Ege Postası
Geri

Sosyal medyada terörü öven 5 kişi tutuklandı

İspanya’nın Barcelona şehrinde, internet üzerinden terörle ilgili çeşitli materyaller yayınlayan 5 kişi tutuklandı.Tunus vatandaşı olduğu belirtilen şahısların sosyal medyada, Usame bin Ladin ve El-Zerkavi gibi terör örgütü liderlerinin...
Sosyal medyada terörü öven 5 kişi tutuklandı
Haberler / Dünya
12 Haziran 2013 Çarşamba 10:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İspanya’nın Barcelona şehrinde, internet üzerinden terörle ilgili çeşitli materyaller yayınlayan 5 kişi tutuklandı.

Tunus vatandaşı olduğu belirtilen şahısların sosyal medyada, Usame bin Ladin ve El-Zerkavi gibi terör örgütü liderlerinin konuşmalarını, saldırılarla ilgili videoları, patlayıcı yapma tekniklerini, “mücahitlerin” hazırlıklarını ve infazları yaymakla meşgul olduğu belirtildi.

‘Kartago’ adı verilen operasyon çerçevesinde 400’ün üzerinde terörizmle ilgili video, fotoğraf ve metinler ele geçirildi. Gözaltına alınan şahısların, yayınladıkları içeriklerle ilgili yorumlar yaptığı ve teröristleri ve onların faaliyetlerini övdüğü ifade edildi.

İspanya İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Barcelona’nın Raval, Los Encants ve La Mina mahallelerinde gözaltına alınan Tunusluların bazı Selefi gruplarla bağlantılı olduğu kaydedildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası