayasa sadece bizim için değil bütün mazlum ülkelerde yaşayan insanlar için de can simidi olacaktır” dedi.

3 Bin Yıllık Şehri Katlettiler

İstanbul’da yağan her yağmurun bir felaketi getirmesine de değien Tekin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin  ‘Kent silüeti, imar’ gibi konularda  rahatsızlık duyduklarına ilişkin yapılan açıklamalara yönelik,  ‘Hoca eşeğini kaybetmiş, sonra da eşeği bulunca sevinmiş’ dedi. Tekin, “ Yasa var, kanun var. Yasamızda açık ve net bir şekilde belirtiliyor. Anayasalar, milletin yasaları olmadığı için işlemiyor. Kaçak yapı yapan da yaptıranda ceza alır diyor yasalar. Kimi cezalandırdınız diye sormazlar m? Mantalite hırsızlık ve rant üzerine olunca işte sonuçları görüyorsunuz. İmanınızı imarla pazarlayınca bu durumlara düşüyorsunuz. Türkiye 81 il aynı yasalarla yönetiliyor. Sayın Bakan İzmir, Muğla, Aydın ve Eskişehir’i neden tarif etmed? Herhalde bu kentler başka bir yasayla yönetilmiyor. Mevcut yasalarla bile bunları önlemek mümkündür. İmar rantı çok yüksek olduğu için önüne geçilemiyor. Bizans’ın bile yapmadığı kötülüğü yapmışlardır. Bunu ben değil Sayın Cumhurbaşkanı söylüyor. 3 bin yıllık bir tarihi şehir nasıl böyle katledilebilir'” diye konuştu.

Tekin, son olarak 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Kurban Bayramı’nı kutladı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası