Ege Postası
Geri

Sorgusu tamamlanan 21 polis daha adliyeye getirildi

Bazı Emniyet mensuplarına yönelik olarak hukuksuz bir şekilde sürdürülen operasyonda son olarak gözaltına alınan polislerle ilgili olarak hakim kararının açıklanması bekleniyor. Öte yandan sorgusu tamamlanan 21 polis daha adliyeye getirildi.
Sorgusu tamamlanan 21 polis daha adliyeye getirildi
Haberler / Güncel
7 Ağustos 2014 Perşembe 10:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Gözaltına alınan polislerden 21’i daha bugün sağlık kontrolünün ardından Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne getirildi. Hakkında gözaltı kararı bulunan Fatih Yılmaz isimli polisin ise çocuğu vefat ettiği için savcıdan izin aldığı öğrenildi.
 
Sivil polis minibüsleriyle getirilen polisler, adliyenin otoparkından alındı. Zanlıları getiren minibüslerin yanındaki flaşörlü eskort araçları da dikkat çekti.
 
Polislere yönelik ikinci dalga operasyonda 32 kişi gözaltına alınmıştı. Bunlardan 11’i dün adliyeye sevk edildi. 1 kişi serbest kalırken, 10 kişi savcılık sorgusu yapılmadan mahkemeye sevk edildi. 10 kişi ile ilgili kararın saat 11.00’de açıklanması bekleniyor.
 
Emniyette sorgusu devam eden 21 kişi ise sabah saatlerinden sağlık kontrolünden geçirildi. Daha sonra da Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi. Adliyede de sağlık kontrolü yapılan şüpheliler savcı karşısını çıkarılacak.
 
Bu arada, gözaltı kararı bulunan Fatih Yılmaz isimli polisin de çocuğu vefat ettiği için savcıdan izin aldığı öğrenildi. Böylece emniyette sorgusu devam eden polis kalmadı.
 
Öte yandan, gözaltına alınan polislerin aileleri Çağlayan Adliyesi önünde beklemeye devam ediyor. Ailelerin beklediği adliye kapısı önünde çevik kuvvet polislerinin nöbeti de sürüyor.
 
HAKİMLİK SORGUSU 7,5 SAAT SÜRDÜ
 
Adliyeye sevk edildikten sonra savcılık sorgulamaları yapılmadan tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen 10 şüpheli polisin hakimlik sorgusu sona erdi.
 
Önceki gün gözaltına alındıktan sonra dün adliyeye sevk edilen 11 polisten biri savcılık ifadesi sonrası serbest bırakılırken, diğer 10 polis savcılık sorgulamaları yapılmadan tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edilmişti.
 
Polisler, dün saat 22.00 sıralarında sorgulamayı yapan İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimi Cevdet Özcan'a ifade vermeye başladı. Şüphelilerin ifadesi sabah saat 05.30'a kadar sürdü.
 
KARAR SAAT 10.00'DA AÇIKLANACAK
 
10 polisin sorgusunu tamamlayan Hakim Cevdet Özcan, savcının tutuklanma talebi ile sevk ettiği şüpheli polisler Furkan Donkar, Haluk Ural, Hacı Şerif Erikmen, Ergün Acar, Hasan Aladağ, Ebubekir Özen, Veli Karlı, Serdar Kurtoğlu, Ebubekir Gül ve Burhan Alioğlu ile ilgili kararını saat 10.00'a açıklayacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası