Ege Postası
Geri

Sosyal Bilimler Lisesi Bilim, Kültür ve Sanat Fuarı, açıldı

Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi tarafından yürütülen ülkede bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik olarak 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı kapsamındaTrabzon Sosyal Bilimler Lisesi'nce düzenlenen...
Sosyal Bilimler Lisesi Bilim, Kültür ve Sanat Fuarı, açıldı
Haberler / Güncel
13 Mayıs 2013 Pazartesi 16:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi tarafından yürütülen ülkede bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik olarak 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı kapsamındaTrabzon Sosyal Bilimler Lisesi'nce düzenlenen Bilim, Kültür ve Sanat Fuarı, açıldı. Okul binasında açılan fuarda, öğrenciler tarafından hazırlanan birbirinden ilginç 36 proje sergileniyor.

    Vali Dr. Recep Kızılcık, açılış öncesi yaptığı konuşmada, gençlerden, çağın ihtiyaçlarına ve taleplerine uygun bir şekilde daha güzel bir Türkiye’nin oluşması için kendinizi geliştirmelerini istedi. Kızılcık, “21.yüzyılda ne yapmak istediğinizi düşünüp bunu bir proje fişine aktarmanız ve onu insanlığa sunmanız çok mühimdir.” dedi.

    Proje mantığını çok önemsediğini ifade eden Recep Kızılcık, Türkiye’nin 2023 ve 2071 hedeflerine ulaşmasında iş yapma yönteminin de değişmesi gerektiğinin altını çizdi. Çalışma yönteminin, disiplininin ve mantığının küçük yaşlarda kazanılmasının son derece önemli olduğunu söyleyen Kızılcık, “Ülkemizde bin okulda yürütülen bu projeler ile gençlerimiz kendilerini ortaya koyarak fikirlerini çok güzel ifade edebilme imkanı buluyor. Bu anlamda sizlerden çok ümitliyiz. Yaptığınız ve yapacağınız projeye dayalı bilimsel çalışmalarla 2023 ve 2071 hedeflerimize çok daha kolay ulaşacağız. Başarınızda emeği geçen müdürlerinize, öğretmenlerinize ve ailelerinize teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı. Açılışın ardından 36 projenin yer aldığı fuarı gezen Vali Kızılcık, projeler hakkında öğrencilerden bilgi aldı.

    Törene, Vali Kızılcık’ın yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, Baro Başkanı Avukat Mehmet Şentürk, Okul Müdürü Zekeriya Abanozoğlu, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası