Ege Postası
Geri

Soyer, Menemen'de temel atma töreninde konuştu: Körfezde yüzeceğiz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Menemen Seyrek Merkez ve Çevre Mahalleleri İçme Suyu İnşaatı Temel Atma Töreni’ne katıldı. Törende heyecanından bahseden “Milyonlarca lirayı görünmeyen toprak altında gömme pahasına kaynaklarımızı İzmir’in sorunlarına yatırıyoruz. Yağmur suyu ayrıştırma hatlarını körfezi temizleme ve kokuyu azaltmak için yapıyoruz. Böylece hem sel ve taşkınları önlüyoruz hem de arıtma tesislerimizin kapasitelerini koruyoruz.” dedi. Öte yandan Soyer; “Ama göreceksiniz kanallar ile çocuklarımız körfezde yüzecek metrolar ile trafik sorunu kalmayacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir’in 30 ilçesinde çalışmalarını güvenli bir şehir için eksiksiz ve kesintisiz sürdürüyor.” dedi.
Soyer, Menemen'de temel atma töreninde konuştu: Körfezde yüzeceğiz
Haberler / Yerel Yönetimler
24 Ağustos 2023 Perşembe 10:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ALİ ÇATALBAŞ-EGEPOSTASI-  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Cumhuriyetin 100. yılında İZSU'dan 100 Proje" başlıklı tanıtım toplantısında kamuoyuna duyurduğu yatırımlardan biri olan Menemen Seyrek Merkez ve Çevre Mahalleleri İçme Suyu İnşaatı Temel Atma Töreni’ne katıldı.

Açılış konuşmasını yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer; “Bugün 75 kilometrelik hattın temelini atarak Menemen Seyrek ve çevresini kesintisiz içme suyu ile buluşturacağız. Yaşam alanlarını daha yaşanabilir hale getirmek önceliğimiz. Bu yüzden İzmir’de altyapıya yatırım yapıyoruz Milyonlarca lirayı görünmeyen toprak altında gömme pahasına kaynaklarımızı İzmir’in sorunlarına yatırıyoruz. Yağmur suyu ayrıştırma hatlarını körfezi temizleme ve kokuyu azaltmak için yapıyoruz. Böylece hem sel ve taşkınları önlüyoruz hem de arıtma tesislerimizin kapasitelerini koruyoruz.” dedi.

"KEMERALTI'NDA ALTYAPIYI ÇÖZÜYORUZ"

Soyer; “Yine Kemeraltı’nın altyapı sorununu çözüyoruz. Göreceksiniz bu konu kısa bir zaman sonra İzmir’in gündeminden çıkacak. Görev yaptığım bu dönemde İzmir’in gelmiş geçmiş en büyük altyapı seferberliğini gerçekleştiriyoruz. Sadece İZSU’nun bunun için ayırdığı miktar 16 milyar lira. Biz sadece görünür olsun diye İzmir’de vitrin projelerine kaynak ayırmadık. 4 yıl geçti gözle görünür hizmet yok diyenlere sesleniyorum: Biz İzmirli’nin canını sokakta bulmadık. Görünse de görünmese de toprağı kazıp altyapıyı güçlendiriyoruz. Kanal toprağın altında, metro toprağın altında görünmüyor.

"KÖRFEZDE YÜZECEĞİZ"

Soyer; “Ama göreceksiniz kanallar ile çocuklarımız körfezde yüzecek metrolar ile trafik sorunu kalmayacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir’in 30 ilçesinde çalışmalarını güvenli bir şehir için eksiksiz ve kesintisiz sürdürüyor.” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası