Ege Postası
Geri

Soyer, Buca'da muhtarlarla buluştu! Seçim güvenliği vurgusu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turuna sayılı günler kala Buca'da İzmir Muhtar Dernekleri başkanları ile bir araya geldi. Seçimlerde mahalle muhtarlarının önemine değinen Başkan Soyer, “Sizin mahallenize sahip çıkmanız herkesten daha değerli. Katılım oranını artırmak, sandıklarda sahtekarlık yapılmasını engellemek sizin elinizde. Siz bu hikâyenin baş aktörüsünüz” dedi.
Soyer, Buca'da muhtarlarla buluştu! Seçim güvenliği vurgusu
Haberler / Yerel Politika
24 Mayıs 2023 Çarşamba 16:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 28 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turuna günler kala Buca'da İzmirli muhtarlarla buluştu. Mevlana Tesisleri’ndeki buluşmaya CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Millet İttifakı'nın il başkanları, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Şükran Nurlu, bürokratlar ve muhtarlar katıldı. Başkan Tunç Soyer, muhtarların istek ve önerilerini dinledi.  

Soyer: “İlk defa kazanmaya yakınız”

Deniz Gezmiş'in idamının hayatının dönüm noktası olduğunu ifade eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “O günden bu güne 50 yıl geçti. 50 yıldır hayatım boyunca ezen ezilen kavgasında ezilenden, hakkı hukuku çalınandan,  adaletten nasibini alamayandan, yoksuldan işsizden yana mücadele vermeye devam ettim. Yıl 1973, 28 Mayıs, Bülent Ecevit'in ilk defa iktidar olduğu tarih. Onun üzerinden 50 yıl geçmiş olacak. Onun söylemi 'Ne ezen ne ezilen, insanca hakça bir düzen'. Belki de 50 yıl sonra bizler ilk defa bu kadar yakınız. Önümüzde sadece üç gün var. En temel mesele sandığa gitmeyen 335 bin hemşerimizi sandığa götürmeye çalışmaktır. Otoriter iktidarlar seçimlere katılım yükseldikçe iktidardan gitmişler. Herkesin sandığa gitmesi lazım” dedi. 

“Size rağmen bir şey yapamazlar”

Muhtarların sandıkta baş aktör olduğunu belirten Başkan Tunç Soyer, “Eğer sizler sandıklarda, bir dakika gözünüzü kırpmadan her şeyi kontrol altında tutmaya çalışarak, canla başla hizmet verirseniz size rağmen kimse bir şey yapamaz. Şikayet ederler, saldırırlar. Olabilir ama size rağmen bir şey yapamazlar. Baş aktör sizsiniz. Oraya gelen insanı siz tanıyorsunuz, orada oturan sorumluları da biliyorsunuz ve sandıkta ortaya çıkacak sonucu aslında siz önceden biliyorsunuz. Nabzı tutuyorsunuz. Sizin mahallenize sahip çıkmanız herkesten daha değerli. Katılım oranını da artırmak, sandıklarda sahtekarlık yapılmasını engellemek de sizin elinizde. Siz bu hikayenin baş aktörüsünüz. Sandıkta ortaya çıkacak tablonun en önemli aktörü sizlersiniz. Bu hikaye bir başkan seçimi değil referandum. Sistem referandumu... Tek adam mı? Siyasi parti lideri aynı zamanda cumhurbaşkanı mı olsun? Böyle mi devam etsin, yoksa demokratik bir yönetim mi olsun? Bu bir referandum. Geleceğin sistemini belirleyen bir hikaye. Ya biz eksikleri gidererek parlamenter rejimine döneceğiz ya da tek adam rejimine devam edeceğiz” diye konuştu.

“Yüzde 70’in üzerine çıkmamız lazım”

İzmir'de daha yüksek oy oranlarına ulaşmak istediklerini belirten Başkan Soyer, “2019'da yüzde 58 ile belediye başkanı seçilmiştim. İzmir için çok önemli bir başarıydı. Şimdi 63,5 aldık. 400 bin fazla oy demek. Diğer büyükşehirlerde oy kaybı var. İzmir'in fazladan 400 bin oyu olmasaydı birinci turda seçilirlerdi. Bizim Karadeniz'de, İç Anadolu'da bu hikayeyi 3-5 gün içinde değiştirmemiz mümkün değil. Yine iş başa düşüyor. Madem 63 yetmiyor, 70’in üzerine çıkmamız lazım. Orada değişmeyen hikayeyi burada değiştirme gücümüz olsun. Sorumluluğumuz çok büyük. İzmir tarih boyunca Anadolu'nun öncüsü olduysa bu hikayede de dönüşümün öncüsü olacaktır. Gevşemeyeceğiz, tam tersine diğer illerde kaybedilenin ikamesini biz sağlayacağız” dedi.

“Özlediğimiz şey şu; cehennemin kapısını kapatmak”

İlk defa çok daha güzel bir ülkeyi kurmaya yakın olduklarını kaydeden Başkan Tunç Soyer, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Rasyonalite iktidar olduğu anda o zaman bambaşka bir Türkiye kurulacak. O Türkiye de bir cennet bahçesi olmayacak, ciddi mücadeleler gerekecek. Özlediğimiz şey şu; cehennemin kapısını kapatmak. Bir cennet yaratmayı da hep beraber başaracağız. Bu memleketin insanları Mustafa Kemal Atatürk'ün söylediği gibi akıllıdır, zekidir, erdemlidir.” 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası